Kevin Smith gaat bloedrood met Red State (nieuwe trailer!)

Met de radicaliseringen links en rechts van islam tot recentelijk ook het christelijke geloof (cf. drama in Oslo), komt de nieuwe film van Kevin Smith zoals geroepen. Smith staat bekend voor zijn eerder intelligente en grof gebekte humor vol met pop-cult referenties.

kevin smith,red state,michael parks,john goodman,kevin pollak,melissa leo,kerry bishe,kaylee defer,horror,trailer,cop out

Nog maar een jaartje na zijn vreselijk zwakke buddy-movie Cop Out (2010) wil hij zich nu herpakken met de thriller/horror Red Sate (2011), die aan het licht brengt wat radicalisering van het geloof allemaal kan teweegbrengen.

En ook al was zijn vorige film niet veel soeps, de man bezit nog steeds een enorme fanbase en trekt zich maar weinig aan van recensenten die gratis naar zijn films gaan zien om deze dan met de grond gelijk te maken. Maar los van dit allemaal moet je als attente filmliefhebber toch opmerken dat Smith ons de laatste jaren niet meer zo kon verrassen, zoals hij eerder deed met films als Dogma (1999) en Clerks. (1994). Maar na het zien van de trailer van Red State zou je denken dat Smith zijn mojo heeft teruggevonden, en nu het horrorgenre eens wil uitproberen. De film ziet er donker en grillig uit, en is mijlenver verwijderd van de lichte komediefilms van voorheen.

Korte inhoud: Drie geile scholieren stuiten op een online advertentie van een oudere vrouw die op zoek is naar een gangbang. Jongens blijven jongens, en aldus gaan ze op weg om hun seksuele driften te bevredigen. Wat echter begint als een sprookje eindigt in een ware nachtmerrie als ze tegenover een verschrikkelijke “heilige” kracht, de extremistische predikant Abin Cooper (Michael Parks), komen te staan die er zo z’n eigen dodelijke agenda op nahoudt.

Het is interessant om een talentvol regisseur aan het werk te zien in een compleet ander register. Vaak levert dit boeiende cinema op. En ook deze film lijkt op het eerste gezicht een boeiende prent te worden met zijn gitzwarte beelden waar de bloedrode kleur meteen in het oog springt. Het idee van de film heeft Smith gevonden bij de omstreden kerkleider Fred Phelps, die bekend staat voor zijn zeer negatieve opvattingen over onder meer homoseksuelen, Joden en rooms-katholieken. De uitspraak in de trailer: ” I fear God. You better believe I fear God”, is duidelijk geïnspireerd op deze fundamentalist. Maar de man heeft nog meer schokkende uitspraken de wereld ingestuurd; zoals: “God hates fags”, “Thank God for AIDS”, en “Soldiers die, God laughs”. Het belooft dus wel een film te worden die een schokgolf kan veroorzaken.


red_state_01.jpgred_state_02.jpgred_state_03.jpgred_state_04.jpg

In de film zien we ondermeer John Goodman, Kevin Pollak, Melissa Leo, Kerry Bishé en Kaylee DeFer. De film zou in november van 2011 bij ons in de zalen moeten verschijnen. Hieronder kunnen jullie de red band trailer van de film zien.


*** Red State trailer ***

4 Comments

 1. Jurgen

  Je herkent in ieder geval niet de signatuur van Kevin Smith, maar misschien kan je het er niet uitmaken enkel en alleen op basis van de teaser. Ziet er wel boeiend en tezelfdertijd schrikwekkend uit. Na de pedofilie nu het fundamentalisme binnen de kerk? Dat instituut is klaar voor de sloop, tezamen met al die andere religies.

  Reply
 2. govert

  10 yegen een dat ie geboycot wordt in amerika, of het wordt een hit als een of andere stoome bisschop er een veto over uit spreekt, die leren het ook nooit. ben wel benieuwd naar de nieuwe goodman

  Reply
 3. dominiek

  bangelijk trailerke ! zal inderdaad wel beter zijn dan zijn laatste films.

  Reply
 4. Pak-Man

  Die staat op mijn lijstje ! Ook al zijn de kritieken niet mals over de film…blijkbaar zou het verhaalgewijs een beetje van een puinhoop zijn.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *