Fast and Furious trilogy-box

Als jullie verzot zijn op voorbij vliegende getunede wagens, stoere mannen, wulpse zonnenbank-babes (Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Eva Mendes, Devon Aoki) en loeiharde actie, dan raad ik jullie deze Fast and Furious DVD-box aan, die op Blu-ray wordt uitgebracht in het vooruitzicht van de opkomende Fast & Furious (2009) film van Justin Lin, die eerder The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) regisseerde. De dvd-box omvat de 3 films voorzien van de nodige audio-commentaren, deleted scenes, making of filmpjes en nog véél meer. De prijs? Reken ongeveer 29.99 euro voor de dvd-versie, 54.99 euro voor de Blu-ray versie.

De films zijn degelijk gemaakte prenten met heerlijk leeghoofdige fun, waar je bij momenten niet kan aan weerstaan. De films zijn duidelijk geïnspireerd op de adrenalyne-prent Point Break (1991). Vervang gewoon de surfplanken door opgefokte racewagens en het gemijmer over the perfect wave door even zweverig gefilosofeer over acceleratiepompen, carburatoren en cilinders, en u weet perfect wat u te wachten staat. Spijtig dat de producers niet hebben kunnen rekenen op het talent van regisseuse Kathryn Bigelow of de starpower van Keanu Reeves of Patrick Swayze, of het waren mega-blockbusters. Het vervangende duo Vin Diesel en Paul Walker mogen er best wezen, hoewel ze wijselijk meer afstand namen van de derde film. Maar Justin Lin heeft blijkbaar iets meer zijn huiswerk gemaakt met het 4de deel want alle acteurs zijn weer van de partij.

Brian O’Conner (Walker) speelt een jonge undercovercop die infiltreert in het illegale milieu van de streetracers, een bende snelheidsmaniakken die ’s nachts tegen 200 km/uur door de straten van L.A. racen. Hij raakt prompt in de ban van de charismatische leider van de bende, ene Dominic Toretto, tevens de hoofdverdachte van een reeks spectaculaire overvallen. Voorts krijgen ze het aan de stok met een aantal misnoegde Aziaten. In 2 Fast 2 Furious (2003) (waarin Vin Diesel wordt vervangen door Tyrese Gibson) verliest Walker zijn badge omdat hij een undercoveroperatie zou hebben verknalt. Hij krijgt toch nog een kans tot eerherstel wanneer de politie van Miami zijn hulp inroept om Carter Verone (Cole Hauser), een flashy zakenman die zijn import- en exportbedrijf gebruikt om geld wit te wassen, op te pakken. In de derde film (Tokyo Drift) krijgen we een volledige nieuwe cast met Lucas Black in de hoofdrol. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn vader in Tokio die daar in het leger zit. Japan is nu net het land waar het straatracen is uitgevonden. Bij zijn eerste mislukte poging neemt hij het op tegen de “Drift King” die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Hij begeeft zich noodgedwongen in de onderwereld van Tokio in een spel op leven en dood.

The Fast and the Furious films willen niets meer of minder dan u een razendsnelle en ultra-opwindende rit bezorgen en maakt zijn titel helemaal waar. De autoraces zijn adembenemend in beeld gezet en zullen jullie, in tegenstelling tot die uit Driven en Gone in 60 Seconds, wanhopig naar veiligheidsgordels doen tasten. De spetterende climax zal u de adem afsnijden, en de geweldige Vin Diesel (die een rol speelt die op zijn gespierde lijf geschreven staat), bewijst dat hij niet op diesel rijdt. Kopen die dvd trilogy box! Verstand op nul, blik op oneindig, geniet met mate, en verbrand je vingers niet aan de uitlaatpijp.

***Related Posts***
19/03/2015: Fast & Furious 7 review
05/02/2015: Een eerste blik op Fast & Furious 7
01/12/2013: Paul Walker overleden
13/09/2013: Furious 6 review
28/09/2011: Fast Five review
02/05/2011: Fast Five plundert de box-office
07/02/2011: Dwayne Johnson in vendetta-stijl in Faster
02/04/2009: Fast and Furious blu-ray tripack
26/08/2008: Fast & Furious teaser trailer
13/06/2005: Fast and Furious 3 in de startblokken

2 Comments

  1. BlackMoon

    Vond The Fast and the Furious een zeer vermakelijke film met een uitstekende rolbezetting van Vin Diesel. Toch vond ik Paul Walker maar matig tot slecht acteren. De eye candy mocht er best wezen. De tweede was een beetje van een teleurstelling, de derde niet gezien.

    Reply
  2. Tha Petrov

    Vraag mij af wat de 4 de zal geven , ik kijk er eigenlijk wel naar uit , vooral door de originele cast .
    wat Tokyo Drift betreft , voor mij was die beter dan de barslechte 2Fast2Furious , die was echt nie goe !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *