Max Payne trailer veelbelovend

Hoe langer hoe meer ik Marky Mark Wahlberg bezig zie, hoe meer ik het gevoel krijg dat ik nooit echt van die opgeblazen acteur met véél te hoog stemmetje moest weten. En toen ik vernam dat hij de vertolking van Max Payne (2008) op zich zou nemen, kon ik mijn teleurstelling nauwelijks verbergen.

Max Payne 300

Ook de keuze van regisseur John Moore (Flight of the Phoenix, Omen-remake) kon me niet echt bekoren. Waarom zijn die game-adaptaties al verdoemd nog voor ze in de bioscoop draaien?!?

Korte inhoud: De DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) wordt op een zaak gezet om een serie moorden in New York op te lossen. Dit doet hij samen met Mona Sax (Mila Kunis), omdat zij wraak wil op de moord van haar zus. Tijdens de zaak komt het duo erachter dat niets meer is wat het lijkt en worden ze opeens op de hielen gezeten door zowel een meedogenloze onderneming als de maffia.

Maar ik moet toegeven toen ik de eerste duistere trailer bekeek, ik niet geheel ontevreden was. Het zag er meer uit als een vervolg op Constantine (2005) met een Sin City (2005) vibe, maar de Max Payne sfeer zat er zeker in. Ook de toevoeging van de “engel” werkt perfect gezien het hoofdpersonage achtervolgd werd door zijn nachtmerries. Ook de die Matrix-achtige slow-motion-sequenties waar Max Payne al schietend wegspringt, zitten in de trailer. Misschien wordt dit wel de eerste adaptatie die het game respecteert, en moet ik mijn mening herzien over de regie-kwaliteiten van John Moore,… Maar laat ik dan toch maar de film afwachten, die er in ieder geval zwaar gestyleerd uitziet. En gezien de populariteit van Wanted (2008) zit dit wel goed.

Bij het acterend peloton treffen we ook nog Beau Bridges (nice), Ludacris (ow boy, give me a break…), Donal Logue (sure) en Chris O’Donnell (die ik in eeuwen niet meer heb gezien) aan. Nu maar hopen dat de makers al die droom-sequenties tot het minimum zullen beperken, want was dát nu net het meest irritante bij het spelen van het spel. Hoe dan ook, ik zit hier zeker op te wachten.

Max Payne gaat op vendetta toer vanaf 26 november 2008 in onze zalen.

*** Max Payne trailer ***

***Related Posts***
14/11/2007: Marky Mark is Max Payne
02/07/2005: Kandidaten voor Max Payne
28/06/2005: Max Payne verfilmd

5 Comments

 1. maffioza

  leuke trailer. Had ook wel iets weg van The Punisher. Mark Walhlberg vind k wel ok. Had zelf liever Clive Owen willen zien. Het is in ieder geval beter dan het gros van de game-adaptaties.

  Reply
 2. Dorian

  De shootouts die je ziet lijken fel geïnspireerd op de games, net als de voice-over, de sfeer van de stad en de visuele stijl. Ook het verhaal lijkt volledig binnen de sfeer van Max Payne te vallen, voor zover we dat kunnen achterhalen uit deze trailer.

  Het enige wat er niet bij past, is zoals gezegd die vliegende figuur. Ik denk ook wel dat dit iets te maken heeft met een droom of een delerium, en dat het niet echt plaatsvindt. Maar we zullen er vanzelf achter komen.

  De trailer straalt meer uit dan bijvoorbeeld die van Hitman. Hopelijk wordt dit dan ook een betere film.

  Reply
 3. frekke

  Ik vind Mark Wahlberg een knappe acteur maar zie hem niet als Max Payne. Hadden beter iemand als Clive Owen genomen. Hij had perfect geweest voor de rol. Als we trouwens imdb mogen geloven duurt de film amper 86 minuten, dat is ook een teleurstelling. Ik voel dat we hier met een aangekondigde flop te maken zullen hebben.

  Reply
 4. kons

  die trailer lijkt dus heel fel op Constantine. Nu maar hopen dat deze game-adaptatie de moeite zal worden. De trailer is niet onaardig.

  Reply
 5. JJ

  Zelf vond ik “silent hill” aardig geslaagd als film met het game als inspiratiebron. het plot was niet al te sterk maar de atmosfeer was best geslaagd. Deze max payne maar eens op een regenachtige zaterdagmiddag gaan bekijken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *