The Trilogy Meter brengt filmtrilogies in kaart

Iedereen is wel verzot op filmlijstjes, maar het lijstje van Dan Meth maakt echt wel indruk. Deze blogger vond een visuele manier om de entertainment waarde van populaire trilogieën in kaart te brengen en buiten misschien de Alien-trilogie kan ik me volledig vinden in The Trilogy Meter. Je zou dus bijna kunnen spreken van een consensus bij de beoordeling van heel wat films. Opvallend is wel dat de derde film meestal een enorme teleurstelling is. Maar gezien over smaken (en dan in het bijzonder over filmvoorkeuren) gediscussieerd kan worden, verwacht ik hier ook wel wat kritiek op de “consensus” van de Trilogie Meter.

***Related Posts***
19/02/2009: De Franchise Meter
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

6 Comments

 1. Richard

  Ik wist geen eens dat daar drie delen van waren :O
  Voor de rest ben ik het overal aardig mee eens.

  Reply
 2. Fabian

  Toch wel opmerkelijk dat de tweede Superman beter wordt bevonden dan de eerste. En dan vond ik de tweede Batman (Batman Returns) toch beter dan die eerste film. Was precies iets teveel Prince naar mijn smaak.

  Reply
 3. Mike's Webs

  kan niet tellen. Planet of the Apes – de originel reeks bevat volgens mij 5 delen en is dus geen trilogie. En de teller bij films als Star Trek en Rocky staat ook een stuk hoger dan drie luttele delen tegenwoordig.

  Reply
 4. Mike's Webs

  .. als we het woord trilogie niet te letterlijk nemen en dan nog eens naar het schema kijken dan mis ik toch inhoudelijke argumenten waarom hij de ene film boven de ander verkiest. Op zijn blog schrijft Meth dat hij puur heeft geprobeerd weer te geven hoeveel plezier hij aan de films heeft beleefd. Ik ben dan toch erg benieuwd welke elementen hem dan plezier dan wel geen plezier hebben geschonken. Alleen dan is een inhoudelijke discussie mogelijk. Nu blijft het voor mij te nietszeggend.

  Reply
 5. J-P

  Ik vind dat de Jaws 2 wel een iets hogere quotering verdient. Het was een gewone voortzetting van het familieverhaal en was al ZEKER beter dan Jaws 3! Godfather 3 was tevens ook zooo slecht niet. Was minder goed dan de vorige twee, maar de scènes met het Vaticaan kan ik me nog zo voor de geest halen.

  Reply
 6. AmberSky

  vind die statistiekskes eigenlijk wel grotendeels kloppen en is toch wel opmerkelijk dat de kwaliteit bij de sequels er meestal op achteruit gaat. Jason Bourne ontbreekt nog.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *