There Will Be Blood met Daniel Day-Lewis

Het is al een tijdje geleden dat we nog iets van regisseur Paul Thomas Anderson (Magnolia, Boogie Nights) hebben gehoord. Zijn laatste bioscoopfilm was de komedie/drama Punch-Drunk Love (2002) met Adam Sandler en Emily Watson.

There Will Be Blood poster

Maar binnenkort komt There Will Be Blood (2007) uit, met Daniel Day-Lewis in de hoofdrol. De titel ‘There Will Be Blood’ komt jullie waarschijnlijk bekend voor. Deze werd eerder gebruikt als ondertitel voor Saw II (2005). Laten we hopen dat deze film véél beter wordt.

Korte inhoud: Plainview (Daniel Day-Lewis) is een goudzoeker die de olierechten van een ranch opkoopt, waarna hij op een oliebron stuit. Maar dan herinnert hij zich de Amerikaanse droom en wordt hij erdoor verscheurd. Hij grijpt terug naar zijn geloof en familie, maar zij weten niet hoe ze hem van zijn hebzucht kunnen afhelpen. Stilaan wordt hij de man die hij altijd heeft gehaat.

Anderson is hij één van die cineasten die boordevol talent zit en véél te weinig films maakt. In diezelfde categorie zitten Wes Anderson, David Fincher, Terrence Malick, David O. Russell en ook wel Spike Jonze. Maar misschien is dit net het geheim van hun kunnen. Ze maken tijd vrij om te werken aan een ijzersterke film. En deze film heeft er alle schijn van om een contender te zijn bij de oscars. En dan zeker met een acteur als Daniel Day-Lewis, komaan! De man ontbloot zowel het beest als de pure menselijkheid in elk van zijn vertolkingen, uiterst complex en tezelfdertijd van een eerlijke eenvoud. Buitengewoon fascinerend. O ja, hier zal waarschijnlijk nog een Oscar-contender zijn voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Dat voel je al bij het bekijken van de eerste beelden.

De film is gebaseerd op Oil, het boek van Upton Sinclair, en draait rond thema’s als familie, hebzucht en geloof tijdens de eeuwwisseling in Texas, waar de eerste oliebaronnen het zwarte goud ontdekken. De fotografie van Robert Elswit ziet er in ieder geval bijzonder knap uit. In deze prent treffen we geen Hollywood-sterren aan, maar daarom geen minderwaardige acteurs, zoals Paul Dano (Little Miss Sunshine en Ciarán Hinds (Miami Vice, de serie “Rome”). De film wordt bij ons verwacht in het voorjaar van 2008.

 


*** There Will Be Blood trailer ***

3 Comments

 1. jelle_

  Ben heel erg benieuwd. Laten we hopen dat ik weer niet teveel verwacht. Tot nu toe stelt P.T. Anderson mij niet teleur en de trailer is enorm overtuigend. Daniel Day Lewis blijft sterke karakterrollen spelen.

  Reply
 2. Silverspike

  knappe trailer. Wel totaal iets anders van dat wat we van Anderson gewend zijn. Altijd al benieuwd geweest naar de Bush dynastie.

  Reply
 3. BlackMoon

  Het lijkt er wel op dat Daniel-Day Lewis goed naar John Huston heeft gekeken en vooral ook geluisterd. Zijn stem doet me denken aan de filmmaker. Kijk er naar uit. Trailer ziet er veelbelovend uit.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *