Battle: Los Angeles trailer

battle_los_angeles01.jpg
Kippenvel kreeg ik van deze adembenemende trailer. Dit is één van de beste teasers die ik de laatste jaren heb gezien. De preview voor de opkomende Sci-Fi invasiefilm Battle: Los Angeles (2011) is gewoonweg subliem.

Ik heb het tegenwoordig niet voor de meeste trailers. Meestal zie je vrijwel de hele film, ingeblikt in een 2 à 3 minuten durende promospot, over je scherm heen flitsen. Steeds mooi om te zien, maar veel te onthullend en dat gaat ten koste van de spanning in de film. Bovendien ziet ‘de verpakking’ er dikwijls mooier uit dan de inhoud…

Ik denk dan recentelijk aan de trailers van Edge Of Darkness (2010). Je zag gewoonweg het hele verhaal voor je ogen afrollen in korte shots. Wat voor nut had het dan nog om hiervoor naar de bioscoop te gaan? Mede daarom is deze trailer een verademing. Net als de geniale Inception (2010) trailers zie je alles en tegelijkertijd ook niets… Het is genieten van dit slim gemonteerd stukje spektakel.

Er is echter één groot probleem: de film wordt geregisseerd door ene Jonathan Liebesman, die verantwoordelijk is voor drollen als The Killing Room (2009) en het infantiele The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006), financieel gevoed door vervloekt producent Michael Bay.

Deze films zijn geen referentie voor de beginnende cineast maar hopelijk ook geen maatstaf voor zijn talent.
Ik kan alleen maar hopen dat hij heeft geleerd uit zijn fouten en dat hij zichzelf kan heruitvinden in het Sci-fi genre. De trailer weet dus al te overtuigen. Alles zit goed. De angstaanjagende nieuwsbeelden, de Special Effects, de cast, de realistisch ogende spektakelbeelden, de muziek (zeer origineel en passend), en vooral de epische grandeur die de film uitstraalt.

Ik hoop dat deze prent in de richting van topper District 9 (2009) zal gaan qua inhoud, eerder dan bijvoorbeeld prefab-film Independence Day (1996). Mijn ergste nachtmerrie is dat het een kloon gaat worden Skyline (2010)
, de in de VS gehate invasie-thriller van de gebroeders Strause.
Battle: Los Angeles zit er namelijk qua plot op het eerste zicht niet ver naast.


battle_los_angeles02.jpgbattle_los_angeles03.jpgbattle_los_angeles04.jpgbattle_los_angeles05.jpg

Over dat plot kan ik kort zijn, daar er enkel is geweten dat het Amerikaanse leger een invasie moet zien te stoppen van vernielzuchtige aliens met geavanceerde infanterie in hartje Los Angeles. In de hoofdrollen zien we onder andere de altijd degelijke Aaron Eckhart, de onvermijdelijke Michelle Rodriguez en Michael Peña.

Ik hoop op het beste en kijk halsreikend uit naar dit spektakel. Geniet van deze schitterende trailer!


*** Battle: Los Angeles trailer ***

4 Comments

 1. Gregg

  Trailer is wel reuze! Ben benieuwd 😮 Heeft wel iets weg van District 9.

  Reply
 2. Kons

  ziet er inderdaad indrukwekkend uit , wel popcorn patriottisme maar goed, het kijkt lekker weg.

  Reply
 3. Shifty UFO

  Die glimp van die alien infanterist die rechtkrabbelt lijkt me een beetje te Transformer achtig.
  +Slechterikken die dan tot op een meter achter je kunnen sluipen maar toch nog altijd de shot niet nemen..En die massa’s explosies…aiai
  Onze choppers en infanterie zien er maar misserable uit tov die aliens. Aliens die technologisch lichtjaren voorsprong hebben en bovendien strategisch “on higher ground” staan. Forget About it. Geef mij maar ‘t idee van starship troopers: dat gaf nog de indruk dat het gelijk op ging. En die Leni Riefenstahl propaganda saus gaf het nog een extra twist. zalig!
  Wat de film nog kan redden is dat de aliens winnen, de mens uitroeien ( behalve een klein reservaat/zoo) en dat ze de natuurlijke orde van onze planeet herstellen 🙂
  Waarom kunnen de aliens niet eens een kleine ecologisch voetafdruk hebben?
  btw Mijn ultieme natte SF droom zou zijn wanneer de “The Forever War” van Haldeman door de molen van “The Pacific”-Crew zou gedraaid worden. Is er iets beter om de clash tussen de mens, technologie en aliens te illustreren?
  Ik ben bang dat Battle LA op een FPS gaat lijken. Geef me dan maar “Black Hawk Down” waar die fout niet gemaakt wordt dankzij ‘t talent van Ridley Scott.
  Ik denk persoonlijk ook dat een “Generation Kill” meets “Aliens” niet werkt omdat als je de aliens “ontmenselijkt” je gewoon een schietkraam film krijgt.
  ps Die affiche met die foto van 1942 is gebaseerd op gebeurtenis met de zelfde naam http://www.rense.com/general27/battle.htm

  Reply
 4. dominiek

  starship troopers was wel 100% parodie, terwijl deze film zichtbaar bloedserieus wil genomen worden. Visueel lijkt het bij momenten toch wat fake, maar de sfeer zit wel goed. Ook de casting vind ik wel goed. Benieuwd.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *