Nog maar eens Wuthering Heights

Wie van jullie heeft Wuthering Heights (1939) gezien? Quasi niemand zou ik zo denken. Maar misschien wel één van de 12 andere adaptaties van het bekende boek van Emily Brontë. En of dit nog niet genoeg was zit er een nieuwe remake aan te kopen. MovieWeb brengt ons op de hoogte:

Wuthering Heights

A new remake of the classic tale Wuthering Heights has a new director. According to Variety, John Maybury (The Jacket) is set to take the reins of Wuthering Heights. Olivia Hetreed (Girl with a Pearl Earring) wrote the screenplay and casting is currently under way, with plans to start shooting in the fall. Wuthering Heights has been adapted more than a dozen times, the most notable being the 1939 film with Laurence Olivier and Merle Oberon. The story revolves around love and obsessive passion torn through the societal class system.

Korte inhoud: landgoed Wuthering Heights staat de dochter des huizes Catherine voor een verscheurende keuze tussen de ruwe oerkracht van Heathcliff of het verfijnde burgerleven van Edgar. Als ze voor Edgar kiest, ontsteekt Heathcliff in een verschrikkelijke woede die alle bewoners van het landgoed zal treffen.

Ik heb die film-adaptaties nooit begrepen. Sommige romans komen nu eenmaal het best tot hun recht in boekvorm. De laatste Wuthering Heights (1992) adaptatie die ik heb gezien was deze met Juliette Binoche en Ralph Fiennes. Geen slechte film, maar verre van een film die je wil gaan zien. Ik moet toegeven, ik zag deze op televisie terwijl ik bezig was met ander werk. Van wat ik me nog kon herinneren was de film één mega-slash-back en werd heel veel materiaal van in het boek wegens gebrek aan tijd eruit gesmeten. Ik ben verzot op Binoche, maar dit was dus geen rol voor haar. Maar wat ik deze adaptatie een beetje verwijt is dat het niet echt veel risico’s nam. Ik hoop dat deze remake dat wel doet…hoewel ik deze film waarschijnlijk wel niet ga zien op in de bioscoop, laat staan op DVD.

1 Comment

  1. alice

    hoi Dave,
    er was ook nog een MTV remake van Wuthering Heights. Een zeer broeierige en stoute film, met Mike Vogel als Heath en Erika Christensen als Cate. Heel goed in elkaar gezet, er zat wel een zekere vaart in het verhaal wat alles nooit vervelend maakt. Zeker het bekijken waard!

    Ik hou van dit soort films waarbij je lekker kunt wegdromen, en dat deed ik dan ook. Het was een prima filmpje.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *