Tron Legacy met Jeff Bridges

Een film die een loeiharde teleurstelling werd, was de 200 miljoen dollar Speed Racer (2008) van de gebroeders Wachowski. Uiteindelijk had ik mij er al op voorbereid na het zien van de eerste trailers. Het was een aangekondigd treinongeluk in felle kleuren die een financiële krater achterliet in de schatkist van Warner Bros.

De flashy live-action cartoon werd niet alleen neergesabeld door pers en publiek, maar de film waar 3 jaar aan gewerkt werd kreeg ook nog eens een nominatie voor de Razzie Awards en werd verbannen naar het lijstje van de flopbuster-lijstje in het gezelschap van films als Battlefield Earth, Catwoman, Gigli en The Adventures of Pluto Nash. Maar er zit (hopelijk) beterschap aan te komen met een gelijkaardige prent, de sequel Tron Legacy (2010). Laten we hopen dat we niet opnieuw kotsmisselijk naar de toiletpot moeten waggelen.


© The Walt Disney Company Benelux. All Rights Reserved

Korte inhoud Wanneer Kevin Flynn (Jeff Bridges), de vader van Sam Flynn (Garrett Hedlund) op mysterieuze wijze verdwijnt, probeert Sam zijn vader op te sporen. Sam bevindt zich al snel in de digitale wereld waar zijn vader de afgelopen 25 jaar in heeft geleefd. Samen met een goede vriendin (Olivia Wilde), gaat Sam op een levensgevaarlijke reis, door het ‘cyberheelal’ om zijn vader op te sporen.

Dit wordt tevens de debuutfilm van Joseph Kosinski. Waarom iemand nemen met NUL langspeelfilm ervaring om een dergelijke potentiële blockbuster Disneyprent te regisseren? Krankzinnig toch? Het doet me tevens denken aan die megaflop Eragon van de nobele onbekende Stefen Fangmeier. Het antwoord op de vraag waarom studio’s hun miljoenen riskeren aan een beginneling is eenvoudig: ze moeten deze niet zoveel betalen en kunnen met hem doen wat ze willen. Ze kunnen ingrijpen, wijzigingen maken, de eindmontage opeisen en beter het budget controleren.

Maar na wat googelen ben ik gebotst op de site van de regisseur, en wat blijkt, we hebben hier te maken met een reclame-regisseur met heel wat ervaring en met name met futuristische design spotjes. Ik zeg niet dat hij de beste man is voor de job, maar ik heb liever een reclame-regisseur dan iemand uit het videoclip circuit of afkomstig is uit de speciale-effecten wereld. De man is trouwens niet alleen verwend met een Hollywoodbudget maar heeft ook Director of Photography Claudio Mirando (The Curious Case of Benjamin Button) kunnen warm maken voor het project en met zijn ervaring in fotografie en speciale effecten, zit deze film wel goed. Ook op vlak van acteerwerk kan hij rekenen op het filmicoon Jeff Bridges die zijn terugkeer maakt als Kevin Flynn uit de oorspronkelijke TRON (1982). Het zit er dik in dat wij Tron 2 pas in 2011 bij ons in de zalen mogen verwachten. Toch benieuwd naar die eerste trailer.

En met dank aan Johan vinden jullie hieronder de teaser trailer, waarschijnlijk de eerste 2 minuten van de film, waar niet alleen het uitgekiend stilisme maar ook het duistere kantje naar voor komt.

*** Tron Legacy trailer***


***Related Posts***
26/10/2010: Daft Punk goes Tron Legacy met “Derezzed” videoclip
26/07/2010: Nieuwe Tron Legacy trailer
13/01/2005: Tron krijgt waarschijnlijk een sequel

9 Comments

 1. Fabian

  Laten we hopen dat het geen kinderfilm wordt…

  Reply
 2. johan

  de trailer (of teaser?) is al een tijd uit:
  http://www.youtube.com/watch?v=e1dHhktFLPs

  Reply
 3. Dave

  Zou wel eens de eerste 2 minuten van de film kunnen zijn. Knap, heel knap. Ik hou van de sfeer en de nostalgie die Jeff Bridges bezorgt. Maar ik wil toch nog wat meer zien alvorens ik compleet over mijn toeren met schuimende bek in zwijm val.

  Reply
 4. Stefaan

  Disneyfilms zijn niet altijd kinderfilms, integendeel. Pirates of the Caribbean vind ik bijvoorbeeld geen kinderfilm en zo zijn er nog honderden voorbeelden.

  Reply
 5. Miiki

  Die verjongingskuur van Jeff Bridges is ook wel met dank van Benjamin Button zeker? Ziet er wel knap uit, maar nog veel te weinig om nu al de film uit te roepen als beste game-adaptatie.

  Reply
 6. johan

  @Miiki
  Alhoewel geinspireerd door oldschool games als pong en dergelijke was Tron geen game-adaptie. Eerst de film, daarna volgden de Tron spellen.

  Reply
 7. maarten

  Ik vind de animatie wanneer hij zich vastklamt na de crash wel een beetje matig. Deed me denken aan de foute Legolas-jump op een paard in Lord of the Rings. Toch heeft de teaser mijn aandacht weten te trekken.

  Reply
 8. Miiki

  juist ja. Ik vond het al een beetje raar toen ik het schreef 😉

  Reply
 9. santana

  Trailer ziet er veelbelovend uit maar ik betwijfel of het wat zal worden. Disney heeft de reputatie om van alles familiefilmpjes te willen maken en alle hoeken en kantjes van een film af te veilen. Het zal een brave Tron worden met mooie visuele effecten maar tezelfdertijd een film om snel te vergeten. Dat is wat ik denk.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *