Street Fighter Legend of Chun-Li krijgt 0% op Rotten Tomatoes

Een maand geleden schreef ik nog een artikel over films die je als waardeloos kunt bestempelen nog voor je de fiilm in kwestie gezien hebt, en één van die films was Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009). En wat blijkt nu, de film die in de bioscopen draait haalt op Rotten Tomatoes maar liefst 0% na 20 reviews! Dit moet de eerste keer zijn in jaren dat ik zoiets heb gezien.

De film wordt dus niet alleen slecht bevonden, niemand heeft zelfs ook maar iets positiefs over deze 50 miljoen dollar productie te vertellen. En dit moet hard aankomen voor filmmaker Andrzej Bartkowiak, die met deze sequel waarschijnlijk het einde van zijn carrière heeft getekend … of toch de carrière als Hollywood regisseur die grote budgetten krijgt. De man begon relatief goed met 25 miljoen dollar maar de film in kwestie, Romeo Must Die (2000), was buitengewoon slecht geacteerd en had vreselijk slechte visuals. Voor zijn tweede film kreeg hij 33 miljoen en huurde meteen zijn favoriete acteur in, Steven Seagal. De film was Exit Wounds (2001) en was al even zwak als zijn eerste film.

Maar met Cradle 2 the Grave (2003) en Doom (2005) ging het van kwaad naar erger: slecht acteerwerk, en een verhaal bestemd voor randdebielen met ronduit belachelijk actie-sequenties. Voor die laatste film kreeg Bartkowiak trouwens 70 miljoen, maar de prent flopte aan de box-office en bracht wereldwijd (!) nog geen 45 miljoen dollar op ondanks zijn ruime release. En nu heeft het er alle schijn van dat zijn tweede game-adaptatie ook zwaar zal te lijden hebben aan een acuut gebrek aan bioscoopbezoekers. Street Fighter haalde met zijn openingsweekend amper 4,6 miljoen dollar in de States en dat zegt al genoeg voor wat de komende dagen zal brengen.

Waarom schrijf ik dit artikel? Uiteraard vind ik het spijtig dat ze niets iets beters hebben kunnen aanvangen met het materiaal (ook al was er niet veel verhaal om mee te beginnen), maar ik vind het bespottelijk dat die Hollywoodbobo’s geen betere regisseur voor hun film hebben kunnen aantrekken dan die oetlul Andrzej Bartkowiak die met zijn Jet Li films heeft bewezen een slecht actie-regisseur te zijn en een waardeloze verhalenverteller. Dit is 50 miljoen dollar (+/- 25 Loft films) die ze wegsmijten in de goot! En dat had zowat iedere kwiet met een minimum aan filmkennis kunnenvoorspellen.

Hieronder vinden jullie een aantal kernzinnen uit het betoog van een reeks journalisten op Rotten Tomatoes:

It’s a cheerfully stupid endeavor, enlivened by some gnarly fights and endullened by all the talky stuff in between.
Eric D. Snider, Film.com

I can’t remember the last time I watched an actor fail to walk into a room convincingly, but Chris Klein does it. Look for a YouTube montage of his Street Fighter performance to pop up any day now.
Alonso Duralde, MSBC

A meandering, confused, and worst of all boring crime syndicate accounting which takes forever to unfold and does everything it can to avoid actual fighting.
Joshua Tyler, CinemaBlend.com

It’s bad. It’s really bad. It’s Uwe Boll bad.
Kevin Carr, 7M Pictures

As a fan of the video game series, I can honestly say that this is hands down one of the worst films I have ever seen. Chris Klein is so bad that he made the movie a comedy.
Kevin McCarthy, WJFK

Chun-Li narrates much of it, and the dialogue would be excruciating if it weren’t laughable in the way she describes what is blatantly occurring on the screen. If nothing else, the movie is an ideal one for blind viewers.
Dustin Putman, The MovieBoy.com

I’ll take Jean-Claude Van Damme and his powder blue beret any day over this insipid, clunky, and joyless motion picture.
Brian Orndorf, BrianOrndorf.com

***Related Post***
14/01/2009: Kan je een oordeel hebben nog voor je de film hebt gezien?

5 Comments

 1. Depechia

  Nog maar eens een bewijs dat JCVD gewoon die eerste film nog recht hield. Was eigenlijk ook al niet van plan om deze sequel te gaan zien.

  Reply
 2. Miiki

  Mijn hoop is gevestigd op Prince of Persia. De rest van de game-adaptaties kan me gestolen worden.
  Ik heb de eerste Street Fighter nooit gezien en spel nooit gespeeld.

  Reply
 3. Dale Cooper

  JCVD hield helemaal niet de eerste SF film recht, dat was nog altijd wel Raul Julia. Van Damme was echt om te janken in SF.

  Reply
 4. Accu

  Die film is gewoon verkeerd gecast en heeft een slecht verhaal. Ik krijg met deze film gewoon spontaan meer respect voor die eerste film :p

  Reply
 5. Gestos

  Wat is dit nou voor een SF film! ik heb de hele film in een paar min gekeken.. heb de hele film letterlijk doorgespoeld! dit heeft toch niks met SF te maken!
  Geef mij maar SF met JCVD, die vond ik toch echt veel beter!
  Zonde van mijn paar minuten! echt zonde…..

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *