Megan Fox in Fathom, Jonah Hex en Passion Plays

Het laatste waar we aan denken bij het horen van de naam Megan Fox is iets religieus of heilig, laat staan een engel. Neen, Megan is een bloedhete en duivelse zwartharige femme fatale die met haar blik de kleren van uw lijf wegbrandt. En toch, als we de mensen van Risky Business mogen geloven, zou ze in aanmerking komen om de ‘engel’ van Mickey Rourke te spelen in de independent debuutfilm Mitch Glazer, genaamd Passion Plays (2010).

Rourke will play a down-on-his-heels trumpet player, and Fox will play an angel in 1950s Los Angeles, with Rourke finding redemption in Fox after he attempts to save her from a gangster. Those familiar with the project describe it as a dramatic but heartwarming tale. Fox’s character is described, in part, as as a slender beauty with wings who is part of a carnival.

Glazer, if you’re not familiar, is the screenwriter behind the Al Pacino CIA tale The Recruit and the Bill Murray comedy Scrooged who will be making his directorial debut with Plays; like Rourke and Fox, he’s repped by ICM. Laura Bickford, producer of ambitious dramas like Traffic and Che, is producing.

De studio’s lopen in ieder geval wel storm voor de eye-candy uit Transformers. Megan wordt misschien niet de nieuwe Lara Croft, maar ze wordt nu al gecast voor de comic-western Jonah Hex (2010) met Josh Brolin en John Malkovich, de sequel Transformers 2: Revenge of the Fallen (2009), de actieprent Ironclad (2009) en de komische thriller Jennifer’s Body (2009)

Maar er is nog meer nieuws. Megan zou zelfs getipt worden voor de vertolking van de hoofdrol in Fathom (2011) gebaseerd op de sexy comic-serie van Michael Turner. Megan Fox speelt hierin de jonge Aspen die op een schip is gevonden die 10 jaar lang vermist was. Aspen heeft een enorme aantrekking voor het water en wordt ook een Olympische zwemkampioen. Ze wordt later aangeworven in een geheime onderwater-operatie bij de studie van een niet-geïdentificeerde onderwater-schip. Kortom, het wordt een film met een Megan Fox in sexy badpak met bovennatuurlijke krachten.

Ik heb niets tegen Megan Fox, ze is buitengewoon onweerstaanbaar, maar ik zou haar graag eens zien in een “acterende-rol” want tot nu toe ben ik niet geheel overtuigd van haar dramatische capaciteiten. Ze voldoet geheel als eye-candy in actie-blockbusters, maar kan ze ook op een overtuigende manier een hoofdrol neerzetten? Twee comic-adaptaties dienen zich aan en ik ben benieuwd hoe dit zal verlopen. Aan de andere kant vind ik het een goede zaak dat ze niet neerkijkt op indie-producties. Toekomst zal uitwijzen of we nog meer van haar zullen zien.

*** Jonah Hex trailer ***

2 Comments

  1. Josh

    De samenwerking met een acteur als Rourke zal voor haar wel een test zijn. Ik vind het dan ook heel voorbarig om haar al te casten in tal van comic-adaptaties. Laat haar eerst bewijzen dat ze kan acteren.

    Reply
  2. Murray

    Heb net The Wrestler gezien en Mickey Rourke kicks ass. Mooie opportuniteit voor Megan trouwens om te bewijzen dat ze niet maar de zoveelste pretty face is in Hollywood.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *