The Taking of Pelham 123 trailer

Liefhebbers van hectische actie en afgelikte fotografie kunnen tevreden zijn want we kunnen binnenkort opnieuw genieten van een Tony Scott film (Crimson Tide, Domino, Man on Fire, Enemy of the State, Top Gun, True Romance). The Taking of Pelham 123 (2009) is de gelijknamige remake van de film uit 1974 en de eerste beelden van de trailer zien er heel overtuigend uit.

En naar goede gewoonte heeft Tony opnieuw beroep gedaan op zijn fetish-acteur Denzel Washington, die geklankt zal worden door niemand minder dan John Travolta.

Korte inhoud: Als een metrostel gekaapt word door een groep terroristen onder leiding van Ryder (John Travolta), begint een helse missie voor Luitenant Zachary Garber (Denzel Washington). Als de terroristen niet bakken vol met geld krijgen zullen veel mensen in de metro sterven. Tijdens de stroef lopende onderhandelingen vragen de agenten zich af hoe de terroristen in hemelsnaam zullen proberen te ontsnappen.

Het is trouwens al een tijdje geleden dat we Travolta hebben gezien in een actieprent. De laatste film die ik me voor de geest kan halen is The Punisher (2004) en dat was dan nog niet eens één van zijn meest verdienstelijke rollen, laat staan dat het een verdienstelijke prent was. In ieder geval moeten de bijrollen niet onderdoen voor de hoofdrollen. Soprano-acteur James Gandolfini, John Turturro en Luis Guzmán zullen er in ieder geval voor zorgen dat we deze metrorit niet snel zullen vergeten.

Ik weet dat velen remakes aanschouwen als het zoveelste teken dat Hollywood nog maar weinig inspiratie heeft voor nieuwe verhalen, maar heel af en toe worden het uiteindelijke veel betere films dan de originele versies. Spijtig genoeg draait het vaak uit op een teleurstelling. Ik denk dat we voor elk The Departed (2006), minstens tien The Eye (2008) films moeten doorstaan.

Ik heb in ieder geval een flauw vermoeden dat deze remake misschien wel beter zal worden dan het origineel. Maar we zullen moeten wachten tot 23 september 2009 alvorens deze prent bij ons draait.

*** The Taking of Pelham 123 trailer ***

***Related Post***
25/03/2008: James Gandolfini in The Taking of Pelham 123

2 Comments

  1. AmberSky

    Ik vind die nieuwe trailer erg gaaf en de poster ziet er toch wel brutaal uit zeg! Eindelijk een nieuwe Tony Scott film, en het verhaal ziet er al subliem uit, en Travolta nog een keer als ‘The Bad’, en dan Denzel als “The Good’ !

    Reply
  2. Depechia

    Heb het origineel niet gezien en ga het totdat ik deze heb gezien, ook niet doen. Ik hou wel van de films van Scott. Travolta ziet er trouwens bangelijk uit!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *