Josh Brolin de nieuwe Terminator ?

Inderdaad, ik moest ook even slikken toen ik dit nieuws las, maar Mister McG gaf blijk in een interview op The 213 dat hij van plan was om Josh Brolin te casten als de nieuwe Terminator in Terminator Salvation (2009) (of nog Terminator 4). Maar niets is officieel bevestigd.

You know, those are big shoes to fill. If you go back and look at the first picture it’s so funny because there’s such a decided difference between what Arnold was doing in the first picture and in the second and third picture. I mean there’s this decided physicality – look what Robert Patrick did to get ready for the role. He’s a guy who I adore, I put him in every movie I’ve ever done. And it’s very difficult to say because it’s a decidedly masculine role and I think we’re living in a time where a lot of actors are very effeminate and they’re sort of skinny, heroine chic and there’s really a masculine component to the role. And there’s guys out there like Russell Crowe and Eric Bana, bring a good physicality, they do what they do, but I don’t know if they’re exactly right at the end of the day. (Smiles) Josh Brolin is a very exciting actor – we’ll see.

De nieuwe Terminatorfilm speelt zich af in het jaar 2019 ergens na Judgment Day (1991) en vóór Rise of the Machines (2003). Christian Bale zal als John Connor naar het schijnt een belangrijke rol spelen in de film. McG had het volgende te vertellen over deze casting:

Well, I think he’s the most talented actor of his generation, so you know again the spirit of the film is that of an incredible take on a serious piece of science fiction. Hij voegde er nog het volgende aan toe. It’s at its core a cautionary tale about humanity sort of thumping its chest and believing ‘look what we can do, we can build skyscrapers and control the tides and aren’t we fantastic’ and all the while we’re destroying the planet and we immediate ensure destruction if our nukes ever got out of hand, so it’s a bit of a cautionary tale.

It was important to me to honor James Cameron’s pictures and I spoke to him for a long time, he’s down in New Zealand doing Avatar, and he was very encouraging saying “Look, I was in the same spot following Ridley Scott on the second Aliens picture – it’s like, what are you doing, it’s Ridley!” And he said, “I wanted to be respectful of the film by Ridley, but I wanna go in a direction where hopefully I can satisfy the hard core fans, but also build upon what’s put before us.” And I would never be so bold as to say that we’re going to be successful, but we’re certainly going to do our best and I think we’re greatly protected by Christian Bale.

Met de casting van Christian Bale zorgt McG al meteen dat zijn film misschien niet de zoveelste commerciële troep is zoals zijn andere vehikels (cf. Charlie’s Angels). Mocht hij er nu ook een acteur als Josh Brolin er kunnen bijhalen dat zullen we niet anders kunnen dan deze sequel een minimum au serieus te nemen. Het lijk wel een soort reboot zoals de laatste James Bond film – eveneens in elkaar gestoken door een commerciële blockbuster regisseur (Martin Campbell). De opnames zouden eind dit jaar van start moeten gaan.

12/02/2008: De cast voor het vierde deel uit de Terminator reeks is uitgebreid met Sam Worthington en begint nu aardig vorm te krijgen. Worthington zal de rol van Marcus spelen, een centraal figuur in Terminator Salvation: The Future Begins, die volgend jaar zal verschijnen. Eind 2009 zal Worthington ook te zien zijn in de 3D-film Avatar van James Cameron, waarvan de opnames nu gaande zijn.

4 Comments

 1. arjen

  begrijp me niet verkeerd, Brolin is een talentvolle acteur, maar ik zie hem toch niet in de huid kruipen van een emotieloze cyborg. Een Terminator spelen is geen karakterrol, maar wel een rol die je beter geeft aan een nog onbekend iemand. Kijk naar de vorige Terminators, ze waren bijna allemaal fresh faces (Robert Patrick, Schwarzie, Kristinna Loken).

  Reply
 2. cebe

  Liever Josh Brolin dan The Rock. Trouwens hoeft de terminator er niet uit te zien als een emotieloos wezen. Hij kan namelijk emoties nabootsen.

  Reply
 3. Ral

  Vond al een heel eindje dat Hollywood nog eens van die oldskool actiefilms moest maken. Bij deze. Een goeie alienfilm zou ik ook nog wel eens zien zitten.

  Bedankt!

  Reply
 4. Gregg45

  waarom niet Javier Bardem nu we er toch zijn. Ik snap zelfs niet dat iemand als Cristian Bale deel neemt aan dergelijk avontuur.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *