Planet Earth: nieuwe ontdekkingen

earth,oceans,planet earth,bbc,documentaire
Voor de fans van natuurdocumentaires heeft BBC er weer een nieuwe op de markt. Na het succes van de tv-serie Planet Earth en de bioscoopfilm Earth (2007) komt is er nu een soort spin-off film Planet Earth: nieuwe ontdekkingen.

In deze extra documentaire wordt nieuw beeldmateriaal gecombineerd met persoonlijke verhalen van de makers van Planet Earth. De kijker krijgt een compleet en fascinerend beeld over de totstandkoming van de meest gewaardeerde natuurserie ooit. Planet Earth is een veelgeprezen documentairereeks van de BBC. Meer dan vijf jaar filmen, met ruim veertig high definition-camera’s, op tweehonderd locaties resulteerde in het ultieme portret van onze aarde. De unieke natuurbeelden werden in een monumentale documentaireserie van 11 afleveringen gegoten.

De makers van Planet Earth nodigen je nu uit om de wereld achter al dat natuurschoon te ontdekken; boeiende verhalen die net zo knap en avontuurlijk zijn als de serie en film zelf. In Planet Earth: nieuwe ontdekkingen zijn de allermooiste en meest indrukwekkende momenten van Planet Earth bij elkaar gebracht. Voor de liefhebbers een nieuw hoofdstuk in de prachtige saga!

Op de eerste schijf onthullen de makers van de serie hun verhalen achter de meest memorabele scènes uit Planet Earth. Aan de hand van herinneringen en anekdotes komen we er achter welke vaardigheden en technieken gebruikt werden om de prachtige shots te maken. Vaak ging dit gepaard met veel pijn en moeite en een ongelooflijke dosis toeval en geluk. Op de tweede schijf staan 11 mini-documentaires die ieder dieper ingaan op een ander element van het productieproces; Van de manier waarop haaien werden gelokaliseerd tot de moeilijkheden van het filmen in het hart van de jungle: iedere uitdaging heeft zijn eigen fenomenale verhaal.

***Related Posts***
02/10/10: Oceans op blu-ray
06/01/09: Earth in High Def

1 Comment

  1. edwige

    prachtige documentaires, heb de serie gezien. Oceans vond ik ook al bijzonder knap. Spijtig dat ze die serie niet bij ons uitzenden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *