Moon met Sam Rockwell

Een flop hoeft niet altijd een slechte film te zijn. Eén van de grootste financiële rampen twee jaar geleden was de science-fiction thriller Sunshine (2007) van Danny Boyle. De film had een productiebudget van 50 miljoen maar bracht slechts 3 miljoen in het laatje (en slechts 27 miljoen wereldwijd), nochtans blijft het één van de betere science fiction prenten. Of de science-fiction thriller Moon (2009) van Duncan Jones het beter zal doen aan de box-office valt nog af te wachten, want het ziet er naar uit dat ook deze film een beperkte release zal krijgen, net zoals Sunshine.

Korte inhoud: Het einde van het contract van Sam Bell (Sam Rockwell) met zijn werkgever Lunar is in zicht. Hij is gedurende drie lange jaren een trouwe werknemer geweest. De maanbasis Selene is zijn thuis geweest tijdens deze periode. Hier hield hij zich in alle eenzaamheid bezig met het winnen van Helium 3, een gas dat de aarde van haar energiecrisis kan redden.

De trailer van de film heeft wel iets weg van Solyaris (1972) en 2001: A Space Odyssey (1968), maar dan iets meer mainstream met een wacko einde. Acteur Sam Rockwell is een talentvol acteur en ik ben ervan overtuigd dat hij hier een unieke acteerprestatie zal neerzetten.

Regisseur Duncan Jones schreef zelf het verhaal en maakt met deze film zijn debuut. De prachtige muziekscore, die al te verkrijgen is op cd en waarvan jullie al een voorsmaakje krijgen in de trailer, is van de hand van Clint Mansell. De muziek deed me trouwens een beetje denken aan Perfume: The Story of a Murderer (2006). De stem van de smiley-robot komt van niemand minder dan Kevin Spacey. Het is nog niet duidelijk of de film bij ons een release krijgt.

Ik had gehoopt op het filmfestival van de Fantastische film in Brussel, maar niet dus.

*** Moon trailer ***

7 Comments

 1. Miiki

  Sam Rockwell met baard doet me een beetje denken aan de tilt geslagen Joaquin Phoenix. Het concept heeft inderdaad heel veel weg van Solaris, een beetje teveel zelfs. Toch benieuwd naar de film.

  Reply
 2. Mich

  Ziet er nice uit vind ik persoonlijk, altijd een fan van de sci-fi drama films, zoals de ondergewaardeerde Sunshine bv

  Reply
 3. Rickie Roma

  Is een zalige film om te zien op Blu-ray met een HD Ready tv en aangevuld met surround system. Gewoon te gek!

  Reply
 4. swk

  Geweldig sci-fi drama, heeft veel weg van Solaris, maar doet zeker niet onder voor Sunshine!!

  Reply
 5. Mich

  Heb de film onlangs gezien. Een waar sci-fi pareltje ^^
  Aanrader!

  Reply
 6. vlaerenko

  Draaien ze deze film in de Belgische zalen? Ik dacht eerst op 25 november maar ik zie bij de programmatie niets staan en van publiciteit heb ik ook nog niets gemerkt.. Heel bizar wetende dat dit een topfilm is en de cultfilm van 2009..

  Reply
 7. Mathias

  normaal 25 november 2009, maar met die datums kan nog wel eens geschoven worden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *