Madonna wil Casablanca moderniseren

Was dit nieuws op een andere datum gevallen dat zou ik denken dat het hier over een aprilgrap ging, maar volgens Daily Mail wil Madonna haar acteercarrière nieuw leven inblazen met een remake van de filmklassieker Casablanca (1942). Madonna wil het romantische drama met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman moderniseren en denkt eraan de film op te nemen in Irak. Volgens de Britse krant Mail on Sunday stuit het project echter op heel wat tegenkanting bij filmbazen in Hollywood.

“Niemand begrijpt waarom ze een remake wil doen van wat heel wat mensen de beste film aller tijden vinden. Bovendien wil ze zelf de rol van Ilsa Lund spelen. Bergman was een twintiger toen ze die rol speelde, Madonna is bijna vijftig”, aldus een studiobron. “Ze wil het verhaal updaten en laten plaatsgrijpen in een moderne oorlogszone zoals Irak. Maar er is nog geen script. Madonna en haar team toetsen momenteel af of dit het geschikte project is om haar acteercarrière te herlanceren en of een grote studio zich achter de plannen wil scharen”.

Madonna die eerder met Swept Away (2002) bewees dat ze in geen geval kon acteren, had eerder aangekondigd nooit meer te zullen acteren. Ze wierp zich dan maar op de regie van H&M spotjes en de film Filth and Wisdom (2008), waar veel kritiek op kwam en waar niemand echt laaiend enthousiast over was.

Volgens mij komt deze film er niet, of toch niet met en/of door Madonna, en mocht er al een kieken zijn die geld teveel heeft om in een dergelijk project te steken, dan wens ik hem/haar het beste op de dvd-markt. Ik heb in principe niets tegen een remake van een film die dringend een verjongingskuur kan gebruiken (ik denk dan aan films zoals Clash of the Titans, The Warriors,…), maar van klassiekers die als goede wijn beter worden met de jaren, blijf je best met je flikken af – tenzij je een gerenommeerde cineast bent die de film wil bewerken. Dat Madonna een remake wil maken van Casablanca is ronduit belachelijk, en dan nog het idee hebben om een vergelijk te maken met de oorlog in Irak en de occupatie van Noord-Afrika tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog slaat nergens op.

Trouwens hebben we al een soort remake/herwerking gehad van Casablanca door een gelijkaardige pop-diva. Remember Barb Wire (1996) met Pamela Anderson en de onvergetelijke quote: “We’ll always have Seattle”. Wat denken jullie van de mogelijke Casablanca remake door Madonna?

5 Comments

 1. Accu

  Noooooooooooooooooooo !
  No more remakes. No more Madonna as actrice!

  Reply
 2. Preacher

  dat ze met haar vuile ongetalenteerde fikken van een meesterwerk blijft

  Reply
 3. Miiki

  tegenwoordig kom je al in het nieuws als je even met een idee speelt een film te maken. Wie is Madonna op filmgeboed??? Moet zij trouwens geen kindjes kopen in Afrika …

  Reply
 4. Stanley

  de koningin van de wansmaak heeft blijkbaar weer toegeslaan. Betwijfel of iemand haar verzoek au serieus zal nemen. Wie zou de rol van Humphrey Bogart dan wel moeten vertolken? Rob Schneider?

  Reply
 5. jaja

  das denkek zo ne film
  waar madonna moe van afblijve …
  da ze nogwa slechte albums gaat zingen ofzo

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *