Crank 2: High Voltage (2009) *** Blu-ray review

Ik heb dan uiteindelijk deze sequel Crank 2: High Voltage (2009) van Mark Neveldine en Brian Taylor bekeken, en het was alles wat ik al kon verwachten na het zien van de trailer.

crank_2_high_voltage_2009_blu-ray.jpg

Een rollercoaster van vulgariteiten, seks, buitensporig geweld en een overdosis aan adrenaline, dit alles verpakt in een in een onsamenhangend en stijlloos geheel, of nog hoe platter hoe beter. En er zal hier wel een publiek voor zijn, net zoals er één is voor debiele horror-remakes of spoof-crap. En ondertussen springt Jason Statham van de ene flop naar de andere (Transporter 3, Death Race, War, Chaos, In the Name of the King,…). Nochtans vind ik het verre van een slechte acteur. Meer nog, ik vond hem één van de beste actie-acteurs die er in Hollywood rondlopen. Hij moet zich enkel maar omringen met de juiste mensen die iets meer verstand hebben van scenario’s.

Korte inhoud: Chev Chelios (Jason Statham) overleeft een val uit de hemel, of toch zo goed als. Hij is op een onbekende locatie, verdoofd, terwijl diverse Chinese mannen zijn organen oogsten. Zijn hart is verdwenen, en een tijdelijk hart werd in de plaats gestoken. Chev ontsnapt, met enkel maar een naam van één van de bendeleden. Hij noemt Doc Miles, een niet-gelicentieerde cardioloog, die hem vertelt dat zijn kunsthart maar 1 uur zal houden en het constant moet opladen om zo een hartstilstand te vermijden. Chev heeft echter tijd nodig om zijn eigen hart te vinden en deze door Doc opnieuw te laten transplanteren. Tijdens zijn trip ontmoet hij heel wat schimmige figuren, naast mensen die zijn batterij van elektriciteit kunnen voorzien, zoals de stripper Eve (Amy Smart), de prostituee Ria (Bai Ling), en een vriend Venus (Efren Ramirez).

Het hart van het hoofdpersonage wordt gestolen, het had evengoed zijn hersenen kunnen zijn, iets wat toch overbodig is voor deze film. Dit is hoe dan ook een verkwikkende lapdance voor een publiek die eens echt wil genieten van buitensporige actiescènes en platvloerse obsceniteiten. Het zal de makers worst wezen dat het hoofdpersonage eigenlijk stierf in de eerste film. Deze 20 miljoen dollar actiesequel moet het dubbele opbrengen in de States en daar is het om te doen. Relevante vragen die je kunt stellen bij deze joint zijn vragen als: “Gaat Amy Smart deze keer wel uit de kleren?” (het antwoord is ‘ja’) en “Hoeveel keer valt het woordje ‘fuck’?” (veel!) De rest is bijkomstig.


crank_2_high_voltage_2009_blu-ray_pic01.jpgcrank_2_high_voltage_2009_blu-ray_pic02.jpgcrank_2_high_voltage_2009_blu-ray_pic03.jpg
crank_2_high_voltage_2009_blu-ray_pic04.jpgcrank_2_high_voltage_2009_blu-ray_pic05.jpgcrank_2_high_voltage_2009_blu-ray_pic06.jpg
© Sony Pictures Home Entertainment

Dergelijke films zijn ook een soort showcase voor nieuwkomers, vaak knappe meisjes die met hun borsten en billen in de aandacht willen komen in de hoop opgepikt te worden; Holly Weber, Liana Mendoza, Janna Beth, Menina Fortunato, Shirley To en Simone Bargetze om er maar een paar op te sommen. De liefhebbers zullen wel nog een tijdje moeten wachten alvorens de film in de zalen verschijnt, want voor België staat de releasedatum op 9 september 2009. En gezien de film op 17 april in de States verschijnt heb ik zo al een voorgevoel dat deze prent snel zijn weg zal maken naar het internet. Vijf maanden verschil tussen releasedatums is er gewoon om vragen. In ieder geval verveelt deze prent voor geen seconde.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 24 april 2009


*** Crank 2: High Voltage teaser trailer ***

***Related Post***
23/04/2008: Bai Ling in Crank 2

6 Comments

 1. Accu

  Ben wel verzot op dergelijke films, gewoon verstand op nul en zich rot amuseren met de over-the-top actie-sequenties. De eerste vond ik geniaal, hopelijk wordt de tweede al even goed.

  Reply
 2. Fabian

  Die trailer is te gek 😀
  Ziet er wel wat goedkoop uit voor een 20M project…

  Reply
 3. ghostrider

  dat zijn films die in de bios ga zien veel actie en gevloek. die vind ik veel beter dan die stomme bond films of drama s

  Reply
 4. Depechia

  Ik hem liever nog wat QT dialogen en/of interessante plotwendingen tussen mijn crap. Mijn smaakpapillen worden vreemd genoeg niet (meer) geprikkeld door scheldwoordjes, Jason Statham-actie en vrouwen die als hoertjes doorheen het beeld huppelen.

  Reply
 5. Mirko di Wallenberg

  Zoals je wel weet uit vorige reacties ben ik een fan van Jason Statham, de ultieme Britse white trash van een trailer park! Ik denk dat hij gaan beseffen is dat zijn film carrière nooit geen grote ogen gaat gooien dus heeft hij besloten zolang zijn carrière duurt om voor het geld te kiezen en niet meer voor de eventuele kwaliteit van de films zodat zijn pensioen verzekerd is. Hij heeft groot gelijk want een carrière voor een acteur, ook al heet je Tom Cruise, is tegenwoordig zo onzeker. Take the money and run fast! Deze film is daar het ultieme bewijs van. Zelfs je verstand op nul zetten is er niet meer bij en eeeuhhh, 20 mio dollar voor deze productie? Vergeet het!

  http://www.marisa-mell.blogspot.com

  Reply
 6. The man

  heb hem al gezien is egt goed goeie vervolg

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *