Sylvester Stallone heeft een Death Wish

Volgens regisseur Michael Winner is zijn film Death Wish (1974) één van de meest gekopieerde films van de laatste decennia. En nog maar net na zijn beweringen kregen we het nieuws te horen van een Death Wish-achtige prent in regie van George Tillman Jr. (Men of Honor) getiteld Stephon’s Coroner for State Street. Juist ja, een belachelijke titel. Het zou gaan om een scenario van Pat Gilfillan over twee alleenstaande vrouwen die een band met elkaar sluiten, nadat hun respectievelijke zonen werden omgebracht door een bende criminelen. Ze besluiten beiden om het recht in eigen handen te nemen, naar het voorbeeld van Jodie Foster in The Brave One (2007) die in deze film te maken heeft met een bende die haar man van het leven berooft. Hoed u voor de wraak van vrouwen!

Death Wish 01Death Wish 02Death Wish 03Death Wish 04Death Wish 05

Maar het ziet er dus naar uit dat Sylvester Stallone klaar is om in de schoenen van Charles Bronson te staan voor de remake van Death Wish. Meer nog, hij zou zelf volgens Dark Horizons de regie op zich nemen. Het scenario van de film ligt in handen van John D. Brancato en Michael Ferris. Dit zijn trouwens ook de scenaristen van Terminator 3 en binnenkort Terminator 4, Terminator Salvation: The Future Begins (2009).

Na zijn Rocky 6 (2006) en Rambo 4 (2007) is Sylvester Stallone nu van plan opnieuw het geweld op te zoeken en de actieklassieker uit 1974 in een nieuw jasje te steken. In het origineel speelde Charles Bronson de hoofdrol als de New Yorkse architect Paul Kersey, die een eenmansguerrilla tegen allerhande straattuig begint nadat zijn vrouw door straatrovers is vermoord en zijn dochter verkracht. Studio MGM heeft er in ieder geval vertrouwen in want zij willen de Death Wish remake kost wat kost, ongeacht of Paramount meedoet of niet. Maar aangezien Paramount een deel van de rechten van Death Wish bezit, is MGM verplicht te vragen of de concurrerende studio wil participeren.


Death ProofDeath SentenceThe Brave One

Er zijn ondertussen 4 vervolgfilms geweest op de Death Wish film, maar na de dood van Bronson zag het er niet meer uit dat er een nieuw vervolg zou komen. Dan maar een remake met een nieuwe acteur. En dit soort films zijn echt wel opnieuw in trek. Niet alleen de Jodie Foster-film, maar ook Kevin Bacon had recent nog een vendetta film met Death Sentence (2007), over een man wiens vredige bestaan brutaal wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Hij neemt dus ook het recht in eigen handen. Ook Death Proof (2007) van Tarantino is trouwens een soort van een vendetta film. En dat allemaal terwijl films als Irréversible (2002) duidelijk maken – weliswaar op een fortige manier – dat geweld tegen geweld geen zin heeft. Naar bon, het zal je zelf maar overkomen…

***Related Posts***
02/03/2018: Death Wish film met Bruce Willis wordt niet gesmaakt
04/08/2017: Death Wish trailer met Bruce Willis ziet er belachelijk uit
11/05/2008: Rambo (4) filmbespreking
11/05/2008: Rambo 5 een Belgisch-Amerikaanse productie?
30/01/2008: Rambo geklopt door Spartanen
12/11/2007: Death Sentence met Kevin Bacon
29/05/2007: Death Proof review

4 Comments

 1. MM

  En ik dacht eigenlijk al dat Death Sentence een remake was op Death Wish. Vind wel dat Sly dat revenge-personage al een keertje heeft gespeeld met Get Carter. Zou eigenlijk liever een acteur zien spelen.

  Reply
 2. Jasha

  is dat een soort ‘Punisher’ voor senioren? Dan hebben ze met Sly best wel een goeie keuze gemaakt.

  Reply
 3. Dave

  geen death wish film gaan vergelijken met een kick-ass comics! De Punisher-film mag dan misschien op geen flapoor trekken, ik vind deze toch nog altijd leuker dan die simplistische en gefrustreerde geweldfilms van Charles Bronson. In tijden van het bhv-debacle krijg je er koude rillingen van.

  Reply
 4. Mike's Webs

  En ik maar denken dat Stallone beloofd had na Rocky 6 met pensioen te gaan…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *