Twilight vervangt Harry Potter

Harry Potter fans hoeven niet langer in de kou te staan, nu dat hun Harry Potter 6 is uitgesteld naar de zomer van 2009, want de film Twilight (2008) lijkt wel de leegte op te vullen. Schrijfster Stephenie Meyer, was naar eigen zeggen dolenthousiast toen ze vernam dat haar boek verfilmd werd. De sympathiek overkomende auteur lijkt bovenop erg bescheiden, maar miljoenen fans over de hele wereld lopen met haar en haar personages Bella, Edward en al die andere inwoners van het regenachtige plaatse Forks weg. Geen wonder dus dat er sinds bekend werd dat Twilight verfilmd gaat worden, reikhalzend naar deze film uitgekeken wordt.

Korte inhoud: Bella Swan (Kristen Stewart) is altijd al een buitenbeentje geweest en doet alles op haar eigen manier. Wanneer ze verhuist naar het regenachtige Forks, verwacht ze geen veranderingen. Totdat ze de mysterieuze en knappe Edward Cullen (Robert Pattinson) ontmoet, een jongen die op dezelfde school zit als zij. Bella is meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie krijgen. Maar Edward is niet zoals de andere jongens. Hij kan ontzettend hard rennen, stopt rijdende auto’s met zijn blote vuisten, en is sinds 1918 geen dag ouder geworden. Edward is een onsterfelijke vampier, maar niet zoals de andere vampiers: hij drinkt geen bloed. Maar hoe closer Bella en Edward worden, hoe harder ze moeten vechten om hun onmogelijke liefde in stand te houden. En wat moeten ze doen als Laurent (Edi Gathegi) en James (Cam Gigandet), Edwards dodelijke vampiervijanden, in de stad aankomen en op zoek gaan naar Bella?

Voor de regie werd de Texaanse regisseuse Catherine Hardwicke aangetrokken. Hardwicke maakte een verpletterende indruk met haar debuutfilm Thirteen (2003), die niet alleen haar eigen, maar ook de carrière van Evan Rachel Wood lanceerde. Nikki Reed, eveneens te zien in Thirteen, keert voor een derde samenwerking terug onder leiding van Hardwicke en kreeg in Twilight een rol als Rosalie. Hardwicke is wel bekend met tienercultuur, zo maakte ze ook Lords of Dogtown (2005), over een skateboardgroep in de jaren zeventig.

In november 2007 werd bekend dat Kristen Stewart de rol van de zeventienjarige Bella Swan krijgt. Stewart maakte haar debuut in de speelfilm The Safety of Objects, maar het balletje ging pas echt rollen nadat David Fincher haar castte als dochter van Jodie Foster in Panic Room (2002). Rollen in bescheiden successen als Fierce People, Zathura: A Space Adventure en The Messengers volgden. Onlangs was Kristen nog te zien in Into the Wild (2007) en Jumper (2008). Lezers hielden hun hart vast bij de bekendmaking van de naam van de acteur die de al even zo belangrijke rol van Edward zou gaan spelen. Hoewel iedereen daar zijn eigen mening over zal hebben, de beschrijvingen van Edwards onaardse schoonheid spreken immers –letterlijk – boekdelen, lijkt de Britse acteur Robert Pattinson goed gecast. Pattinson is voornamelijk bekend als Cedric Diggory in Harry Potter and the Goblet of Fire en Harry Potter and the Order of the Phoenix.

“Tieners” en “vampieren”, maar dan iets dieper dan Buffy the Vampire Killer, het ziet er allemaal veelbelovend uit. Spijtig genoeg is voor ons nog geen releasedatum bekend op dit moment, maar de film wordt toch wel verwacht in november of december van 2008.

*** Twilight trailer ***

***Related Posts***
21/12/2010: Eclipse review
01/06/2009: The Twilight Saga: New Moon trailer
16/03/2009: The Twilight Saga: Eclipse in regie van Drew Barrymore?

22 Comments

 1. Goldyno

  Toen ik de trailer zag was ik meteen overtuigd, dit is geen typische horror-film met kruisbeelden, vampieren die niet tegen knoflook of daglicht kunnen of in vleermuis veranderen, maar een mengeling van romantiek, intrige, drama en horror. Dat het maar vlug december is want ik kreeg koude rillingen toen ik de chemistry tussen Robert en Kristen zag. Je droomt gewoon weg, net als bij het boek. Nu maar hopen dat ze de vervolgen ook verfilmen, en om heel eerlijk te zijn hoop ik dat Twilight het haalt van Harry Potter, maarja we zien wel want ik geniet van alletwee de reeksen, al denk ik dat ik toch een Twilight met dat stukje beter zal worden.

  Reply
 2. JJ

  De film is in Nederland vervroegd, hij komt nu uit op 4 december.

  kan niet wachten !

  Reply
 3. Cleo

  ik merkte net dat jullie een korte topic hebben over Twilight, maar de releasedatum nog niet kennen. Twilight zal uitkomen op 26/11.

  Reply
 4. Belga Films

  Twilight komt eindelijk uit in de zalen en de Belgische fans worden verwend!

  Nu zaterdag 22 november om 18.00u kunnen jullie in alle exclusiviteit de eerste 10 minuten van de film bezien (OV, ondertiteld), gelijktijdig met de Amerikaanse release van de film! Ditmaal verlaat de film de obscuriteit van de filmzaal en zal de vertoning plaatsvinden op het Muntplein in Brussel (vlakbij de Nieuwstraat, de Grote Markt en het Centraal Station). Bovendien gebeurt dit volledig gratis!

  Mis deze uitzonderlijke gebeurtenis niet en verspreid het woord onder alle Twilight-fans! Tot dan!

  (www.netlog.be/twilight)

  Reply
 5. Claudio

  Paar fouten in inhoud samenvatting:

  Edward en zijn familie drinken wel bloed, enkel geen mensenbloed…
  Laurent, James, en de derde vampier wiens naam me ontschiet zijn niet Edwards vijanden per sé. Laurent helpt de familie zelfs op het einde, met goede raad. En James heeft iets tegen Edward, maar wordt meer opgehitst door Bella’s geur…

  Gewoon even mee delen…

  Trouwens, vond de film bangelijk goe, heb de boeken besteld en kijk uit naar de volgende verfilming…

  Reply
 6. ..

  De boek is niet het zelfde als de film
  in de boek gebeurd er meer !
  ik vind de boek beter

  Reply
 7. Mandy

  Ik heb eerst de film gezien dan het boek gelezen en ben nu bezig met deel twee en dan drie en vier. Normaal gezien hou ik absoluut niet van zo type films of verhalen maar twilight is geweldig. Zowel de film als de boeken.

  Reply
 8. dorothy

  beste,ik heb de film gezien,en ik moet zeggen dat ik de film extreem goed vind,niet te overdreven en zeer interesant,ben in volle verwachting voor de volgende delen,

  Reply
 9. Zottieke

  Kan iemand me zeggen of Edward nu Bella in een vampier heeft verandert op het einde? Want daar was ik nog niet uit. Ik hoop snel die dvd te kunnen kopen, is echt wel geweldig!

  Reply
 10. Dexter

  Aanzetten tot spoilen, is dat niet strafbaar…?

  Reply
 11. Jessiicaa

  Twilight Rocks x.!
  kheb eerst de film gzien & dan heb ik gisteren het boek gkocht ,,
  in de 370 pagina’s maar ik heb het sinds deze middag al uitgelezen !
  iki ben letterlijk verslaafd en geobserdeerd geworden :p maarja ,, ik wil gewoon zeggen ,,
  Twilight Rocks !
  xx

  Reply
 12. Blondjj

  de film is elemaal af
  ik vond wel dat het einde spannender mocht

  ma tis 5/5 waard!!!

  Reply
 13. elke

  Ik ben de film deze middag gaan bekijken. Ik had echt meer van deze film verwacht! Vooral kwa actie. Het eerste uur gebeurt er eigenlijk niet veel in. Deze film is voor mij één keer het kijken waard.

  Voor de rest een perfecte locatie voor de film.

  Reply
 14. Q

  Mensen die film is gewoon [b]zaliig[/b] ik heb intussen de eerste twee boeken ook al gelezen en kan niet wachten op het derde, vierde en wie weet ook we vijfde! jaja, deze film en boeken zijn echt wel de moeite waard! De film heb ik intussen al een paar keer bekeken en hij blijft gewoon schitterend. Even een spoiler: Bella is dus geen vampier op het einde van de film hee!

  XQ

  Reply
 15. Sofie

  Ik ben deze week naar Twilight gaan zien vol met hoge verwachtingen. Ik had ook de boeken gelezen en ben er helemaal weg van. Maar wat viel het tegen. Ten eerste ergerde ik me aan hoe niet verlegen Bella is, ten tweede is het allemaal een beetje afgeraffeld soms en sommige scènes niet heel belangrijk zijn dan weer heel keurig in details uitgewerkt. Ook is het teveel een ‘high school’ film geworden in plaats van wat de sfeer in het boek die beetje duister, romantisch en obsessief heeft. De baseball scene was daarentegen knap met special effecten en uitgekiend camerawerk. Jammer genoeg is dat ook de enige scène van belang is deze anders weinig opmerkelijke prent.

  Reply
 16. shaushau

  Ik heb de film gezien en hij is super!!!
  Hopelijk verfilmen ze nog alle boeken ten voor dat ze even mooi zijn.
  Ik heb ook al de eerste boek gelezen en verlang naar de andere boeken! Maar ik heb nog een vraagje zijn de derde en de vierde boek al uit in belgie?En hoeveel boeken bestaan er?

  Reply
 17. ell!e

  ik heb eerst de film gezien en dan het boek gelezen en zooel
  het boek als de film houden je tot het einde vast

  ps: je moet alle vervolgen op twilight lezen anders heb je iets
  gemist
  pps: ik hoop dat ze allemaal verfilmd worden

  xxxjes
  de grotste twilight fan die ik ken

  Reply
 18. vicky

  weet misschien iemand wanneer de film op dvd uitkomt hier in belgie. Ik heb alle boeken gelezen en ben gewoon verslaafd aan de Twilight saga. ik wacht vol spanning op de tweede film New Moon.

  Reply
 19. tchokkie

  De film komt uit in belgië in julli 2009.
  De film moet je zeker bekijken, maar lees dan ook zeker het boek, liefst NA je de film gezien hebt.
  Als je eerst het boek leest is het een beetje een teleurstelling maar nog altijd zeer goed.
  De boek is spannender en levendiger, in de film kloppen veel stukken niet door het tijdsgebrek.
  De personages zijn goed gespeeld maar toch een gemis aan sommige discussies tussen de 2 hoofdpersonages. als je het boek gelezen hebt begrijp je me wel.

  Toch STEEDS ZEER GOED.
  Hopelijk komen er van elk boek een verfilming!
  zeker boek 4 is de moeite 😀 😉

  Grtz

  Reply
 20. Hillary

  Toen ze de trailer van de film toonde was ik helemaal verkocht, en had gehoord van de boeken maar had ze nog niet gelezen.
  Na het zien van de film kon ik niet wachten op het vervolg, dus ben ik begonnen aan de boeken.
  Ik heb ze alle 4 verslonden en I LOVE IT.
  En ja ok… het boek is beter dan de film, maar dat is toch altijd zo, na het lezen van een boek heeft iedereen zijn eigen perspectief over de dingen en heb je je eigen beelden in je hoofd gemaakt…

  Maar ik ben toch blij dat ze alle boeken gaan verfilmen.. het laatste boek zal echt een uitdaging worden met vele special effects 🙂

  Reply
 21. naamloos

  WTF!! wat een titel, Twillight vervangt Harry Potter. Harry Potter is en blijft de meest succesvolle saga! GET OVER IT, Evanna Lynch(luna lovegood) dist Twillight keihard en ze doen niks terug. own!!!

  Reply
 22. Ferdinant

  @naamloos
  Neem een pilletje en vraag uw ma om een naam en kom nog eens terug (binnen een jaar of 5) wanneer je iets zinnigs te vertellen hebt.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *