Inglourious Basterds een rasechte Tarantino prent

Inglourious Basterds (2009) heeft ondertussen al een spellingcorrectie ondergaan om misschien nog meer afstand te nemen van de originele prent, The Inglorious Bastards (1978). Verwacht dus geen remake maar eerder een rasechte Quentin Tarantino film die zijn inspiratie heeft gezocht in deze Italiaanse actieprent en ook wel een beetje in de klassieker The Dirty Dozen (1967) van Robert Aldrich. Toch wel een risico op zo maar je titel te veranderen, want dat zorgt ervoor dat niemand nu nog echt weet hoe je de titel van de film moet schijven. En zoiets kan niet bevorderlijk zijn voor de on-line promotie van de film.

Korte inhoud: In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa (Christoph Waltz). Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi’s. De groep die bij de vijand bekend staat als ´The Basterds´, moet angst zaaien door de nazi’s op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna Dreyfus en geheim agent Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger), waarmee ze samen een missie zullen ondernemen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

En in de trailer maakt Brad Pitt meteen duidelijk wat je kan verwachten van deze exploitation film. “We gonna do one thing and ONE thing only. Killing Nazi’s.” De scène met Hostel-regisseur Eli Roth die met baseball knuppel zich klaar maakt om het hoofd van een Nazi te bewerken is gewoon te gek. Ja, ik kijk uit naar deze prent, dat mag duidelijk zijn.

De film komt op 29 september 2009 uit in de zalen.

*** Inglourious Basterds trailer ***

***Related Posts***
07/05/2009: Nieuwe Inglourious Basterds posters
25/02/2009: Inglourious Basterds posters
12/08/2008: Brad Pitt in Tarantino’s Inglourious Basterds
10/02/2005: Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds

5 Comments

 1. mich

  ziet er dus dik in orde uit voor mij :p
  quentin heeft da weer eens goed gedaan

  Reply
 2. Phoenix

  Ik heb een jaar geleden een interview met QT gelezen en daarin vertelde hij dat inglourious basterds zijn mount everest van zijn films zal worden. Vergelijkbaar met ‘Once upon a time in the west’, vandaar ook dat een van de hoofdstukken Once upon a time in nazi occupied germany heet. Als dat niet veelbelovend is !

  Ben nu wel bang dat het een lastige taak zal worden om te wachten tot de release.

  Reply
 3. Cleo

  Heeft wel iets weg van het einde van Death Proof, waar ze Kurt Russel in elkaar kloppen. Droge humor en veel geweld. Hopelijk zitter er heel wat typische QT monologen in.

  Reply
 4. P-TER

  Als oorlogsfilmfannaat zal ik
  nog veel geduld moeten uitoefenen.
  Gr.
  P-TER

  Reply
 5. Thomas

  Ben ik nu echt de enige die niet overtuigd is door de trailer? :-s

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *