Gerard Butler de nieuwe Conan?

En Conan spant nog even zijn spieren tijdens de eindejaarsdagen. Het gerucht doet de ronde dat Gerard Butler gecast zou worden als Conan. Meer nog, regisseur John McTiernan (Die Hard, Predator, The 13th Warrior) zou na zijn 4 maanden achter de tralies nog eens ‘achter’ de camera kruipen van dit barbaren-epos. Maar niets is bevestigd. Het is Mad Movies, via FilmJunk die met het nieuws voor de dag komt.

conan pic

300 (2006) © Warner Bros.

French website Mad Movies is reporting that Die Hard director John McTiernan is at the top of the list of filmmakers being considered by New Line for the next Conan flick. As we previously reported, John McTiernan is headed to prison for 4 months, but realistically, 4 months isn’t all that long. So technically it’s possible, and McTiernan seems well-suited for the project. The other part of the rumour is that Gerard Butler is being considered for the role of Conan.

Ik ben opgegroeid met films van John McTiernan en hij wist actie is beeld te brengen als geen ander, en hoewel The 13th Warrior (1999) een goed gefinancierde en potsierlijke middeleeuwse viering was van mediocriteit, denk ik toch dat een dergelijk project de regisseur weer op het goede pad kan zetten. Hij weet iets van spierbundels, zwaardgevechten en hero’s. Hij weet ook zijn Directors of Photography goied uit te kiezen en weet hoe hij een actie-scène in elkaar moet steken. Nu krijgt hij een bekende saga om te bewerken in een script en een behoorlijk charismatische acteur die eerder in 300 (2006) de show kon stelen als woesteling. Butler heeft misschien iets minder anabole steroïden genomen als Arnold Schwarzenegger, maar hij is wel degelijk even groot (1m88). Ik ben in ieder geval opgelucht dat ze niet hebben gekozen voor Orlando Bloom als Conan. Wat vinden jullie van de acteurskeuze?

***Related Posts***
28/07/2008: Red Sonja en Conan slijpen hun zwaarden
16/08/2007: Conan the Barbarian in nieuwe handen
03/05/2006: Red Sonja remake
01/01/2006: Conan the Barbarian 3 is voor 2007
16/07/2005: Arnie as Conan the Barbarian?
15/10/2004: Conan the Barbarian 3 voor Schwarzie

3 Comments

 1. Silverspike

  hadden beter The Rock genomen, of tenminste iemand met meer spieren. Butler is ok, maar ziet er echt niet uit als Conan.

  Reply
 2. dave

  Heb jij conan al ontmoet? Doet me een beetje denken aan de discussie van James Bond en Daniel Craig.
  Ik zie liever een acteur aan het werk dan een bodybuilder die niet kan acteren. Dat Arnold toen ook niet kon acteren kan best zijn, en ik zal het tegendeel zeker niet willen beweren, maar we zijn ondertussen een paar decennia verder en ik denk niet dat een producent of regisseur het zich kan veroorloven om uit te pakken met beperkte dramatische mogelijkheden. Dit zou nog kunnen werken om een koele Terminator, maar in Conan zit toch wel iets meer passie.
  Was Butler de meest ideale cast, moeilijk om te zeggen. Hij is in ieder geval in mijn lijstje van acteurs die de rol aankunnen.

  Reply
 3. Miiki

  Conan met een Schots accent, dat belooft. Dan hadden ze nog beter The Rock gecast of zo.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *