Cloverfield-hype gaat verder met clip van 3 minuten

Eén van de grootste hypes van het moment is zonder twijfel de found footage film Cloverfield (2008), de debuutfilm van Matt Reeves, en vreemd genoeg is dit hoofdzakelijk te wijten aan het feit dat we gebombardeerd worden met clipjes die onze interesse aanwakkeren en dat JJ Abrams de productie van de film op zich heeft genomen. En toch, geen grote acteurs, waarschijnlijk ook niets bijzonders (…Godzilla 2…oh boy). Maar, wie weet, wordt Cloverfield misschien toch een nieuwe Blair Witch sensatie. Tot nu toe kregen we maar fletse fragmentjes met veel camera-geschud en weinig overstijgende scènes. We weten dat een monsterachtig en brullend wezen New York aanvalt, en dat kan wel leuk zijn…I guess.

Maar er is dus een nieuwe 4 minuten clip aan het rondcirculeren op de diverse filmblogs en filmforums. En gezien ik het niet kan weerstaan om deel te nemen aan die veel te evidente teaser-hype krijgen jullie het dus ook voorgeschoteld. Blame me in the comments, I don’t care. Ik vind het leuk dat distributeurs eens afstappen van klassieke marketingstrategieën om hun films in de aandacht te brengen. Nu moeten ze nog een beetje werken aan hun subtiliteit, maar het komt wel goed. Ik loop nog niet van stapel, maar de clip heeft mijn interesse wel iets gestimuleerd. Op 6 februari 2008 slaat het monster toe in onze bioscoopzalen. Enjoy the clip!

***Related Posts***
01/02/2008: Cloverfield 2 een slecht idee ?
27/07/2007: The Blair Witch hits Manhattan

10 Comments

 1. Vis1980

  Ik hou meestal wel van films waarbij er een groot probleem is (in dit geval een monster) en dat de eerste pogingen om het probleem op te lossen mislukken om vervolgens op zoek te gaan naar de zwakheden van het probleem. Volgt iemand mij nog?

  Dat kan dus een monster zijn, maar ook ziektes (zie Outbreak), natuurrampen (jammer dat day after tomorrow zo amerkaans gezeik was, maar wel mooi gemaakt) en ga zo maar door.

  En: Blame me in the comments, I don’t care: haha heb je je toch een beetje aangepast 😉

  De film staat of valt bij de visualisering van ‘het probleem’. Ik vond Godzilla erg vermakelijk, maar het beest zelf viel erg tegen en kwam onecht over. Monster films kunnen erg leuk zijn; als ze maar geloofwaardig zijn.

  Reply
 2. arjen

  Ik heb zo een déjà-vu gevoel met de beelden van 9/11. Mensen die wegschuilen van de rook na een het ineenstorten van de twintowers. Voelt vreemd aan.

  Reply
 3. Miiki

  dit is een clipje om acteurs af te raden om aan ‘overacting’ te doen!

  Reply
 4. Sanne

  kijk hier wel naar uit. ben wel verzot op rampenfilms. Doet me een beetje denken aan het monster van Lost. Je wist ook niet meteen ‘wat’ het was en dat is hier net hetzelfde.

  Reply
 5. nick

  tzou nog een goe film kunnen zijn, maar mensen, te veel is ook nie goe e!!! Tis gewoon een combinatie van Godzilla en The blair witch é, 😀

  P.S. ja, ik kom uit West-Vlaanderen en trouwens, zalige site

  Reply
 6. fanny

  het is meer de nieuwe godzilla

  Reply
 7. Evelien_x

  Heb de film vorige week gezien, met een groep van 10 vrienden. Zou normaal altijd tof moeten zijn, met zo’n bende weg, maar… kvond de film toch maar niks. Op het einde weet je nog niet hoe het hele verhaal nu ineen zit vond ik…

  Reply
 8. mich

  er komt mss een vervolg …

  ik vond de film goed
  meer nog, geweldig ^^

  Reply
 9. Onur

  ik mag van mn ouders niet naar deze film maar ben wel nieuwsgierig hoe dat gebouwen allemaal worden verwoust is het een monster ofzo

  Reply
 10. MIEKE

  SLECHTE FILM, nog nooit zo een slecht film gezien.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *