Watchmen personages

Hier zijn de karakter-pics van de nieuwe Zack Snyder film, de comic-adaptatie Watchmen (2009), van Alan Moore en Dave Gibbons.

Comedian pic

Wat de serie destijds zo uniek maakte, was dat schrijver Moore zijn superhelden situeerde in onze dagelijkse realiteit. In het literaire genre spreekt men dan van het magisch realistische genre. Het was geen uitzondering dat de comics dan ook iets te vertellen hadden over de Vietnam-Oorlog, de Koude Oorlog of zelf de technologische vooruitgang.

Bovendien gedroegen de karakters zich ook niet als cartoon-figuren, maar als complexe karakters met innerlijke conflicten, relaties en dilemma’s. Moore nam het medium comics en toonde aan dat daarmee veel meer mogelijk was dan simpele verhalen voor kinderen en jongeren maken. Een intelligent en volwassen publiek bleek helemaal niet buiten bereik te liggen. Watchmen gaat over een groep ‘helden’ die door de politiek gedwongen wordt hun onafhankelijkheid op te geven.

Korte inhoud: In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer een superheld in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord start een andere oud-superheld, genaamd Rorshach, een onderzoek. Dit onderzoek brengt een duister complot aan het licht.

Acteur Jeffrey Dean Morgan vertolkt de rol van Edward Blake / The Comedian, Carla Gugino zien we in de rol van Sally Jupiter / Silk Spectre, Patrick Wilson kruipt in de huid van Dan Dreiberg / Nite Owl, Jackie Earle Haley zien we verschijnen als Walter Kovacs / Rorschach, Malin Akerman speelt de rol van Laurie Juspeczyk / Silk Spectre II en Matthew Goode speelt de rol Adrian Veidt / Ozymandias.

Nite Owl Ozymandias
Silk Spectre Rorschach

***Related Posts***
11/03/2009: Watchmen filmbespreking
18/01/2009: Warner gaat door de knieën in Watchmen-proces! De release gaat door zoals gepland
03/09/2008: Watchmen verbannen naar 2010 ?!
19/07/2008: Watchmen trailer

7 Comments

 1. Mirko di Wallenberg

  Watchman vanMoore en Gibbons wordt gezien als één van de literaire hoogtepunten in de comicswereld. Ik ben benieuwd hoe men dit verhaal zal transfereren naar het witte doek. De foto’s beloven in elk geval dat het visueel prachtig zal zijn maar hoe men de verhaallijnen wil vertalen van het ene medium naar het andere medium blijft af te wachten!

  Reply
 2. vinco

  Er is nochtans veel kritiek op Watchmen. Iik denk wanneer de trailer er is dat de doemdenkers wel even lik op stuk zullen krijgen zoals dat al eerder gebeurd is bij heel wat andere films. De eerste foto’s zien er veelbelovend uit!

  Reply
 3. Miiki

  mocht ik niet beter weten dan zou je denken dat dit de foto’s zijn van Batman 3. Silk Spectre mag er best wezen. De Nite Owl ziet er ook wel massief uit.

  Heeft Ozy tepels op zijn kostuum ???

  Reply
 4. johan

  Rorschach ziet er goed uit! Bij de rest van de pics heb ik een afschuwelijk Schumacher-Batman deja vu.

  Reply
 5. _Asci_

  Waarom een perfecte comic verfilmen? De foto’s lijken er trouwens niet op. De kleuren zijn veel te dof. Lijkt wel of ze The Dark Knight achterna zitten. En ik herinner me niks van rubberen kostuums in de comic.

  Reply
 6. Malkavian

  Ik vraag me af hoe ze de beelden die in Watchmen het zo speciaal maakte gaan overbrengen naar het witte doek.
  Sommige strips van Watchman waren gewoon gespiegelde versies van elkaar in termen van Compositie en layout. Kwa verhaal zat het helemaal goed maar kwa ART was Watchmen even vooruitstrevend. Deze comic heeft de comic verheven tot de graphic Novel die nu zo immens populair is.

  Reply
 7. John

  Ik ben altijd gefascineerd geweest door de comic maar zoals velen ben ik ietwat terughoudend naar een verfilming van een comic. Aan de andere kant ben ik erg benieuwd of het ze misschien wel een keer lukt om een geweldige film neer te zetten. De foto’s zien er in ieder geval veelbelovend uit!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *