Hellen Mirren in comic-adaptatie Red

De meest pittige oudere actrices van het moment is nog steeds Oscar-winnares Helen Mirren, die binnenkort te zien is op het witte doek in Red (2010), de comic-adaptatie van de gelijknamige bloederige miniserie. Mirren is er in het gezelschap van Bruce Willis, Morgan Freeman, Brian Cox, Julian McMahon, Richard Dreyfuss, Karl Urban en John Malkovich. Het wordt een soort komische actieprent over huurdoders, tevens de eerste comic-adaptatie voor de actrice.

Korte inhoud: Red vertelt het verhaal van Frank Moses (Bruce Willis), een voormalig CIA agent, die nu een rustig leven leidt. Totdat op een dag een hightech huurmoordenaar opduikt die hem wil vermoorden. Nu zijn identiteit bekend is en het leven van de vrouw (Mary-Louise Parker) om wie hij geeft in gevaar is, roept Frank zijn oude team weer op in een laatste poging te overleven.

En Helen maakt deel uit van dat team en zij heeft dus ook een aantal dodelijke skills, en wees niet verrast dat ze hier een sexy femme fatale neerzet. De film werd geregisseerd door de Duitse cineast Robert Schwentke (The Time Traveler’s Wife, Flightplan). Het bronmateriaal is een soort shoot-em-up-comic die niet meteen behoort tot de meest bekende uit zijn soort. Maar desondanks blijft het een aardige strip die misschien wel een verrassende adaptatie kan voortbrengen, al zeker met een dergelijke cast. Het staat dus zo goed als vast dat het filterdunne verhaaltje wel wat aangedikt zal worden. Hopelijk zullen de comic-fans niet al teveel morren over de wijzigingen, gezien deze eigenlijk wel broodnodig zijn. Auteur Warren Ellis zei trouwens het volgende over de bewerkingen:

“Yes, Red the film is very different. Not least because it needed to generate more material than the book itself actually constituted. It is in fact best to consider Red as a short story being adapted into film … When I sell the rights to a book, they buy the right to adapt it in whatever way they see fit. I can accept that they wanted a lighter film, and, as I’ve said before, the script is very enjoyable and tight as a drum. They haven’t adapted it badly, by any means. People who’ve enjoyed the graphic novel will have to accept that it’s an adaptation and that by definition means that it’s going to be a different beast from the book. The film has the same DNA. It retains bits that are very clearly from the book, as well as, of course, the overall plotline. But it is, yes, lighter, and funnier.”

Nip Tuck acteur Julian McMahon zal op de hielen zitten van Bruce Willis als high tech assassin. De acteur mag dan wel populair zijn op het kleine scherm, hij heeft nog maar zelden indruk kunnen maken op het witte doek (Fantastic Four, Premonition). Misschien maakt hij met deze film een doorbraak. Het zal afwachten zijn tot eind 2010.


*** Red trailer ***

5 Comments

 1. accu

  De trailer is megacool. Helen Mirren met de 50mm gun is gewoon van het caliber van Hit-Girl uit Kick-Ass. Nice! Laat maar komen.

  Reply
 2. emanuel

  nog nooit gezien lijkt me spannend

  Reply
 3. scheffers

  Jeah this is gonna rock, Malkovich FTW!!

  Reply
 4. johan

  Uitstekende comic. Qua synopsis lijkt het niks bijzonders maar de uitwerking is van hoog niveau.
  Ik zie nauwelijks overeenkomsten tussen de comic en de film en vraag me af of ze het niet gewoon een andere naam hadden kunnen geven? Afgezien van dat oogt de trailer best leuk.

  Reply
 5. Kevin

  Ziet er een leuk filmpje uit. Ben benieuwd wat het uiteindelijk zal geven …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *