Chris Hemsworth voor Thor, the Thunder God

De mensen van Marvel en regisseur Kenneth Branagh hebben uiteindelijk hun ‘God of Thunder’ Thor (2011) gevonden. Het zal niet Brad Pitt worden zoals eerder werd gesuggereerd, maar wel Chris Hemsworth. Dat dit nieuws nu komt zal waarschijnlijk ook te maken hebben met de release van Star Trek (2009) waarin Chris er de rol van George Kirk vertolkt, zijn eerste “grote filmrol” (duurde maar 15 minuten). Blijkbaar was hij overtuigend genoeg want hij kreeg ook nog een rol aangeboden in die andere Marvel-prent, The Avengers (2011). Zijn rivaal in de film zou vertolkt worden door Josh Hartnett, maar daar is nog geen zekerheid over. Variety schrijft het volgende:

Marvel has been on the hunt for a thesp with the athleticism and acting chops to pull off one of the more unusual superheroes in the company’s pantheon. Final points of Hemsworth’s deal were still being wrapped up over the weekend.

A Norse god, Thor develops a protective affinity for humans after his father Odin banishes him to Earth, in order to teach him a lesson in humility. From then on, he’s often seen wielding his massive hammer and fighting alongside the Avengers (comprised of Iron Man, the Hulk and Captain America).

Goed acteur, maar ziet hij niet wat te jong voor deze rol? Als er nu één Marvel-personage is waarbij je geen problemen zou hebben met een iets oudere man met lang haar (al dan niet met stevige baard). Trouwens heeft hij bij mij toch niet zo’n grote indruk gemaakt in Star Trek, en kwam die andere Chris, Chris Pine, toch iets beter overtuigen. Maar goed, ik ben benieuwd hoe Kenneth – die toch wel een talentvol regisseur is – dit personage zal aanpakken. Ik had zelf liever gehad dat ze bij Alexander Skarsgård hadden gebleven. Die acteur is gewoon Thor in disguise! Het heeft er een beetje de schijn van dat Marvel toch liever een meer “Amerikaanse Thor” willen. Wat vinden jullie van de keuze?

***Related Posts***
23/05/2012: The Avengers filmbespreking
06/02/2011: Cobie Smulders op auditie voor The Avengers
16/07/2010: Mark Rufallo is de nieuwe Hulk in The Avengers film
14/07/2009: Natalie Portman wordt het meisje van Thor
09/06/2010: Captain America: The First Avenger
18/05/2009: Chris Hemsworth voor Thor, the Thunder God
18/02/2009: Scarlett Johansson wordt Black Widow
02/10/2008: Kenneth Branagh regisseert Thor
17/09/2008: Geen Hulk meer voor Edward Norton
13/05/2008: Brad Pitt voor Thor

4 Comments

 1. Fabian

  Ben zelf niet geheel overtuigd van Alexander Skarsgård dramatisch vermogen. Hij lijkt me meer een tv-acteur dan iemand die de hoofdrol kan dragen in een bioscoopfilm. Chris Hemsworth is een pretty-face casting maar kan ook wel een grote rol aan.

  Reply
 2. Lady Jane

  Terwijl staat er alweer een nieuwe film op het menu :-). Bedankt voor je toffe reactie op mijn blog. Als je tijd en zin hebt zou ik graag van jou wat suggesties over de lay-out van mijn blog krijgen. Vriendelijke groeten,

  Reply
 3. Mathias

  Hangt een beetje af hoe ze dit aanpakken . Eerder historisch of science-fiction achtig . In dit laatste geval is het dan misschien beter dan ze een jonge acteur nemen.
  Ik heb geen problemen met de csting , voor zover ze Josh Hartnett niet in de film steken want ik heb het zowat gehad met zijn spleetogen .

  Reply
 4. Accu

  Het voordeel van het casten van een nog onbekende acteur is dat je je iets meer kan inleven in de vertolking en minder met het imago van de acteur, iets wat bij Brad Pitt moeilijk zou liggen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *