Jamal ‘Gravy’ Woolard is The Notorious B.I.G.

De dood van Christopher Wallace a.k.a.Biggie Smalls a.k.a. The Notorious B.I.G. heeft veel stof doen opwaaien in het rap-wereldje. In 1995 raakte de rapper betrokken bij de strijd tussen de Eastcoast en de Westcoast, twee stromingen binnen de gangsta rap. Zijn grootste rivaal werd Tupac Shakur a.k.a. 2Pac, een rapper uit Los Angeles. 2Pac was oorspronkelijk een goede vriend van The Notorious B.I.G. De band tussen Notorious en 2Pac verslechterde toen 2Pac er achter kwam dat er juwelen en teksten van hem werden gestolen door The Notorious BIG. Enige tijd later werd Tupac neergeschoten en beroofd. 2Pac overleefde deze aanslag, maar Notorious BIG en P Diddy waren in hetzelfde gebouw aanwezig. 2Pac verweet Biggie Smalls ervan dat hij ervan af wist en dat hij hem niet had verwittigd.

Hierop volgden de donkerste pagina’s in de geschiedenis van hiphop, het was nu echt oorlog tussen East en West Coast, het conflict eindigde pas wanneer beiden stierven. In september 1996 werd 2Pac vermoord. Een half jaar later was The Notorious B.I.G. zelf het slachtoffer van een moordaanslag: op 9 maart 1997 kwam hij in Los Angeles om het leven bij een schietpartij. Noch de moord op 2Pac, noch die op The Notorious B.I.G. is tot nu toe opgelost.

Binnenkort komt er dus een Biggie film, Notorious (2009), en het grote struikelblok was natuurlijk om een zwarte acteur te vinden die genoeg vet en acteerbagage had om de hoofdrol in the vullen. En blijkbaar hebben ze er ene gevonden. Jamal ‘Gravy’ Woolard (video) is de gelukkige, en niet ‘Guerilla Black’ (video) die bijna iedereen had verwacht. Yahoo schrijft het volgende:

Derek Luke, Angela Bassett and Anthony Mackie also have been cast in the movie, the art-house studio said. Directed by George Tillman Jr. (“Soul Food”), it goes into production this month and is set for release in January.

Luke (“Catch a Fire”) will play Biggie record producer Sean “Diddy” Combs, who off-screen is an executive producer on the film. Mackie (“Brother to Brother”) will play rival rapper Tupac Shakur, while Bassett (“Akeelah and the Bee”) will play Biggie’s mother Voletta Wallace.

Like Biggie, Woolard was a drug dealer before he became a rapper. He had released a number of albums on indie labels in the 1990s before being signed by Warner Bros.Voletta Wallace cited “Jamal’s charming personality, warm spirit, wonderful sense of humor and beautiful smile” as reasons for the casting. “He is a talented and charismatic actor, and I am excited that he will bring Christopher’s character to life,” she said.

Er zullen waarschijnlijk een pak fans zijn die hierop zitten te wachten, maar zelf ben ik er niet zo ondersteboven van. En mocht ik kiezen tussen de twee dan had ik liever de biopic gezien van Tupac Shakur. Het leek me toch een veel interessanter en intelligenter personage. De oscar-winnende documentaire Tupac: Resurrection (2003) was daar trouwens het bewijs van. Nu ja, laten we zien wat ze ervan bakken.

*** The Notorious B.I.G. feat. P Diddy – Hypnotize***

3 Comments

 1. matthys

  Dat er eerst een B.I.G. film komt heeft alles te maken met de nauwe banden met de invloedrijke P. Diddy. Voor zover bekend genoot Tupac niet van zoveel connecties, met uitzondering van Snoop Dogg die zelf teveel bezig is mijn zijn eigen loopbaan.

  Reply
 2. Arjen

  Als die even goed wordt als ‘Men of Honor’ belooft dit niet veel goeds. Het verhaal spreekt me wel aan, voor zover we geen anderhalf uur zitten te staren naat bling bling, booty en spuuglijke cribs.

  Reply
 3. Michal

  East side – West side bestaat niet dat hebben de media gemaakt ze hadden nooit ruzie door de media kwam al dat geruzie.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.