Nieuwe Green Lantern trailer is iets beter

Ik moet toegeven dat ik niet meteen onder de indruk was van de eerste trailer van Green Lantern (2011). Niet meteen door de beelden op zich maar wel de manier waarom ze werden gemonteerd. Het kwam niet meteen overtuigend over. Ik ben dus wel tevreden dat de makers hun montage herbekeken hebben en nu naar buiten komen met een betere filmtrailer voor de lang verwachte comic-adaptatie.

Korte inhoud: Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan (Ryan Reynolds).


green_lantern_banner.jpg

© Warner Bros.

Martin Campbell is een uitstekend regisseur, maar is zowel in staat van het beste (Casino Royale, The Mask of Zorro) als van het zwakste (The Legend of Zorro). Ik heb dus nog altijd mijn twijfels of hij dit moeilijk personage zal kunnen adapteren naar een volwaardige live-action prent. Ik kan mij niet ontdoen van het gevoel, bij het bekijken van de trailer, naar een zondags sci-fi tv-film te staren. De decors en de karakters komen nogal cartoony over, vooral die buitenaardse wezens. Maar ook het personage in de comic is wat ‘lame’, zeker met zijn ring, gemaakt met zeer geavanceerde buitenaardse technologie, die een groene beam uitstraalt die zich in alles kan omvormen. Hoe maak je met zo’n gegeven een geloofwaardige comic-prent in het tijdperk van de meer realistische The Dark Knight films.

Anderzijds moet ik toegeven dat deze DC comic in stripformaat er visueel indrukwekkend uitziet. Het behoort zeker tot één van de betere graphic novels die ik ken. Het lag dan ook voor de hand dat ze deze comic naar het witte doek zouden brengen. Ik ben een grote fan van Martin Campbell, maar misschien hadden ze een regisseur moeten nemen met meer gevoel voor humor, zoals een Jon Favreau (Iron Man). Green Lantern heeft niet dezelfde vibe als Batman of Spiderman, of zelfs Superman. Het lijkt me ook meer een effectenfilm, die zich uitstekend zou lenen aan de 3D-technologie. Ik kan me al inbeelden dat zo green hamer-beam door de bioscoopzaal vliegt.

Ik vermeld nog even de indrukwekkende cast, waaronder de knappe Blake Lively, the man of the hour Mark Strong en de uitstekende Peter Sarsgaard. De film komt bij ons uit in de zomer van 2010.


*** Green Lantern trailer ***

***Related Posts***
10/08/2010: Green Lantern verfilmd door Martin Campbell
21/03/2009: Chris Pine in de running voor Green Lantern

4 Comments

 1. dominiek

  De comic zelf heeft wel geen grappige ondertoon. Het hoofdpersonage is zelfs een stukje arrogant , vandaar dat ik dacht dat ze met Chris Pine (hun eerste keuze voor de hoofdrol) wel beter zaten dan bij poster-boy Ryan Reynolds. Maar het is allemaal nog veel te prematuur om de film af te schieten.

  Reply
 2. Marc

  Hey,
  1 klein ding, “De film komt bij ons uit in de zomer van 2010” dit moet 2011 zijn :-), kan overigens niet wachten op deze film!!

  Reply
 3. yves

  chris pine zou beter zijn geweest. nu is deze film te grappig voor een comic film. niet geintresseerd voor deze film zag dat hij 3d is. dat is het eerste dat ik ervan hoor

  Reply
 4. Stef

  Kan nog wel de moeite zijn , ziet er voor mij minder cartoony uit dat wat ik eerder had gedacht. Denk dat er wel veel met het personage te doen is, voldoende voor een gehele franchise.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *