H2: Halloween 2 dan toch een Rob Zombie film

Het ziet er dan toch naar uit dat Rob Zombie de regie van H2: Halloween 2 (2009) op zich heeft genomen, nadat eerder bericht werd dat de sequel in handen zou vallen van twee Franse cineasten.

Ook de X-Men acteur Tyler Mane (2m08 voor diegene die het zich afvroegen) zal opnieuw het masker aantrekken van Michael Myers. De Weinstein broers produceren de film en Rob zal opnieuw het scenario verzorgen, ook al kreeg hij de volle lading van de fans nadat zijn eerste filmversie iets teveel de psychoanalytische toer wou opgaan. Of Malcolm McDowell terug keert als Dr. Samuel Loomis is nog niet bekend, maar ik verwacht van wel.

De film deed het zelfs niet zo buitengewoon goed aan de box-office met een recette van slechts 58 miljoen dollar in de States (wereldwijd 78 miljoen), maar de film had slechts een productiebudget van 20 dus was dit reden genoeg voor de producers om aan een sequel te denken. Zit er echter iemand te wachten op een sequel? Ik ken in ieder geval niemand. Ik heb uitgekeken naar de reboot, was gedeeltelijk teleurgesteld, maar nu heb ik het toch ook wel gehad. Maar misschien weet Rob Zombie (een filmmaker met een visie die al eerder heeft bewezen het horrorgenre meester te zijn) te leren uit zijn fouten en misschien de horror terug te brengen in het personage en minder de pseudo-psychologie. Toch zal alles heel snel moeten ingepakt worden, want de studio wil een release voor deze zomer.

De sequel zal beginnen waar de eerste film (die eigenlijk een stand-alone film had moeten zijn) mee eindigde. Dus inderdaad, Michael Myers heeft dat “fatale pistoolschot in zijn gezicht at close range van zijn zus Laurie Strode (Scout Taylor-Compton) dus toch overleefd. Ik zie toch geen gapende wonde of een dichtgenaaid gezicht in het model van het nieuwe masker.

Benieuwd of ze daar ook een psychologische draai zullen aan geven. Aan de andere kant moet je toegeven dat Michael Myers eigenlijk al voor hetere vuren heeft gestaan in de originele films en is een geweerschot in het gezicht in vergelijking maar klein bier. Zombie laat in ieder geval al weten dat de film niet gebaseerd zal zijn op Halloween II (1981). Maar er zullen toch heel wat slachtoffers vallen, of wat had je gedacht.

Hebben jullie er hoop in? Laat het weten in de reacties. Wat vinden jullie trouwens van de terugkeer van Rob Zombie?

***Related Posts***
25/04/2009: H2: Halloween 2 teaser trailer
26/11/2008: Top 10 Beste Naaktscènes uit 2007
24/10/2008: Friday the 13th trailer
30/08/2008: Halloween 2 zonder Rob Zombie
31/01/2008: A Nightmare on Elm Street zonder Robert Englund
09/04/2007: Halloween trailer
13/03/2007: Halloween remake behoudt de originele muziek
21/06/2006: Rob Zombie maakt Halloween remake
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers
11/10/2005: Top 10 Beste Horror
10/10/2005: Top 10 Beste Horror volgens Total Film

6 Comments

 1. Mike's Webs

  Ben eigenlijk wel klaar met de Halloweenreeks. Vond die van Zombie helemaal niet slecht en vond de pseudo-psychologie een welkome toevoeging aan een verder lege reeks. Maar laat Zombie lekker zijn tanden in iets nieuws zetten.

  Reply
 2. Dale Cooper

  Ik vond de workprint versie van de remake echt zo veel beter dan wat ze uiteindelijk uitgebracht hebben, ik weet zeker dat Rob Zombie daarmee minder commentaar had gekregen.

  Ik vind het best dat hij het vervolg ook regisseert, in ieder geval beter dan die Fransozen.

  Reply
 3. Cleo

  De achtergrond van het hele Michael Meyers personage vond ik niet bijster interessant waardoor het eerste uur echt doorbijten is. Het tweede zit dan wel vol met slachtpartijen, achtervolgingen en screamqueens maar spannend wordt het werkelijk nooit. Niet echt vervelend om naar te kijken, maar deze slasher heeft eigenlijk niks te bieden waar ik van opkijk.

  Reply
 4. Phoenix

  Ik zie ook liever Michael Myers als een persoon die écht uit het niets verschijnt, en daardoor zo mysterieus is, in plaats van Zombie’s verschrikkelijke aanpak om Myers menselijk te maken. Je kan hiermee gewoon niet alles verklaren.

  Reply
 5. Fabian

  Het is naar mijn mening een aanslag op de halloween reeks van John Carpenter. De film heeft weinig tot niets halloweensfeer.
  De vertolking van de acteurs kan je ook niet gaan vergelijken met Jamie Lee en Donald.
  De uitleg over Michael’s jeugd is mooi uitgebreid maar deze film draagt niet de tagline “based on a true story”.

  Net als de remake van The fog is dit een gruwelijke teleurstelling die geen steek houden met de echte horror klassiekers uit de jaren 70 en 80.
  Ik verwacht ook niet veel van de Friday the 13th remake.

  Vorige Zombiefilms zijn gewoon stukken beter.

  Reply
 6. Kevin

  Ik wacht wel op de nieuwe Halloweenfilm maar dan niet van Rob Zombie!
  Hij heeft de film uit 2007 helemaal verpest, hopelijk leert hij uit zijn fouten!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *