Natalie Portman misschien Lois Lane in Superman: Man of Steel

Terwijl Christopher Nolan werkt aan de productie van Batman 3, is hij ook bezig met het uitwerken van het script voor Superman: Man of Steel (2012), nadat Warner Bros besloot dit DC-Comics personage met een reboot nieuw leven in te blazen. Nolan zal waarschijnlijk ook als producer betrokken zijn bij het project, maar de regie van de reboot zou hij overlaten aan iemand anders. Regisseurs Tony Scott, Zack Snyder, Matt Reeves, Duncan Jones, Jonathan Liebesman en Darren Aronofsky werden allemaal vernoemd, maar die laatste zou bovenaan de lijst staan.

Korte inhoud: De man van staal Clark Kent heeft al jarenlang de wereld rondgereisd als een journalist, in een poging zijn plaats te vinden in de wereld. Aangekomen in de Metropool, beseft hij zijn plaats als de ultieme held van de wereld: Superman. Maar hij kruist spoedig het pad van Lex Luthor, een zakenmogol die de helft van de Metropool bezit door corrupte en onwettige methoden met behulp van zijn misdaadsyndicaat Intergang. Hun strijd wordt echter gestaakt door de dramatische verschijning van Brainiac, een gevaarlijke super computer die op zoek is naar een machtige kristal. Hij herkent Superman als de eigenaar van het kristal die zijn oorsprong onthult en gijzelt de wereld in ruil voor de kristal. Superman moet de kracht vinden om Brainiac te verslaan, en zo de mensheid te beschermen van de ondergang.

Wederom twee rivalen? Hopelijk verstrikken ze niet in het Spider-Man 3 web. Maar Brainiac is wel een interessant personage. Pittig detail, Brainiac was in verschillende Superman comics een supercomputer op de planeet Krypton. Hij wist van Krypton’s aankomende vernietiging, maar hield deze informatie voor zich om zichzelf te redden. Derhalve heeft Superman in de serie een persoonlijke vete tegen Brainiac. Dus dat kan heel wat vonken geven. Brainiac had eigenlijk al zijn intrede moeten maken in Superman III (1983), maar deze plannen werden opgeborgen.

Nu wordt het dus ook uitkijken naar de nieuwe Superman casting en uiteraard ook naar de nieuwe Lois Lane en misschien kunnen we maar opnieuw onze shortlist bovenhalen. En wat blijkt, Natalie Portman is wederom kandidate om de vrouwelijke hoofdrol te vertolken, in de voetsporen van Kate Bosworth. Aronofsky zou tijdens de productie van Black Swan (2010) gepraat hebben over Superman samen met Portman, die de hoofdrol vertolkt in de film. Portman had tijdens de casting van Lois Lane voor de Bryan Singer film te kennen gegeven geen interesse te hebben. Maar misschien onder de hoede van Aronofsky zou dit misschien wel kunnen veranderen.

Maar niets staat nog op papier, ook al klinkt het ticket Aronofsky-Portman heel aanlokkelijk, alsook voor Warner. Het zou meteen ook resulteren is een iets meer volwassen Superman, in plaats van een “Smallville” achtige acteur. Trouwens kennen we de regisseur voor zijn dramatische films, en dit zou voor deze reboot wel eens vruchten kunnen afwerpen, naar het voorbeeld van de nieuwe Batman-films. Met Christopher Nolan die het scenario schrijft en eventueel de film zou produceren, kan dit verhaal niet meer ontsporen…of toch. De komende maanden zullen we in ieder geval meer hierover te weten komen.

Maar als Natalie zou tekenen voor Superman zou ze misschien wel uit de boot vallen voor Gravity (2012). Daar zou in principe Rachel Weisz de hppfdrol vertolken, maar nu blijkt dat alle opties nog open zijn en dat Natalie Portman opnieuw bovenaan de lijst komt.

***Related Posts***
28/03/2011: Amy Adams gecast als Lois Lane
03/03/2011: Kevin Costner en Diane Lane worden pleegouders van Superman
31/01/2011: Henry Cavill gecast als nieuwe superman
08/10/2010: Zack Snyder regisseert Superman: Man of Steel
11/02/2010: Christopher Nolan maakt nieuwe Superman film
25/08/2008: Warner Bros kiest voor Superman reboot
21/08/2008: Superman sequel of Superman reboot
01/09/2006: Een Lois Lane spin-off?
04/08/2006: Terugblik op Superman Returns

3 Comments

 1. Lennart

  klinkt goed dat is dan ook meteen de een van de mooiste lois lanes die er zijn, bovendien ben ik die smallville dingen nu wel zat.

  Reply
 2. Bjorn

  Wow, veelbelovend. Aronofsky achter de camera moet wel iets bijzonder zijn, ook al was Christopher Nolan misschien de meest geschikte kandidaat. Maar fuck Lex Luthor , ik ben die kaalkop al beu gezien. Ben dus benieuwd naar Brainiac!

  Reply
 3. Gregg

  Indeed, weg met die lex luthor. We hebben die nu al tot vervelens toe gezien en superman heeft nu toch wel genoeg vijanden. Brainiac lijkt een goede keuze, ofwel Zod vanonder het stof halen…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *