Chris Columbus doorprikt Gremlins/Goonies geruchten

Regisseur Chris Columbus is niet alleen bekend voor de regie van Home Alone 1 & 2 maar eveneens voor de eerste twee Harry Potter films. Maar weinigen weten dat hij ook het scenario heeft geschreven van The Goonies (1985) en Gremlins (1984). Een tijdje geleden heb ik een berichtje geschreven over een mogelijke Gremlins 3 film, maar deze geruchten leken zich maar niet in concrete plannen om te vormen.

Maar is gebleken dat Chris Columbus, noch Steven Spielberg, iets van een Gremlins 3D sequel en een remake, afweten. Ook de geruchten van een Goonies film lijken nog niet te worden bevestigd. De mensen van io9 schrijven het volgende:

A few days ago, I saw Steve Spielberg, and I asked him the question you just asked me, because I was reading something on the Internet and he said, “Nobody’s talked to me about it either.” So maybe it’s going on behind our backs. Well what do past films that you’ve worked on do you really want to see come back as a sequel or a reboot?

Well, always the Goonies. I’d love to see another Goonies movie out there, people ask me about it all the time. The kids would have to be the parents, and their kids would be the Goonies. We just need something, as Steven said the other day, he said, “How do you beat finding an entire pirate ship filled with treasure underground? What can be as exciting?” So we have to come up with something that can be equally as exciting.

Wat betreft de Goonies film, ik zit hier echt niet op te wachten. Het oorspronkelijk idee van geweldig origineel een spannend, maar ik weet niet hoe je hier verder kan op bouwen. Enkel een remake zou het overwegen waard zijn. Hoewel, de originele film nog steeds het bekijken waard is. Wat betreft de Gremlins film, waar wachten ze op?

Ik ben een grote fan van regisseur Joe Dante en wat hij van de eerste film wist te maken was buitengewoon knap – ook al voelde je nu en dan de hand van Steven Spielberg. Het was een romantisch, bij momenten angstaanjagend, hilarisch, vertederend, magisch, sfeervol, bijzonder spannend en tevens intelligent filmpje met enorm veel sub-context. Daarentegen was de sequel een vergissing, maar ik had zo het gevoel dat de maker er niet met zijn volle goesting bij betrokken was. Ik zou het leuk vinden mocht hij willen terugkeren voor een derde film. Ik ben er zeker van dan iemand wel een leuk scenario kan schrijven met gremlin-monstertjes tijdens de kerst-periode.

Update 28/04/2010: Al sinds geruime tijd doken er berichten op over een mogelijke Gremlins 3 film. De regisseur van Gremlins en Gremlins 2: The New Batch, Joe Dante, stond sceptisch tegenover het 3de deel en stond niet meteen te springen om van de franchise alsnog een threequel te maken. Dante zei er het volgende over. “It’s been heavily booted around on the internet that there is a Gremlins 3 and then somebody said ‘Gremlins 3? Gremlins 3-D! I bet it’s a sequel in 3-D and I bet they’re gonna ask Joe to do it!’ Well the answer is no, no and no.” Maar hij voegde er nog iets aan toe. “I’m sure it’ll happen. It’s too valuable a title to not get the remake treatment. I think it will be a remake rather than a sequel. I think they’ll start over and do a remake or a sequel.” Dante zal dus niet van de partij zijn, maar uitgesloten dat er nog iets volgt kan je niet met zekerheid zeggen.

***Related Post***
07/04/2014: The Goonies krijgt na 30 jaar een vervolg
10/02/2007: Geruchten over een Gremlins 3 film

1 Comment

  1. Fabian

    is nog wel mogelijk vetrekkende vanuit de ouders die het avontuur hebben meegemaakt en die erover vetellen aan hun kinderen en die dan op hun beurt op zoek gaan naar hun “verborgen schat”. Het zou wel een must zijn mocht Columbus opnieuw het scenario willen schijven.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *