Na Earth is er nu Oceans op blu-ray

Er is niets beters om de nieuwe HD-flatscreen uit te testen met een blu-ray natuurdocumentaire. Een tijdje geleden heb ik nog op deze blog Earth (2007) besproken, hier is dan die andere natuurdocumentaire, Oceans (2009). De film is niet geregisseerd door dezelfde makers maar de twee documentaires zijn wel van dezelfde producer, met name Don Han.

oceans.jpgoceans2.jpgoceans3.jpg
© Dutch FilmWorks

Oceans is een magistrale onderwaterdocumentaire van de Franse acteur-regisseur Jacques Perrin, die vanaf 14 september in combopack (DVD en Blu-ray) in de winkel ligt. De regisseur is niet aan zijn proefstuk toe. Zijn Winged Migration (2001), een documentaire over het reispatroon van trekvogels, werd genomineerd voor een Oscar. Ook Microcosmos (1996), het Jurassic Park van de insecten, werd bekroond op filmfestivals wereldwijd.

Korte inhoud: Bijna drie kwart van de aarde bestaat uit water. Oceans laat zien welke mysteries onder de oppervlakte schuilgaan. Met nooit eerder vertoonde beelden, gemaakt met behulp van de nieuwste technieken, biedt Oceans een indrukwekkende kijk op de wereldzeeën…

Oceans is een adembenemende documentaire die je laat meegenieten van de meest wonderlijke creaturen ter wereld. In de Engelstalige versie neemt Pierce Brosnan de voice-over voor zijn rekening. Naast de documentaire die zo’n 104 minuten lang duurt is er ook nog een making of.

***Related Posts***
04/02/11: Planet Earth: nieuwe ontdekkingen
06/01/09: Earth in High Def

1 Comment

  1. Pak-Man

    Ook een aanrader is de BBC reeks The Blue Planet. Onlangs gekocht in de knac, echt de moeite, prachtige beelden en met geweldige soundtrack.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *