Saw V voor de liefhebbers

Ik weet niet wat jullie denken maar ik vind het nieuwe clipje van de opkomende Saw V (2008) film van beginnend regisseur David Hackl, toch een beetje van een teleurstelling. En ik had eigenlijk al geen torenhoge verwachtingen van het zoveelste afkooksel. Ja, de eerste was vernieuwend, de derde was leuk de rest was garbage, maar laten we eerlijk zijn, de films verkopen als zoete broodjes bij de jongeren. De film is wel KNT, maar eigenaardig genoeg hebben al die jongeren al die films wel gezien. Lees maar de commentaren op de Saw-berichtjes.

De korte inhoud kan in twee zinnen samengevat worden. Forensisch expert Hoffman (Costas Mandylor) gaat in dit deel de legende van seriemoordenaar Jigsaw (Tobin Bell) voortzetten. Hij begint al snel met de jacht op vele slachtoffers, maar wordt tegelijkertijd behoorlijk op de hielen gezeten. That’s it. Maar de franchise is helemaal niet geïnteresseerd in het vertellen van een coherent verhaal. Waar het om te doen is, en hier vertel ik geen wereldschokkend nieuws, is om de jonge kijkers te laten huiveren met de meest sadistische en bloederige folteringen, afkomstig van de meest perverse geest.

Anderzijds heeft de franchise wel een hart op de juiste plaats want ook dit jaar is er een ‘Blood Drive’ actie waar naast de film ook wordt aangezet om bloed te geven. En opnieuw gaat dit gepaard met posters met knappe verpleegsters.

***Related Posts***
17/07/2008: Saw IV filmbespreking
06/07/2008: Tobin Bell blijft het gezicht van de Saw-franchise
02/02/2008: Saw V in de startblokken
28/07/2007: Saw IV posters + korte inhoud
18/03/2007: JigSaw terug in Saw 4 en Saw 5
30/10/2006: Saw III scoort aan box-office
18/08/2006: Saw III trailer en nieuwe posters
02/07/2006: Saw III, welk lichaamsdeel kan men zo nog afzagen…?
13/10/2005: De eerste minuten van Saw II
30/03/2005: Saw II in de maak
12/08/2004: Saw review

 


*** Saw V trailer ***

5 Comments

 1. RedRose

  met jouw mening… Ik vind het niet echt veelbeloven, spijtig want de eerste vond ik verrassend, tweede betreurend, derde een oplever, en nu is het definitief voorbij vrees ik…

  Reply
 2. Mike's Webs

  Ik heb nog nooit een SAW-film gezien. Het concept trekt me niet erg aan.

  Reply
 3. Ellen

  Braafjes???? Jekkes!!

  Reply
 4. Richard

  Dit is precies wat ik had verwacht van SAW V.
  Ik ga het wel weer kijken… niet dat ik het een super film vind of zo. Maar het heeft wel wat vind ik.

  Reply
 5. JJ

  ik denk dat het een eentonige film zal worden en ik was ooit zelf een “SAW” fan maar na de eerste film had ik het wel gezien en de volgende sequels waren gewoon een herhaling van de eerste film. Ondertussen is zelfs de echte JigSaw allang dood en iemand zet zijn werk gewoon verder, dus verwacht niet veel goeds van deel 5.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *