Underworld 3: The Rise of the Lycans

Los van een paar zwaktes was Underworld (2003) geen onaardige film die zeker kon groeien, een beetje zoals Blade (1998). Helaas ontspoorde deze laatste film met zijn derde deel, Blade Trinity (2004). Eenzelfde rampscenario werd toegeschreven aan de sequel op Underworld, Underworld: Evolution (2006), die desondanks een puike prestatie aan de box-office, toch wel een vreselijk slechte film is.

Maar dat zal een zorg wezen voor regisseur Len Wiseman (Die Hard 4.0), die alles in het werk zet om van de Underworld-sage een trilogie te maken met Underworld 3: The Rise of the Lycans (2009). Een excuus om nog eens geld in het laatje te brengen met een Kate Beckinsale in een strak latex pakje…?

Alle zwaktes – flauwe karakteropbouw, oninteressante personages, teveel plotholes en clichés – van de eerste Underworld film werden verzameld in de sequel. Hopelijk zal het derde deel nu alle sterktes van de eerste film behelzen. De eerste film had potentie om uit te groeien tot een geslaagde filmreeks met een knappe mythologie, een interessante stijl en vormgeving en niet onaardige personages zoals die van Viktor, gespeeld door Bill Nighy. Hij zet voor mij één van de meest memorabele vampieren neer uit de laatste 20 jaar.

Wat deze film nodig heeft is een strak scenario en misschien een andere regisseur om het geheel iets meer kracht bij te zetten. En ja, dat zijn nu net de zaken die zullen gebeuren. De mensen van FilmJunk komen met het volgende nieuws:

Underworld 3: Rise of the Lycans is going to be a prequel, and neither director Len Wiseman nor his wife Kate Beckinsale are directly involved (although Wiseman is producing). Instead, creature FX artist/production designer Patrick Tatopoulos will be making his directorial debut, with Michael Sheen (Lucian), Bill Nighy (Viktor) and Rhona Mitra set to star.

The story will focus on Lucian’s role in the Lycan uprising over their Death Dealer masters, shifting the perspective of the series to the werewolves instead of the vampires. Danny McBride, who wrote the screenplay for the first two movies, has penned the script for this one as well. No release date has been set, but shooting will commence in January.

Los van het feit dat we hier opnieuw te doen hebben met een regisseur zonder regie-ervaring van belang, ben ik benieuwd of de film even succesvol zal zijn ZONDER Kate Beckinsale in strak latex pakje? Een andere regisseur verbinden aan dit project is een stap in de goede richting, maar was er nu werkelijk niemand anders beschikbaar? Ik ben benieuwd om eens te zien hoeveel “echte” fans van Underworld zullen opduiken…

Update 09/01/2009: Volgens de laatste berichten zou Kate Beckinsale dan toch te zien zijn in de threequel (…prequel?). De actrice die in de eerste twee films zat zou in de derde film zowel aan het begin als op het einde te zien zijn. Maar volgens ShockTillYouDrop zou het niet gaan om nieuw materiaal, maar wel uit beeldmateriaal uit de vorige film die niet werd gebruikt.

***Related Posts***
04/01/2012: Kate Beckinsale ontwaakt in Underworld: Awakening
08/11/2007: Underworld 3: Rise of the Lycans
16/12/2006: Underworld Evolution in Top 10 slechtste films van 2006
24/01/2006: Underworld Evolution verrast aan de box-office
15/01/2006: Underworld Evolution trailer
03/08/2005: Underworld Evolution hopelijk beter dan het origineel
29/07/2005: Kate Beckinsale HQ pics

9 Comments

 1. arjen

  het idee van een UW prequel vind ik niet zo best. Ik heb zo al een hekel aan flash backs. Toch blijf ik de UW films vrij knap vinden met hun mix van vuurpistolen, zwaarden en slagtanden. Nu maar hopen dat we Beckinsale niet zullen missen.

  Reply
 2. Miiki

  en ik ging ervan uit dat Beckinsale bij Wiseman was ingetrokken om dan telkens de hoofdrol te kunnen spelen.

  Ik ben het anders wel met Arjen eens. Prequels zijn maar saai. Je hebt het gevoel dat er geen vooruitgang is omdat de toekomst van de personages al vast staat.

  Reply
 3. ghostrider

  ik vond beide films zeer origineel wolven en vampieren bijeeen brengen is durven en dan nog een goed verhaal en ook spijtig dat regisseur verandert

  Reply
 4. Sander

  meer gewicht voor Bill Nighy en Michael Sheen klinkt zeker beloftevol, zij waren de hoogtepunten van de eerste film

  Rhona Mitra is geen Beckinsale, maar nuja, daarbij draait het niet om acteertalent

  estetisch zal het wel goed zitten, die films zijn van hoog niveau wat betreft special effects en actiescenes

  director en scenarist zijn voor mij de grootste vraagtekens. nuja, niet dat ik er geld aan uitgeef

  Reply
 5. Malkavian

  Ghostrider, als je Underworld Origineel vindt, dan moet je zeker de Vampire the Masquerade boeken/games/roleplay eens bekijken. Underworld is daar “losjes” *KUCH* op gebaseerd.
  Daarin is de vampieren familie verdeeld in verschillende clans, waaronder Malkavian 1 van is. Malkavians zijn de cooks, de zotten. Ook in Vampire the masquerade zijn Lycans/weerwolven de grotere vijand (als ze elkaar de keel maar nie doorbijten) Hopelijk brengen ze ooit eens een goede verfilming van VtM.

  Reply
 6. blackmoon

  Ik vond 1 en 2 best nog de moeite waard maar hier zit ik niet echt op te wachten, en al zeker niet zonder Kate.
  Een SFX-regisseur aan boord voorspelt meestal ook niet veel goeds.

  Reply
 7. Dave

  ik snap niet wat er goed was aan Underworld 2!? OK, het concept van een strijd tussen weerwolven en vampieren was best leuk, maar het tweede deel was meer van hetzelfde zonder enige meerwaarde. (@Malkavian: zal ‘Vampire the Masquerade’ even moeten opzoeken dan…) Velen van jullie zeggen dat de prequel vervelend zal worden, wel, dat vond ik al van deel 2. Underworld Evolution was reeds een vervelende flashback. Waarom dan nog een prequel? Trouwens “Evolution”, betekent dat niet iets “nieuws” en “evolutief” ? UE was een Uwe Boll film, maar dan met meer middelen. Ik ben dus blij dat er een nieuwe regisseur is aangetrokken, spijtig genoeg misscvhien niet diegene die ik had willen zien.

  Reply
 8. justine

  Ik ben op zich wel benieuwd naar deel 3.. Ik moet zeggen dat ik van deel 1 & 2 nou niet echt wakker lig, maar het kan er mee door.. Hoop dat er in deel 3 wel wat meer wordt gedaan aan de karakters van het verhaal, dat miste ik namelijk in deel 1 & 2..

  Reply
 9. mwaa

  dit is gewoon een film van hoe [i]het begon deze film hadden ze het eerste moeten doen want in één gaan victor en lucian al dood dus dat klopt al niet…[/i] maarjah 1 en 2 vond ik wel goed dus nu wachten op de derde

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.