Wat doet Thomas Jane in The Mutant Chronicles?

Ik weet niet op welke lange tenen Thomas Jane in Hollywood heeft getrapt maar de man is charismatisch, boordevol talent, hij is niet onaardig om naar te kijken, kan zowel dramatische als actie-rollen aan als leading man, en toch duikt hij op in films als The Mutant Chronicles (2008) van Simon Hunter, die eerder het debiele Lighthouse (2000) regisseerde en voor de rest geen langspeelfilm ervaring heeft. De film is gebaseerd op het role-playing game van Target Games.

The Mutant Chronicles

Korte inhoud: Deze film speelt zich af in de 23e eeuw. Constantine (John Malkovich) staat aan het hoofd van een bondgenootschap dat de mensheid controleert en de natuurlijke rijkdommen van de aarde uitput. Wanneer een plunderend leger van mutanten een strijd tegen de mensheid begint, krijgt Constantine de mogelijkheid om de wereld te vernietigen en met enige getrouwen te vluchten naar een veilige plaats. Maar misschien is er nog hoop in een militaire interventie die geleid wordt door Major Mitch Hunter (Thomas Jane).

Los van de vaststelling dat dit een vrij idioot idee was om precies over dit game een adaptatie te maken (of het überhaupt al een goed idee is om van een game een film te willen maken), heb ik de indruk dat de producer hopen dat ze met een aantal bekende koppen toch een behoorlijke box-office zullen halen. Na het bekijken van de teaser denk ik dat het hier om een relatief klein budget gaat (+/- 50 miljoen dollar), maar het zou me verbazen mocht deze film zijn productiebudget zou terugwinnen tijdens zijn release in de States.

Het script is van de hand van Philip Eisner die we nog kennen van Event Horizon, een film die bangelijk in elkaar stak maar dan de laatste 40 minuten als een kaartenhuisje in elkaar viel. Hopelijk heeft hij geleerd uit zijn fouten. In het script zien we 4 corporaties (the Capitol, Bauhaus, Mishima en Imperial) die tegen elkaar strijden. Na een hevige aardse explosie komt een horde Necromutants uit de diepste kelders van de aarde die de mensheid willen uitroeien. Soldaat Major Mitch Hunter (Thomas Jane) wordt ingehuurd als antwoord op de dreiging. Hunter krijgt het gezelschap van Brother Samuel (Ron Perlman), de politieke leider Constantine (John Malkovich) en de babe met ballen Valerie Duval (Devon Aoki).

Je zou denken dat een film met mutanten en militaire eskadrons in een apocalyptisch kader best wel leuke cinema kan zijn. Wat kan er mislopen? Wel, bekijk de ietwat ruwe teaser (met muziek die is gestolen van oa. The Crow…waarschijnlijk met de groeten van producer Edward R. Pressman) en besef dat zowat alles verkeerd kan lopen. Monteurs moeten trouwens eens beginnen afstappen van die hypersnelle montages van beelden die eigenlijk op zich niet zo goed zijn. Less is more, zeker voor deze prent. De film had eind 2006 al moeten uitkomen, maar de film werd meer dan één keer verschoven en ik kan nu begrijpen waarom. De kans bestaat er trouwens is dat de film zelfs niet bij ons in de bioscoop uitkomt.

*** The Mutant Chronicles teaser trailer ***

8 Comments

 1. miiki

  We mogen van geluk spreken dat Uwe Boll er voor niets tussenzit. Ik ben toch benieuwd. Teaser is van lage kwaliteit, wachten op de officiële trailer.

  Reply
 2. Dei hard commic fan

  Gutte gutte gut, wat zijn we weer lekker negatief! Als je nu eens de power rangers af ging kraken of dat over the top tokyo gore police dan zou ik zegen alla!
  Neem nu de tittel van dit stukje tekst mag een acteur er niet zelf voor kiezen in wat voor film hij verschijnt? Ik denk dat we hier te maken hebben met een hele goede film!
  Een sterke cast en een goed verhaal beter dan bijvoorbeeld Doomsday.
  Ik heb Doomsday bekeken en vond hem naar mijn mening echt bagger!
  Dat was nog eens een slecht verhaal!
  Ik ben het steeds vaker oneens met de mensen van deze blog al vind ik de site wel heel mooi in elkaar steken maar om nu al deze film op voorhand af te gaan zitten zeiken vind ik belachelijk!
  Voor al omdat de naam van iemand van de makers van the Crow hier aan verbonden is!
  Je kan zeggen wat je wilt maar the crow heeft toch menig film overbluft wat cultstatus betreft! Nou weet ik ook dat ieder mens mag zeggen wat hij wil maar kom op en beetje respect!
  Laten we deze film maar eerst eens afwachten voordat we hem gaan afkraken met zijn allen!

  Peace!

  Reply
 3. Dave

  “Afkraken” ? Blijkbaar heb je deze blog nog maar pas ontdekt, want als ik dingen “afkraak” dan doe ik dat met nog iets meer flair 😉 Hier was ik ‘sceptisch’ en dan nog wel ‘zachtaardig sceptisch’. :)) Ik geef deze film aandacht, ik bespreek de trailer. Mocht de film me koud laten zou ik zelfs de moeite niet doen om hem te vermelden.
  En weet je wat ik belachelijk vind, dat zijn mensen die mij hier zo nodig de les willen komen spellen door woorden in mijn mond te leggen die ik niet heb gezegd. Heb ik iets beweerd over de kwaliteit van The Crow of heb je niet begrepen wat er staat?
  Maar laat ik toch een aantal dingen verduidelijken. Ik besef dat het schokkend kan zijn voor sommige nieuwkomers als hun heilig geloof van wat goed of slecht is doorheen wordt geschud. Dit is een opinieblog en ik schrijf opiniestukjes, reviews, bevinden, eerste indrukken, and what not, – over teasers, posters, trailers en films. Love it and stay, or hate it and leave. Zoals de ondertitel omschrijft: “De Gustibus est Disputandum” Dit is geen kwestie van respect hebben voor één of andere film, maar alles van doen met vrije meningen en smaak. Ik zeg niet dat ik het altijd bij het rechte eind heb wanneer ik mijn indrukken over een trailer neerschrijf, maar meestal zijn mijn eerste indrukken er toch niet ver naast. Als je opzoek bent naar de zoveelste film-nieuws site, dan ben je hier aan het verkeerde adres. Ik ga geregeld in mijn stukjes tegen de stroming in, soms zijn de mensen het eens, soms niet, maar dit is de charme van deze blog.
  Wat betreft Doomsday en Tokyo Gore Police, zijn perfecte B-films, maar dat ontgaat meestal mensen die hier komen declameren dat een film waarschijnlijk goed is omdat er veel bekende koppen in meespelen.

  Reply
 4. Dei hard commic fan

  Ik heb deze site die ik overigens als zeer goed ervaar al een aantal jaar geleden ontdekt en moet zeggen dat je telkens up to date bent. Ook tref ik hier vaker nieuws waarvan ik denk hoe komt hij hier aan en kan daar van genieten.
  En inderdaad je hebt het meestal aan het rechte eind of zit er niet ver naast.
  Misschien was mijn reactie een beetje heftig maar ik vind wel dat je best eens een beetje kritiek mag hebben als bezoeker zijnde.
  Ik vind ook dat men de mening van anderen moet respecteren.
  Op mij kwam het over alsof deze film werd afgezeikt
  Ik denk ook dat het een kwestie van smaak is.
  Ik heb me altijd geinterreseerd in films en heb echt wel kennis van films.
  Samen met mijn broer die bezig is met een opleiding tot animator voor de filmwereld hebben we heel wat verzameld wat orginele dvds betreft. Ik bezoek ook regelmatig de bioscopen in Belgie en in Nederland. Ook hadden we het geluk dat iemand uit onze famillie eigenaar was van een videotheek en we leenden dan ook regelmatig films.
  Ik bezoek dan ook niet alleen deze site maar ben dagelijks op zoek naar film nieuws en trailers.
  En kom dan ook dagelijks een kijkje nemen op deze site omdat ik hem overzichtelijk vind en omdat ik hier heel wat film nieuws kan vinden. Ik hoop dat je nog lang door gaat met deze site en ik hoop dat je mijn mening respecteerd.

  Peace

  Reply
 5. cebe

  Lijkt wat op ‘The Chronicles of Riddick’ en ‘Immortel’ van Enki Bilal. Spijtig dat de regisseur een prutser is, anders kon het misschien nog wat worden.

  Reply
 6. film liefhebber

  ik heb de film gezien en ben het helaas eens met de slechte kritieken… de effecten oa achtergronden waren niet bijzonder goed gemaakt en deden erg computer gegenereerd aan… het verhaal op zich had wel een boeiende film op kunnen leveren en ook thomas jane en devon aoki , ron perlman etc zijn toch anders wel in staat om goede rollen neer te zetten… helaas is deze film toch op alle fronten een tegenvaller. ondanks dat ik het spel niet ken was de film heel voorspelbaar, nergens echt spannend… en nogmaals de grootste blunder zijn de tegenvallende effecten vind ik. al met al een film die je rustig op dvd kunt gaan bekijken maar ik zou hem niet in de bios willen zien. als ik deze film bekijk(kwaliteit en de bescheten uitwerking van het verhaal) komt de naam uwe boll toch al akelig dichtbij.. jammer dat thomas jane afzakt naar een dergelijk niveau ik zou hem graag in grotere films willen zien… ik hoop maar dat hij niet afzakt naar dolpf lundgren niveau

  Reply
 7. Nick

  waarom altijd chronicles, wat is er gebeurd met die goede oude film die gedaan was op het einde van de film

  Reply
 8. Ed

  Het ziet er allemaal flitsend uit, maar uiteindelijk is ook deze film bagger. Het is een vreemde film.. eentje waarbij het scenario aan alle kanten rammelt. Mooie plaatjes en zo, maar zelfs Thomas Jane kan niet verbloemen dat deze film gewoon slecht is. Het is niet anders.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *