Alle hoop verdwenen voor Righteous Kill

Als er al een film was waar iedereen naar kon uitkijken, was dit toch wel Righteous Kill (2008). Het was de film die twee legendes van de cinema, Robert De Niro en Al Pacino, zou samenbrengen, na Heat (1995) en The Godfather: part II (1974). Ik denk dat ik zelf even een gat in mijn plafond sprong, met een vervelende dubbele schedelbreuk tot gevolg. Maar de verwachtingen waren hoog gespannen. Misschien te hoog.

50 cent pic

© Millennium Films

En toe las ik dat de politie-thriller geregisseerd zou worden door Jon Avnet (88 Minutes, Red Corner) en mijn laaiend enthousiasme werd meteen voor een stuk afgekoeld. Jawel, ik had gehoopt op Martin Scorsese, Michael Mann of zelfs David Fincher. Meer nog, het begon er steeds meer op te wijzen dat het om een “buddy-movie” zou gaan. Maar mijn extase begon pas echt een vriespunt te kennen bij het bekendmaken dat 50 Cent een cameo in de film zou hebben. En toen ik zag dat die no-acting-talent-hack meer dan een cameo had in de film kon de film mij niet veel meer schelen.

Het gaat er zelfs niet om dat ik schrik zou hebben dat 50 Cent de film om zeep kan helpen (iets wat hij wel toe in staat is), maar dat de producers (die Jessica Simpson hebben gelanceerd met het buitengewone Blonde Ambition, alsook films als Inspector Gadget of nog de The Wicker Man remake) dit blijkbaar een leuk idee vonden om ’50 cent’ in deze film te steken en dat de regisseur daarmee blijkbaar instemde. Ik stel me dat ook de vraag welke debiele beslissingen zo nog allemaal hebben genomen tijdens de voorbereiding en productie van deze film. Ik heb er in ieder geval geen zin meer in.

***Related Posts***
15/09/2008: Righteous Kill review
05/09/2007: Righteous Kill trailer en korte inhoud
22/05/2007: Righteous Kill brengt Pacino en De Niro samen

3 Comments

 1. arjen

  De trailer vind ik nog wel meevallen,maar was er niet echt van ondersteboven.Maar alsnog ga ik die film zeker wel bekijken.
  Al Pacino en Robert De Niro zijn goeie acteurs dus ik verwacht wel dat ze iets goeds gaan neerzetten.
  50cent is wel een dwaze casting.

  Reply
 2. Komeet Q

  Deniro en pacino hebben de laatste jaren in heel wat flauwe films geacteerd. Laatst nog 88 minutes gezien met Pacino,een draak van een film. De trailer voorspelt niets bijzonders wat mij betreft.

  Reply
 3. Kenneth

  Ondanks non-acteur fiddy en matige regisseur Jon Avnet blijf ik uitkijken as hell naar deze nieuwe samenwerking tussen De Niro en Pacino!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *