I Am Legend met Will Smith

De trailer van I Am Legend (2007) van videoclipmaker Francis Lawrence (Constantine) duurt iets te lang, maar is zeker indrukwekkend. Will Smith is niet alleen talentvol in diverse disciplines, maar hij straalt keer op keer in hevige actierollen.

i_am_legend_2007_blu-ray.jpg

Hij is misschien iets beter in rollen zoals I Robot (2004) dan in de Bad Boys (1995) films, maar het blijft een acteur die genoeg charisma uitstraalt om zich niet te laten wegblazen door de CGI.

Zijn natuurlijke charme en humor zijn niet echt een probleem om een duister verhaal te behelzen. En het is ondertussen toch weer 3 jaar geleden dat we de man in een actieprent zagen. In I Am Legend moet Smith waken over de mensheid, gezien hij de laatste man op de planeet blijkt te zijn…of toch niet… De film is gebaseerd op de gelijknamige science-fiction bestseller van Richard Matheson uit 1954.

Korte inhoud: Een dodelijk virus houdt de aarde in zijn greep. Vrijwel iedereen op de planeet is door dit virus in een bloeddorstige vampier veranderd, behalve de briljante wetenschapper Robert Neville (Will Smith) die immuun voor het virus was. Hij is één van de laatste gezonde mensen op aarde, dus gaat hij de strijd met gemuteerde en vleesetende wezens om zo de mensheid te redden.

Het project lijkt wel op een Hollywood versie met meer middelen van 28 Days Later (2002) of zijn sequel 28 Weeks Later (2007). Maar er zijn nog films met hetzelfde thema. In 1964 was er zelfs een kleine Italiaanse film getiteld The Last Man on Earth (1964), met Vincent Price in de hoofdrol. Veel bekender is The Omega Man (1971), waarin Charlton Heston schittert. Deze laatste prent was een immens succes voor Warner Brothers en dus lag deze film met groter budget een beetje in het verschiet.

I Am Legend 002I Am Legend 003

© Warner Bros.

Al in 1994 waren er reeds plannen voor een remake van Omega Man. Drie jaar later werd er een poging gedaan door niemand minder dan regisseur Ridley Scott, die Arnold Schwarzenegger had gecast voor de hoofdrol. Maar om budgettaire redenen ontspoorde de film. Een zelfde verhaal kwam ook Michael Bay te beurt. Maar met de videoclipmaker Francis Lawrence werd de trein weer op de sporen gezet. Het valt nog af te wachten om hij er een simpele actieprent van maakt of de verschillende controversiële thema’s in het boek zal doorgronden en op het witte doek zal weergeven. Het script werd in ieder geval bewerkt door de talentvolle Akiva Goldsman (A Beautiful Mind), die de locatie verplaatste van Los Angeles naar New York. En dat had alles te maken met het feit dat de straten van LA er regelmatig verlaten uitzien op bepaalde momenten van de dag, maar New York zonder enig teken van leven ronduit angstaanjagend is. De film is vanaf 19 december 2007 in onze zalen.

***Related Post***
11/06/2007: I Am Legend posters


*** I Am Legend trailer ***

16 Comments

 1. arjen

  Ik zag de trailer in de bioscoop en ik moet toegeven dat ik echt wel onder de indruk was. Ben benieuwd. Maar is dat nu een remake of niet?

  Reply
 2. Dale Cooper

  *zucht* Will Smith….
  Ik had liever gezien dat ze een goede acteur hadden gecast.

  Reply
 3. Miiki

  Vind Will Smith nog te doen, voor zolang hij de macho niet wil uithangen. Trailer heeft wel veel weg van 28 days later.
  @arjen: staat in tekst dat het een remake is van Omega Man.

  Reply
 4. kortenberg

  Dit is een adaptie van een roman van richard matheson, I am legend uit 1954. Deze roman werd al meerdere malen verfilmd. Waarvan the omega man uit 1971 met Charlton Heston in de hoofdrol naar mijn mening de beste is.

  Reply
 5. Natacha

  Ik heb juist de trailer gezien. Ik kan niet wachten!

  Reply
 6. filip

  heb ondertussen de film al 2 keer gezien.
  is echt de moeite waard!!

  Reply
 7. ghostrider

  goed verhaal veel actie en schrik momenten een aanrader

  Reply
 8. jimmy

  het einde was super belachelijk. Zeker voor diegene die het boek hebben gelezen.
  Voor de rest vond ik het maar middelmatig, met een film die eigenlijk niet weet of het science-fiction of horror wil zijn. Uiteindelijk geen van beide.

  Reply
 9. mandy

  Sorry hoor ik vond het echt een bagger film! waar is zn sportauto gebleven (miss heb ik niet goed opgelet) maar had eigelijk wel meer verwacht van deze film !
  sorry

  Reply
 10. sayan feyyaz

  pff ik heb de film gisteren avond gezien.En het trekt op niks, ik had veel meer verwacht er is amper actie.De film duurt 1uur 40min maar je ziet de vampier in totaal 10 min ofzo.En het einde is gewonn belachelijk.

  Reply
 11. Lincy

  De trailer zag er veel belovender uit dan de film! want die trok echt op nx, heb mij meer dan anderhalf uur zitten vervelen en was content dat hij gedaan was ook al trokket einde op de zak. Der zitten gelijk veel fouten in en da is duidelijk geene film waar kinderen toegelaten moeten worden!!

  Conclusie: slechtste film ooit!!

  Reply
 12. jasmien

  K von die film egt op nix trekkn -_- Dan zeggen ze dat er in die film kinderen toegelaten zijn!
  Das tog gene film voor kindrn vn 8 fzoo ..
  Ie was egt slegt ,, al die foutn in dieje film !
  Tsgoonste stuk was da vn shrek ! xD

  Reply
 13. SwizzleStick

  Ik vond net dat Will Smith het fantastisch heeft gedaan, niet veel acteurs /actrices kunnen emoties zo geloofwaardig overbrengen. In de film zaten inderdaad soms stukken die niet helemaal klopten, maar in het geheel was het wat ik verwachte. Ik raad iedereen dus aan om te kijken. Het is wel meestal zo dat het boek beter is dan de film, maar dat is omdat het bijna onmogelijk is om alles wat in het boek staat in een film van 1 uur 30 te verwerken.
  Conclusie: de film is het bekijken waard

  Reply
 14. Mich

  ge moogt nie echt direct zeggen dat het de slechtste film ooit is.

  The wicker man als gezien met nicolas cage?

  Reply
 15. SLT-A65

  De film is goed, het is eens wat anders dan een doorsnee vampieren film. Maar wat ik me echter bleef afvragen was waarom die geïnfecteerde/gemuteerde vampieren voor hun voedselvoorziening afhankelijk waren van de jacht op “gewone” mensen?

  Reply
 16. Kristan

  Mooie film met een goede Will Smith en erg mooie beelden, er zit een ontroerend moment in en het is constant spannend. Het kan aan mij liggen maar ik vond hem wel aan de korte kant en er gebeurde toch wat te weinig. Verder een ontspannende popcornfilm!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *