Puss in Boots dan toch in de cinema

We hebben er lang moeten op wachten, maar Puss in Boots (2011), een spin-off van de Shrek films, heeft uiteindelijk de weg gevonden naar de bioscoop. Antonio Banderas zal de de stem vertolken van de gelaarsde kat in regie van Chris Miller, die zelf de regie heeft verzorgd van Shrek the Third (2007). Hij heeft tevens ook geholpen met de dialogen in de eerste twee Shrek films.

shrek,puss in boots,dreamworks animation,antonio banderas,salma hayek,zach galifianakis,The Legend of Zorro,the mask of zorro,Shrek Forever After,Chris Miller,Shrek the Third

Korte inhoud: Puss in Boots, één van de meest geliefde personages uit het Shrek-universum, gaat over de hilarische en moedige avonturen van Puss (Antonio Banderas) wanneer hij samen met het meesterbrein Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en de straatkat Kitty (Salma Hayek) op zoek gaat naar de befaamde Gans met de Gouden Eieren.

Ook al is het een klein katje, het is geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken. Puss heeft voldoende temperament en is tevens een beduchte zwaardvechter. Hij schrikt er niet voor terug om het op zijn eentje op te nemen tegen een volledig bataljon van aanvallers. Hij is gewoon te snel voor zijn tegenstanders en danst er zelfs omheen. Met zijn grote kijkers en zijn onschuldig en hulpeloos voorkomen brengt hij zijn tegenstanders op het verkeerde pad, of weet hij anderen te overtuigen om iets te doen voor hem. In Shrek Forever After (2010) heeft hij tevens wat kilo’s bijgekomen, maar voor deze nieuwe film heeft hij zijn nieuwe vorm teruggevonden.

En wie beter dan Banderas om deze rol te vertolken, gezien Puss eigenlijk voor een groot stuk is gebaseerd op het personage van Zorro, en dan meer bepaald de Zorro die de acteur heeft vertolkt in The Mask of Zorro en The Legend of Zorro, met zijn Spaanse accent, zijn vechtstijl, zijn kleding en masker. In de animatiefilms zien we hem trouwens een ‘P’ schrijven met de punt van zijn zwaard, als een knipoog naar de ‘Z’ van Zorro. Het personage is op zijn beurt ook wel geïnspireerd op het Franse sprookje Le Chat Botté, een kat die haar tegenstanders op de tuin leidde om zo macht, geld en de hand van de prinses te verkrijgen.

Het is wederom DreamWorks Animation die de animatie op zich zal nemen. Oorspronkelijk was de film gepland om meteen op dvd uit te komen, maar na wat re-writes en wat meer geld, zal de film uiteindelijk wel op het witte doek vertoond worden. Of deze al even succesvol zal zijn als Shrek valt nog af te wachten. De trailer is in ieder geval veelbelovend. De film komt in onze zalen vanaf 7 december 2011.


*** Puss in Boots trailer ***

***Related Posts***
25/05/2010: Ontgoocheling voor Shrek Forever After
17/03/2010: Shrek Forever After wordt de laatste Shrek-film
20/01/2009: Planet 51 heeft veel weg van Shrek
29/01/2007: Shrek the Third trailer
03/04/2006: Puss in Boots: The Story of an Ogre Killer
23/03/2006: Shrek the Third in de maak
26/02/2005: Shrek sidekick krijgt zijn eigen film

2 Comments

  1. dominiek

    Kunnen we dan ook een Donkey-film verwachten in de nabije toekomst???

    Reply
  2. margot

    De trailer vind ik in ieder geval al geslaagd, maar waarom moet het altijd zolang duren alvorens de film bij ons uitkomt??

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *