Anthony Hopkins geen Hannibal Lecter rol!

Anthony Hopkins (71) is nooit te oude om de rol van Hannibal Lecter te vertolken. Na zijn verschijning in The Silence of the Lambs, Hannibal en Red Dragon, kruipt de acteur voor de vierde keer in de huid van de serial-kannibaal. De nieuwe film zou geregisseerd worden door niemand minder dan Ridley Scott. Volgens een woordvoerder van Universal: “Anthony Hopkins en Ridley Scott zijn het project zeer toegewijd. Het script is enorm sterk”.

Jodie Foster, die in 1991 naast Hopkins speelde in Silence of the Lambs, zal er wederom niet bij zijn. Gefluisterd wordt dat Cate Blanchett bovenaan het verlanglijstje van de filmmakers staat om Foster te vervangen. De mensen van Hollyscoop schreven daaromtrent het volgende:

Cate Blanchett is reportedly the first choice for the role. The New York Post says, “I think Hopkins’ involvement raises the quality of the film considerably. Cate is a very respected actress, and she’s obviously been in the industry for a long time. In terms of pedigree, Cate would probably bring as much to the film as Foster did.”

Toch denk ik niet dat de film er ooit van zal komen. Enerzijds denk ik dat Ridley misschien meer baat heeft bij een nieuwe nieuwe Alien film in plaats van een zoveelste afkooksel van Silence of the Lambs, die nog steeds de beste Lecter film blijft. Er zijn ook wat geruchten geweest over de gezondheid van de acteur. Hij is nu 71, maar wanneer de film in productie zou gaan zou hij al snel een paar jaar ouder zijn. Maar wie weet? Misschien heeft Anthony Hopkins dezelfde genen als Christopher Lee die ondertussen 87 jaar oud is en nog steeds in verschillende films zal opduiken. Mocht het er ooit van komen, hoop ik dat deze film beter wordt dan dat vorig misbaksel, Hannibal Rising (2007).

Update 19/05/2009: Ik had het kunnen denken dat dit bericht uit de luct was gegrepen (Alvast bedankt aan Jim, Stef en Peer voor de rechtzetting). Enkele dagen geleden dook op het internet het gerucht op dat Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) opnieuw in de huid van de psychopathische kannibaal Hannibal Lecter zou kruipen (zie Cinemablend en Worst Previews). Volgens dezelfde roddel zou Ridley Scott de nieuwe film regisseren. Het gerucht blijkt te kloppen, alleen is het al 8 jaar oud. De redactie van Moviehole wist uit te vissen dat het nieuwsbericht om een of andere reden opnieuw is opgepikt door de zoekrobots van Google News, en op die manier de geruchtenmolen op gang heeft gebracht. Moviehole maakte ook contact met een insider bij Universal, en die ontkende formeel: “Het is een oud gerucht dat van voor Hannibal dateert. Er komt geen nieuwe film.”

***Related Posts***
21/02/2007: Hannibal Rising trailer
13/11/2006: The Painted Veil, Hannibal Rising en Ratatouille poster
03/11/2005: Eerste blik op Hannibal Rising
30/09/2005: Villain Top 50
30/03/2005: Gong Li in de Hannibal Lecter prequel
29/10/2004: Terugkeer naar de jeugd van Hannibal Lecter
28/09/2004: Analyse van Manhunter, Silence of the Lambs, Hannibal & Red Dragon

3 Comments

 1. Fabian

  Gebaseerd op welk boek? Alle vorige Lecter films hebben hun monsterd gehaald bij Thomas Harris. Voor zover ik weet heeft hij geen nieuw boek geschreven. Het zal dan effectief ietwat van een spin-off moeten worden aan daar gruwel ik van.

  Reply
 2. Peer

  dit is oud nieuws.. het zou gaan om een oud bericht over de film hannibal..

  er komt geen nieuwe

  http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=13867

  Reply
 3. Depechia

  Ik had dit anders nog wel leuk gevonden. Maar zoals Fabian zegt, gebaseerd op welk boek?? Het had zowiezo enorm moeilijk geweest om zo een verhaal uit te werken.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.