Warner Bros kiest voor een Superman reboot!

Via de mensen van Coming Soon is een Wall Street Journal interview gepubliceerd met Warner Bros production president Jeffrey Robinov die zijn plannen bekend maakt voor de opkomende DC comic adaptaties. En er zijn dus heel wat onthullingen. Te beginnen met Superman:

“Superman’ didn’t quite work as a film in the way that we wanted it to,” zegt Mr. Robinov. “It didn’t position the character the way he needed to be positioned. Had Superman worked in 2006, we would have had a movie for Christmas of this year or 2009,” voegt hij hieraan toe. “But now the plan is just to reintroduce Superman without regard to a Batman and Superman movie at all.”

Robinov wil heel wat meer DC Comics material verfilmd krijgen tegen 2011, in de donkere en duistere stijl van de nieuwe Batman-franchise van Christopher Nolan. Met films als Justice League en Batman vs Superman, die nooit het daglicht zagen, wil hij komaf mee maken. Het zou de bedoeling zijn om films te maken rond één held, om nadien in een later stadium – naar het model van Marvel – uit te pakken met een spin-off.

De eerste 2 comics die verfilmd zullen worden zijn Batman 3 en de Superman reboot, maar nog 2 DC comics zullen volgen in de eerste 3 jaar. Daarnaast zullen Green Lantern, Flash, Green Arrow, en Wonder Woman verder uitgewerkt worden.

Dit is dus wat ik al een beetje had verwacht voor de Superman-film. Het ziet er dus naar uit dat de baby van Bryan Singer zopas ontvoerd is geweest en dat Brandon Routh mag beginnen uitkijken voor een nieuw elan. Tot spijt van wie het benijdt, maar ditalles is voornamelijk te danken aan het succes van Batman. Toch blijft Batman voor mij een veel beter personage dan Superman, dus denk ik niet dat Superman ooit nog de Batman-franchise kan overtreffen. Maar dat de film beter kan worden, dat staat als een paal boven water. Warner Bros wil het niveau gaan opkrikken. En dit komt ons, de toeschouwer, enkel maar ten goede. The Dark Knight (2008) is niet alleen een bangelijke film, maar de film heeft er eveneens voor gezorgd dat het genre zal uitblinken in prestige en kwaliteit. Althans, als we de WB president mogen geloven. Ook de beslissing om Marvel te volgen en films uit te brengen rond één held is iets waar we nu al een paar jaar om smeken.

Slecht nieuws dus voor Bryan Singer en Brandon Routh, maar misschien wel goed nieuws voor ons allemaal. Your thoughts?

8 Comments

 1. arjen

  Een paar betere scenaristen had ook wel goed geweest. Spijtige zaak voor Singer en Routh.

  Reply
 2. ghostrider

  ik vond de vorgie nog niet zo slecht altijd fan geweest. van superman daar kan je toh geen donkere film van maken. ik zou veel liever routh en singer terug zien in vervolg. hij was perfect gecast. ik ben wel benieuwt naar flas wonderwoman en al die andere van dc comics dat ze daar eerst eens mee beginnen inplaats van een reboot van superman die mag van mij gewoon door doen zene.

  Reply
 3. Jabba

  Als er een reboot komt moeten ze gewoon overwegen om Routh terug te casten. Hij was gewoon perfect gecast als Superman. Ik zou niet weten wie anders geschikt is voor de rol.
  Het succes van TDK zullen ze de eerste 10 jaar niet meer overtreffen, tenzij er opnieuw een gevierde acteur sterft net na de shoot.

  Reply
 4. caligula

  hij had eerder eerder een script geschreven voor Superman ! Singer zal in ieder geval niet terugkomen , waarom zou hij trouwens zijn eigen film willen rebooten ?? ik vrees gewoon dat we weer ee paar jaar op weg zijn met superman research.

  Brandon Routh mag voor mij terug komen, zolang ze maar niet kiezen voor Welling. Toch denk ik dat als ze voor een reboot gaan , ook de gehele cast zullen updaten.

  Reply
 5. Jelle

  Ik heb een idee: “MAAK GEEN SUPERMAN!”

  Superman is saai! Hij heeft teveel krachten en te weinig zwaktes en teveel over the top villains. Weg ermee!

  Reply
 6. showan

  was geen slechte film. Het probleem was de pre-productie die slordig veel geld had verkwist. Ik bedoel 270 miljoen is gewoon belachelijk veel geld voor deze film en ik denk dat slechts de helft effectief naar de productie is gegaan. Geen wonder dat de film een slechte beurt maakt. Ook al maakt de film een 300 miljoen dollar recette, het blijft te weinig.

  Ik zeg, breng Bryan Sinber terug en laat hem een film brengen die heeft geleerd van de fouten van zijn vorige.

  Reply
 7. Michael Braam

  Superman Returns was niet slecht, de cast was niet slecht het verhaal ook niet. Wel kon het beter mooier dat zeer zeker.

  Superman is echt een superheld die er niet zomaar 1 is er zit een heel verhaal achter. Hij komt niet van aarde maar leefde op Krypton enz. enz. het verhaal erachter vindt ik persoonlijk 1 van de beste die er is!

  En de huidige cast moet terug keren er is volgens mij geen betere Superman dan Christopher Reeve, helaas is hij er niet meer en heeft een andere acteur zijn rol overgenomen en die doet het goed!

  Kortom ze moeten niet zeuren dat Batman beter is en dat alle films maar meteen in die sfeer moeten. Laat ze eens een film maken die verder waar Returns is gestopt en laat hem uitzoeken hoe alles in elkaar zit wat is Krypton wat is het verhaal, wat is het verhaal van zijn familie enz. enz.

  Maar goed smaken verschillen S-Man blijft mijn held!

  Reply
 8. ghostrider

  ze moeten the phantom of spawn rebooten. the shadow zou ook wel leuk zijn of flash gordon maar van superman moeten ze afblijven en voortgaan met de weg die ze gekozen hebben. ze zouden ook eens darkman moeten rebooten. dat sam raimi zich daar maar eens mee moet bezighouden in plaats van met spidy 4 want die darkman is niet goed en kan stukken beter.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *