Liam Neeson is Zeus in Clash of the Titans

Een film waar ik op zit te wachten is Clash of the Titans (2010), de remake van de originele prent uit 1980. En niet Robert Rodriguez (Sin City, Planet Terror) maar wel de Franse cineast Louis Leterrier (Transporter 2, The Incredible Hulk) zal de film in goede banen leiden. Niet meteen de meest ideale keuze (gezien de flauwe reputatie van Franse cineasten) maar de man heeft wel ervaring met cgi, wat voor deze prent wel van toepassing is. Het script is van de hand van de ervaren Lawrence Kasdan.

Clash of the Titans gaat terug naar de Griekse mythologie en vertelt het verhaal van Perseus die Andromeda moet redden voor ze wordt geofferd aan de Kraken. Zeus heeft een paar opdrachten voorbereid voor Perseus op zijn weg: Medusa verslaan en een manier vinden om het monster te doden.

En uiteraard zijn nu alle ogen gericht op de acteurs die de verschillende karakters zullen vertolken. En de eerste namen zijn in ieder geval niet van de minste. Liam Neeson zou de rol vertolken van Zeus en Ralph Fiennes krijgt de rol van Hades, heerser van de onderwereld. Je had geen betere acteurs kunnen vinden voor deze twee rollen.

De Terminator Salvation acteur Sam Worthington zal de rol van Perseus spelen en de vertolking van de mooie Andromeda is voor de Grieks-Franse Alexa Davalos (Defiance, The Mist). Ook Gemma Arterton (Quantum of Solace), Liam Cunningham (Hunger) en Mads Mikkelsen (Casino Royale) zijn van de partij. Wie in de huid zal kruipen van Bubo, de ijzeren uil, is nog niet bekend 🙂

***Related Posts***
15/08/2012: Wrath of the Titans review
20/12/2011: Wrath of the Titans trailer op crappy rock muziek
13/08/2010: Clash of the Titans review
14/12/2009: Clash of the Titans lijkt popcornfilm voor teenagers
19/04/2007: Chash of the Titans in een nieuw kleedje

3 Comments

 1. Murray

  Nu nog Kate Winslet casten in de rol van één van de godinnen en het zit helemaal goed. Ben echt wel onder de indruk van de namen. Origineel vond ik al super dus kijk ik zeker wel uit naar deze remake.

  Reply
 2. Dale Cooper

  Goede namen, ik ben alleen bang (dat mede door onze Franse ‘held’) dit dé flop van 2010 zal worden.

  Mark my words.

  Reply
 3. Fabian

  mooie casting, heb gisteren al wat afbeeldingen gezien. Kan haast wachten op het resultaat. Het origineel vond ik al bangelijk. Qua effecten misschien verouderd, maar al bij al toch een knappe film.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *