“V” krijgt dubbele remake

Wie herinnert zich nog de 80’ties tv-serie “V” (1984), met de ‘V’ die stond voor die reptiel-achtige Visitors die zich een mensenhuid hadden aangetrokken om zo te kunnen infiltreren tussen de bevolking. De reeks begon als een tweedelige televisiefilm van ongeveer 200 minuten in 1983, geschreven en geregisseerd door Kenneth Johnson. Gezien het succes werd het meteen opgebouwd tot tv-serie, maar het succes was van korte duur. De producers trokken de stekker uit na het eerste seizoen, ook al eindigde de serie met een cliffhanger.

Korte inhoud: Wanneer er een vloot ruimteschepen in New York landt, blijken tot grote verrassing van de mensheid de buitenaardse bezoekers menselijke wezens te zijn. De buitenaardsen, onder leiding van John (Richard Herd) en zijn rechterhand Diana (Jane Badler), vertellen gekomen te zijn van een beschaving die technisch veel verder is dan de onze. Ze bezoeken de aarde om de mensheid te helpen niet dezelfde fouten te maken die zij op hun wereld hebben gemaakt. Ze willen hun veel verder gevorderde technische kennis met de mensen delen en hopen dat de mensheid hen aan stoffen wil helpen die zij te kort komen op hun wereld. De politieke leiders op aarde gaan de samenwerking aan, waarop verschillende buitenaardsen klimmen op de politieke ladder van de mensheid. Onder hun invloed, worden de mogelijkheden van met name aardse wetenschappers aan banden gelegd. Televisiejournalist Mike Donovan (Marc Singer) denkt er het zijne van en sluipt binnen in één van de buitenaardse schepen. Hij ontdekt dat de bezoekers helemaal niet mensachtig zijn, maar een vermomde vorm van humanoïde reptielen. Hij en zijn camera zijn er getuige van wanneer Diana levende zoogdieren en vogels opeet. De schepen bevatten grote reservoirs met per stuk ‘verpakte’ mensen, die de bezoekers vanwege het water in hun lichaam als voedsel mee willen nemen.

Nu blijkt dat ABC de serie wil remaken met Scott Peters als executive producer die eerder al top-series maakte als “The 4400”, “Jericho” en “The Sarah Connor Chronicles”. Variety schreef het volgende:

“V,” the 1980s miniseries about alien lizards visiting Earth, will invade primetime once again. Peters, who earned two Emmy noms for “The 4400,” said he wasn’t looking to do another sci-fi piece. But when Warner Bros. TV approached him about reinventing “V,” the producer said he couldn’t resist. “Whenever I mention ‘V’ to anybody, they still have a lot of good memories about the original movie and series,” Peters said. “Everybody has that imagery of their uniforms, or the visitor eating a hamster. It’s a science fiction icon and too good to pass up.” The original “V” served as an allegory for the Holocaust and Nazi Germany. Peters said he won’t duplicate that concept, except that the new “V” will still focus on what happens when the masses have blind faith in their leaders.

In this case, the new “V” will center on Erica Evans, a Homeland Security agent with an aimless son who’s got problems. When the aliens arrive, her son gloms on to them — causing tension within the family. As in the original “V,” several storylines will unfold simultaneously. But even without the same storyline, the original “V’s” bones will remain: As in the ’80s version, the show will open with an enormous army of spaceships hovering over the world’s major cities. The visitors say they’ve come to help Earth, but their motives are nefarious (in the original, they wanted to steal the world’s water supply).

Kenneth Johnson had al langer het idee om de serie een face-lift te geven met V: The Second Generation, maar hij heeft verder niets van doen met de plannen van Peters die hem op snelheid heeft gepakt. Kenneth zei op de vraag of hij echt niet was betrokken bij de plannen het volgende: “My involvement is zero […] but Jason and Scott are talented, nice guys and I wish them good luck. Their series does not prevent my ongoing efforts to remake my original V as a major motion picture. Hold good thoughts”. Warner Bros is ook nog van plan een tweede filmserie te maken zich inspirerend op de film The Witches of Eastwick (1987).

3 Comments

 1. Micha

  Waar is de tijd, ik was zo verzot op die serie toen deze uit was. Ik snapte er toen nog niet veel van, maar die scènes uit het fragmentje kan ik me nog zo voor de geest halen. Pure nostalgie dus ik kijk hier wel naar uit !

  Reply
 2. Accu

  Met ‘beastmaster’ Marc Singer, Robert ‘Krueger’ Englund en Michael Ironside. Het spijtige aan een dergelijke remake is dat ze nooit meer zo’n cast zullen aantrekken.

  Reply
 3. govert

  inderdaad pure nostalgie en laat het zo blijven,aan de andere kant als de maker van jericho en 4400 zich eraan waagt dan zal het wel weer bij een seizoen blijven

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *