Anthony Hopkins als Alfred Hitchcock

Anthony Hopkins kruipt voor de film Alfred Hitchcock and the Making of Psycho (2008) (of nog Alfred Hitchcock Presents) in de huid van ‘Master of Suspense’ Alfred Hitchcock. Dit liet de 70-jarige acteur onlangs weten in een interview met muziekzender MTV.

hitchcock_2012_poster.jpg

De speelfilm over het leven van de legendarische filmmaker, wordt geregisseerd door Ryan Murphy, regisseur van Running with Scissors (2006) en scenarist van “Nip/Tuck”. Hopkins liet ook doorschemeren dat Alfred Hitchcock Presents zich vooral afspeelt ten tijde van de Hitchcock-film Psycho (1960). Actrice Helen Mirren (The Queen) wordt getipt om de rol te spelen van Hitchocks vrouw Alma Reville. Het is nog niet bekend wanneer de film in productie gaat, maar de film zou moeten uitkomen volgend jaar.

Regisseur Ryan Murphy is momenteel bezig met de opnames van het historische drama Dirty Tricks (2008), met onder meer Brad Pitt. Ik hoop dat deze prent in ieder geval veel beter zal zijn dan Running With Scissors die, niettegenstaande de indrukwekkende vast, qua regie zowat alle zwakheden vertoonde die een beginnend regisseur ooit kon maken. Anthony Hopkins is dan weer binnenkort te bewonderen naast Angelina Jolie en Ray Winstone in Beowulf (2007), die op 21 november bij ons in première gaat.

Ik ben niet ontevreden met de casting, hoewel ik ooit eens bij het aanzien van de Britse acteur Timothy Spall dacht van: “Hij zou een geweldige Hitchcock kunnen neerzetten”. Anthony Hopkins bewijst in het clipje hieronder dat hij geen 100 kilo moet wegen om een impressie van Hitchcock weer te geven, dus ik heb er alle vertrouwen in. Ben wel benieuwd hoe ze deze biopic zullen aanpakken over één van de meest invloedrijke cineasten ooit, want er is enorm veel geschreven over de man en zijn obsessies, dat het snel ietwat karikaturaal zou kunnen worden. In ieder geval zijn de Hitchcock films weer bijzonder actueel, zeker met The Birds remake in handen van 007-regisseur Martin Campbell.

***Related Posts***
11/10/2005: BlogTalk Horror Top 10
10/10/2005: Top 10 Horror klassiekers
27/04/2005: The Birds remake
19/10/2004: Top 10 Meest invloedrijke films

 


*** Hitchcock trailer ***

2 Comments

  1. jeronimo

    mijn spaans is nog steeds redelijk en drugskartels niet gevonden coca bladeren gekauwd wel en slachtoffer geworden van oplichters ook, behalve het feit da tik ze door had en dus gewoon ben gegewandeld/gelopen 🙂

    Reply
  2. kevin

    gaat Hopkins voor deze rol bijkomen of zal hij beroep doen op een sumo-kostuum? Nu trekt hij er in de verste verte niet op.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *