Fox niet tevreden met Dragonball Evolution?

Het zou wel eens kunnen dat de opkomende Dragonball Evolution (2009) film wordt geaborteerd, en dit wanneer regisseur James Wong nog moet beginnen met de post-productie.

Blijkbaar overtuigen de eerste rushes niet van deze multi-miljoen dollar prent (30, 50 of 100 miljoen naargelang de bron) en gaat Fox nu zien of ze misschien niet beter de stekker uit het project moeten trekken en zo nog een brok van het productiebudget kunnen redden. Wooow! Het zijn de mensen van FilmJunk die met het nieuws voor de dag komen:

According to our tipster, the higher-ups at Fox are not too impressed the footage that has been shot thus far, and are seriously debating shutting the whole thing down. Now I have no idea if this is a real possibility or if the studio is just putting pressure on director James Wong to deliver, but the movie supposedly has a budget of over $100 million and I can understand them wanting to cut some losses while they still can.


dragonball_evolution_2009_poster04.jpgdragonball_evolution_2009_poster03.jpgdragonball_evolution_2009_poster01.jpgdragonball_evolution_2009_poster02.jpg

En uiteindelijk is dit niet geheel onverwacht, gezien de productie eerder zijn kat stuurde op het Comic Con festival en iedereen zich afvroeg hoe het was gesteld met dit ambiteus project. Er doken een aantal foto’s op, maar bitter weinig afdoend beeldmateriaal. Ik heb zelf de tekenfilm gezien als kleine pagadder en uiteraard was ik wel in de wolken toen ik het nieuws vernam, maar ik had geen flauw benul hoe ze dit zouden aanpakken gezien de tekenfilm nogal overdreven cartoony gemaakt was, met halfbakken humor en rondvliegende krijgers die vuurbollen smijten en een aura van energie rond zich heen hebben. Hier heb je budget voor nodig en een geniaal scenarioschrijver.

Maar ook al heb je een stevige fanbasis voor deze prent, een slechte film wordt afgemaakt na de première en kan serieus floppen. Kijk maar naar Star Wars: The Clone Wars (2008). Je zou verwachten dat deze Star Wars animé bij zijn opening een slordige 80 miljoen dollar in het laatje brengt. Nope, na zijn eerste weekend bracht de film slechts 14 miljoen op. Voor een productie die MINSTENS 100 miljoen dollar heeft gekost is dat trouwens véél te weinig. De reden: de graphics zijn bangelijk, maar het script is belachelijk en de dialogen om van te huilen. Jar Jar Binks zit er niet in, maar is vervangen door gelijkaardige equivalenten die de Star Wars franchise zitten te verneuken.

Korte inhoud: Goku (Justin Chatwin) is in het bezit van een dragonball. Wanneer hij alle dragonballs weet te vergaren, kan hij een draak oproepen die vervolgens één of meerdere wensen in vervulling kan brengen. Zijn grootvader, Grandpa Gohan (Randall Duk Kim), die op sterven ligt, heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi (Chow Yun-Fat) alle dragonballs te vinden, samen met Bulma (Emmy Rossum) en Chi Chi (Jamie Chung), voordat de machtige Piccolo (James Marsters) dat doet en de wereld ermee vernietigt. Maar de taak is moeilijker dan verwacht, want de bollen zijn moeilijk te bereiken en de tegenstand is hard.

Toch denk ik niet dat ze Dragonball zullen opgeven, hoewel ik niet verwacht dat de film meer dan 60 miljoen dollar zal opbrengen wereldwijd (met een effectief verlies van een slordige 75 miljoen dollar voor 20th Century Fox). Maar de productie staat al zover dat het misschien verstandig is om de zaak af te werken – al dan niet met James Wong. Trouwens denk ik een beetje dat de studio de duimschroeven een beetje wil aanspannen en ervoor zorgen dat de regisseur beter gaat presteren binnen de marges van het budget. Hoe dan ook, dit soort van conflicten kunnen ze missen als de pest. Dit zorgt voor een negatieve sfeer binnen de ploeg en een negatieve perceptie bij het potentieel bioscooppubliek. Mocht Dragonball het daglicht zien dan wordt hij verwacht in de zomer van 2009.

Update 26/08/2008: Volgens de mensen van Fox zijn de geruchten vals. Dat stond te lezen op SuperHeroFlix. “The film was completed a while ago, and the reasons for moving the film’s release date from this summer to next spring was to insure that all of the needed special effects were completed. We have a source that is very close to the film. And he/she says that the first edit is done, and that it has been shown to those ‘higher ups’ at Fox. And that they love the finished film. Our studio contact, who we aren’t allowed to name at the moment, worked on the production, and has seen the completed movie. Everyone involved seems to think they have a hit on their hands, and he even went on to say that it was “pretty darn awesome. There is certainly talk about a sequel. I have no doubt that it will happen. I’m sure that it will be a trilogy.”

OK, dat is op z’n minst een opluchting, hoewel ik pas geheel opgelucht zal zijn wanneer er een officiële trailer is. Wat een studio zegt moet je altijd wel met een korreltje zout nemen. Zij zitten in de money-business en hebben geen problemen om te liegen wanneer dat beter uitkomt. Ze klinken ook iets TE optimistisch in hun verklaringen.

***Related Post***
15/11/2007: Dragonball teaser trailer

HQ pics Emmy-Rossum:
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10 en 11.

4 Comments

 1. Stanley

  Het begon allemaal fout te lopen toen Justin Chatwin werd gecast als Goku. Die gast kan niet acteren en dat had de regisseur veel vroeger moeten beseffen.

  Reply
 2. Miiki

  dat de productie al voorbij is en ze nu al zowat 3/4 van het budget hebben opgesoupeerd, zie ik niet meteen dat Fox de film zal laten schieten. Afwachten op de eerste officiële trailer.

  Reply
 3. se7en

  waarom maakten ze Dragonball niet gelijk Ratatouille en Srhek, dan kon je veel meer mogelijkheden laten uitkomen en uiten

  Reply
 4. aad

  deze film wordt echt kut ik ben echt fan van de cartoon maar dit kan veel beter die acteurs ook niet de moeite waard gewoon de stekker er uit trekken stoppen met filmen

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *