Emily Blunt als Black Widow in Iron Man 2?

Nu gaat het gerucht dat actrice Emily Blunt (The Devil Wears Prada, My Summer of Love) in aanmerking zou komen voor de vertolking van Black Widow. Ze zou zelfs helemaal bovenaan het lijstje staan. Het zijn de mensen van MovieWeb die met het nieuws komen:

The Iron Man 2 casting train just keeps on chugging along. Emily Blunt has emerged as a leading candidate to portray the femme fatale Black Widow in Iron Man 2. Blunt would portray Natasha Romanoff, a Russian spy by day and Black Widow, a sultry villain in a skin-tight black suit with high-tech gadgetry, by night. Marvel Studios wouldn’t comment on Black Widow’s casting at this time.

Black Widow is een Marvel personage dat qua uiterlijk een beetje doet denken aan Catwoman en qua naam eigenlijk nog best wel zou passen in een Spider Man film. Ze werd in de Iron Man comic geïntroduceerd als een Russische spionne (zonder strakke Black Widow outfit) en antagonist van Tony Stark. Later verscheen ze in het gezelschap van The Avengers. De karakteristieken van het personage zijn uiteenlopend; enerzijds atletisch in topvorm, militair getraind en specialist in allerlei vechtkunsten, vertrouwd met allerhande spionagetechnieken en heel behendig met een sniper-gun, in staat om iemand te hypnotiseren en een jong uiterlijk. Haar geheime wapen is de “Widow’s Bite”, een energie wapen ingebouwd in haar polsbanden.

Emily Blunt is een talentvolle actrice en zeker een goede keuze voor de rol van Black Widow. Ze heeft trouwens iets Russisch in haar uiterlijk. Maar haar vertolking zal, vrees ik, vallen of staan met haar Russisch accent. Vaak een heikel punt in heel wat films. Sommige acteurs (Keanu *kuh* Reeves) hebben daar echt wel moeite mee. En van accenten gesproken hoop ik dat Don Cheadle (die Terrence Howard vervangt) zijn cockney accent in bedwang kan houden. Ik sta in ieder geval al te popelen om die eerste eerste trailer te zien.

***Related Posts***
23/05/2012: The Avengers filmbespreking
18/02/2009: Scarlett Johansson vervangt Emily Blunt in Iron Man 2
09/01/2009: Mickey Rourke als villain in Iron Man 2?
07/01/2009: Iron Man een box-office hit
26/12/2008: Top 10 Beste Films van 2008
16/10/2008: Don Cheadle vervangt Terrence Howard in Iron Man 2
18/05/2008: Marvel presteert beter dan DC Comics
29/02/2008: Iron Man trailer kicks ass
17/09/2007: Iron Man van Jon Favreau
25/05/2006: Er wordt aan Iron Man gewerkt

2 Comments

 1. Fabian

  Lijkt me iets als Batman vs Catwoman. Ik dacht wel dat er een comic was waarin Black Widow het moest opnemen tegen Spider Man. Maar Sam Raimi blijft toch vasthouden aan zijn Lizzard en/of Carnage.

  In de context van Iron Man moet dit ook wel leuk worden.

  Reply
 2. Accu

  wel raar. Er komt dus geen Avengers film, maar je ziet wel de personages één voor één opduiken in diverse films. Emily lijkt me zeker een goede keuze.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *