Clash of the Titans lijkt popcornfilm voor teenagers

Ik ben nog niet helemaal overtuigd van de kwaliteiten van de Clash of the Titans (2010) remake. De Franse cineast Louis Leterrier heeft met The Incredible Hulk bewezen dat hij dit soort films wel aankan, maar bij het zien van de trailer lijkt de film een soort Transformers-meets-300, met enorm veel actie-sequenties maar tussenin bitter weinig mythologie. De hoofdacteur is Sam Worthington lijkt ook nog de looks en het kortgeknipt haar te hebben behouden van de Terminator Salvation (2009) film en in tegenstelling tot een Brad Pitt in Troy ziet hij er iets moderner uit, en zo ook de film. Het gaat Worthington in ieder geval voor de wind, want een paar jaar geleden was hij nog een nobele onbekende, nu speelt hij keer op keer de hoofdrol in grote blockbusters…en ja, binnenkort zullen we hem ook zien in Avatar (2010).

Korte inhoud: Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden…


clash_of_the_titans_2010_pic001.jpgclash_of_the_titans_2010_pic002.jpg
© Warner Bros.

De film heeft alles weg van een popcornfilm bestemd voor teenagers, met voldoende vaste waarden en een pak nieuwe, vooral jonge en knappe gezichten; zoals Izabella Miko, Nathalie Cox, Nicholas Hoult en Luke Evans. Ik ben zelf geen grote fan van films zoals Transformers, simpelweg dat dergelijke films mij na 30 minuten oeverloos vervelen. Een film kan visueel knap zijn, maar als er inhoudelijk niets te rapen valt hoeft het voor mij niet, en al zeker niet voor 120 minuten. Kijk nu naar de trailer van Avatar, visueel verbluffend maar inhoudelijk lijkt de film ook wel iets te bieden hebben. Maar misschien laat ik mij iets teveel leiden door de trailers en zijn deze geen correcte weergave van de film. Het zal afwachten zijn tot 31 maart 2010 alvorens deze remake bij ons in de zalen draait. Medusa ziet er in ieder geval heel indrukwekkend uit. Hoedje af voor de vervanger van Ray Harryhausen.

Update 20/12/2009: Het ziet er naar uit dat de Clash of the Titans REmake tegen een REshoot aankijkt. Nadat de Franse cineast Louis Leterrier wat problemen had met de productie van The Incredible Hulk blijkt hij ook met deze film problemen te ondervonden. Uiteraard proberen de acteurs en de filmploeg dit voorval zoveel mogelijk te verbloemen, maar dat is meestal geen goed teken. Bij ons zijn er ook af en toe reshoots, maar die zijn vaak te wijten aan het Belgische hondenweer of de incompetentie van producers of bijvoorbeeld set-verantwoordelijken. Maar in de States zijn dergelijke problemen vrijwel onbestaand is is de reden van een reshoot meestal omdat de studio niet overtuigd is met de ruwe montage. De studio heeft in ieder geval met geld over de brug gekomen. Acteur Sam Worthington zei hierover het volgende:

“We’re going to be going back and shooting more scenes for it, they cut loose with some money so we can add to it. We’re going to be shooting more scenes in January, so we’re going to be right up against it — the movie comes out in March …There were some creaky parts but they are the parts that we knew were creaky and that we knew were going to be creaky going into it. The studio is also letting us add some gods and scenes. And they’re talking about making the movie a 3D film.”

*** Clash of the Titans trailer ***

***Related Posts***
15/08/2012: Wrath of the Titans review
20/12/2011: Wrath of the Titans trailer op crappy rock muziek
13/08/2010: Clash of the Titans review
14/04/2009: Liam Neeson wordt Zeus
19/04/2007: Chash of the Titans in een nieuw kleedje

5 Comments

 1. Klaas

  Wat ik altijd bewonder aan Hollywood is dat hun trailers meestal meesterwerkjes zijn. Zo kan een rotslechte film toch nog een fantastische trailer hebben, waardoor de film het nog relatief goed doet aan de kassa. Bij de trailer van Clash of the Titans heb ik meteen het gevoel van slechte film en een belachelijke trailer. De muziek past totaal niet bij het soort verhaal je zal te zien krijgen en het is idd een samenraapsel van snelle montage van actiescènes.
  Kortom een belachelijke trailer die deze keer een slechte film niet kan verhullen.
  Een goeie trailer voor mij is ééntje waarna je hem hebt gezien, direct zin krijgt om die desbetreffende film te gaan bekijken. Helaas doet deze trailer net het omgekeerde.

  Reply
 2. yves

  goeie trailer. zeker in cinema zien alleen muziek niet zo goed.

  Reply
 3. Miiki

  Heeft inderdaad veel weg van een Jerry Bruckheimer film. Vreemd dat Shia nie meespeelt, maar misschien is hij wel de medusa waarvan de naam van de acteur nog wordt verzwegen 🙂

  Reply
 4. Pedro

  deze film zal zuigen als geen ander. Bekijk die belachelijke trailer, nu. Wie monteert nu zoiets? Heeft veel weg van een goedkope actie B-film.

  Reply
 5. Jeroen

  De releasedatum zal dan ook wel verschoven worde als er een reshoot is. En wat is die zever trouwens om nu alles in 3d te willen maken!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *