Jumper van Doug Liman

Hayden Christensen (pics) mag dan wel acteren als een strijkplank in de Star Wars-prequels, de acteur heeft bij momenten heel veel charisma. En wie weet, kan hij ons zelfs verbazen met Jumper (2008) van Doug Liman, de regisseur van de eerste Bourne-film, The Bourne Identity (2002).

Jumper

Korte inhoud: David Rice (Hayden Christensen) leidt een zeer normaal leven, todat hij per ongeluk ontdekt dat hij een ongelooflijke gave bezit. David is een Jumper die zichzelf in een flits van de drukke straten in New York naar Tokyo – van de ruines in Rome naar de top van de Mount Everest kan teleporteren. Al snel blijkt dat hij niet de enige Jumper is. Noodgedwongen moet hij samenwerken met een andere Jumper wanneer David erachter komt dat een geheime organisatie, de Paladins onder leiding van Cox (Samuel L. Jackson), het op de Jumpers gemunt heeft. De jonge Griffin (Jamie Bell), die op jonge leeftijd wees werd nadat zijn ouders vermoord waren door de Paladins, is sinds zijn negende i op de vlucht en hij is een van de meest talentvolle Jumpers. Wanneer David en Griffin elkaar tegenkomen breekt de hel los.

Na het lezen van de titel, dacht ik aan een film over mensen die zelfmoord willen plegen, of iets over die populaire danspasjes. Maar het gaat dus wel degelijk over een soort Heroes verhaal, die lichtelijk gebaseerd is op de boeken van Steven Gould. In eerste instantie zouden Tom Sturridge (pic) en Teresa Palmer (pic), de rollen van David en Millie vertolken. Na slechts twee maanden werden ze echter al vervangen omdat de studio toch liever meer prominentere acteurs wilde. Zo werd er meteen gedacht aan Jamie Belll (Billy Elliot) voor de rol van Griffin en Rachel Bilson (The O.C.) in de rol van Millie. Ook die laatste actrice was een derde keuze omdat eerder Evan Rachel Wood, het lief van Marilyn Manson, geen interesse had om mee te doen. Ook
Eminem had geen zin om te figureren in de film.

Erg bijzonder is dat de crew toestemming heeft gekregen voor het filmen binnen het Colosseum. Drie dagen lang op strikte tijden (van 6u30 tot 8u30 en opnieuw van 15u30 tot 17u30) mocht er gefilmd worden zolang er geen spullen op de grond gezet zouden worden. Deze scènes zijn dus geschoten met natuurlijk licht. Niet alles ging echter voorspoedig. De 56-jarige setdresser David Ritchie kwam om het leven nadat een groot stuk bevroren zand van een buitenset naar beneden viel toen hij en twee collega’s in de vrieskou de set aan het afbreken waren.

De website van Jumper, waar jullie tevens de Quicktime trailer vinden, is ook nog even het vermelden waard. Je vindt er niet alleen heel veel achtergrondinformatie te vinden, maar is de site ook leuk in elkaar gezet. Mocht deze film een succes worden, zullen er waarschijnlijk nog twee films bijkomen, of wat had je gedacht. Vanaf 20 februari te zien of het de moeite waard is.

9 Comments

 1. alice

  hmmmm Hayden christensen jammie!!
  Daarnaast is het leuk om Jamie Bell eens in een leidende rol te zien in een bigbudget Hollywoodfilm. Aan zijn talent zal het zeker niet liggen.

  Reply
 2. mich

  ik vind het een goede acteur,
  zeker in shattered glass

  en zoals chris van family guy quote
  “i bet samuel jackson’s here, he’s in every movie”

  Reply
 3. Gregg45

  in het boek kan het personage niets groter ‘jumpen’ dan zijn eigen grootte, en in de trailer zie je hen auto’s jumpen. Zichtbaar is het een vrije interpretatie – Hopelijk hebben ze de karakterstudies ook niet overboord gesmeten om zo een flauwe actiefilm te maken.

  Reply
 4. fanny

  te veel fantasie vindt ik

  Reply
 5. arjen

  Deze film is wel ontzettend zwak. Het plot is flinterdun: Jumpers die worden opgejaagd door Palandrijnen…of hoe je die ook mag noemen.
  Er wordt niet uit de doeken gedaan of de Jumpers nog een functie hebben of waarom ze opgejaagd worden. Dat ze dood moeten omdat ze geen god mogen spelen is natuurlijk ook zo slap als wat.

  De acteerprestaties vond ik nou ook niet top, beetje plat en makkelijk. De special effecten waren dan wel weer goed, vooral in het begin alstie heen en weer gaat naar de kluis.

  Reply
 6. Onur

  ik heb de film gezien ik vindt het goed hoor want ik vindt niet zomaar films altijd zo goed

  Reply
 7. Mirko di Wallenberg

  Na het zien van deze trailer verwachtte ik elk moment naam van Marvel Comics te zien opduiken in generiek! Deze film is duidelijk een X-men clone en de verhaallijn kan duizend keer gelezen worden over honderden personages in de X-men comics en afgeleiden zoals Wolverine etc

  Reply
 8. just me!

  Ik heb hem gezien en ik vond hem best wel goed de mensen die hem niet zo goed vinden is gwn omdat het genre hun iet ligt of omdat ze de film niet zo goed snappen want het ze worden niet enkel vermoord omdat ze geen god mogen spelen!
  special effects= ZALUG

  <33

  Reply
 9. Burt Hosh

  wree goe

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *