Barbarella voorlopig niet met Rose McGowan

Het mocht niet zijn voor Robert Rodriguez die zijn remake van de cultclassic mag steken waar de zon niet schijnt. En dat heeft alles van doen met de beslissing om zijn nieuwe vriendin Rose McGowan (ook te zien in Rodriguez’s Death Proof) de casten als het titelpersonage in Barbarella (2008). Maar Universal zag het niet zo zitten om meer dan $100 miljoen te pompen in een film met een relatief onbekende actrice. Omdat Rodriguez trouw aan McGowan is, hield hij voet bij stuk. De voorstellen om Nicole Kidman, Halle Berry en Jessica Alba te casten als Barbarella, liet hij onverschillig naast zich neer.

artwork Davian

Daarom heeft Universal volgens The New York Reporter de stekker uit het project getrokken. Rodriguez zei het volgende:

“Universal wilde $60 miljoen in de film investeren, maar toen we klaar waren met het script bleek dat de film $82 miljoen zou gaan kosten. Dat vonden ze te duur. Universal beperkte het budget van de nieuwe Will Ferrel comedy Land of the Lost (2009) ook al van $130 miljoen naar $100 miljoen.”

Op dit moment shopt Rodriguez in Hollywood rond met Barbarella in de hoop een andere studio te vinden die het avontuur wel aan wil voor een hoger prijskaartje, en volgens mij zal hij dat wel vinden. Toch is er misschien iets wat Rodriguez nog moet leren, en dat is ‘het privé-leven van het werk te scheiden’. Kijk anders naar die penibele verwikkelingen tussen Tim Burton en Lisa Marie. Dergelijke toestanden eindigt altijd met bedenkelijke scènes en uiteindelijk een relatie-breuk. Hoewel, er zijn uitzonderingen. Neem nu…eu…de originele Barbarella (1968). Deze film werd geregisseerd door de Franse cineast Roger Vadim en de hoofdrol werd vertolkt door zijn vrouw Jane Fonda, en deze film was meteen raak.

Ik hoop in ieder geval dat de film er komt MET McGowan en NIET Halle Berry of Alba (trouwens een vreselijk slechte actrice), want hoe je het draait of keert, deze twee actrices zijn voor dit project veel te preuts. Daarnaast begint Nicole Kidman toch ook al de 40 te passeren en ik denk niet dat zij staat te wachten op een dergelijke prent. McGowan zou trouwens humor aan de rol kunnen toevoegen, iets wat ik nog niet snel zie gebeuren bij die andere kandidaten. Een actrice die ik misschien nog zie zitten als Barbarella is Jessica Biel of zelfs de nog jonge en onbekende Diora Baird. 100 miljoen dollar vind ik nu misschien wel een beetje veel voor deze prent. Ik ben er zeker van dat heel wat talentvolle regisseurs zouden springen voor het aanbod van 60 miljoen van Universal. Wat denken jullie?

***Related Posts***
08/10/2007: Rose McGowan een Wonder Woman?
24/09/2007: Top 10 Killer Babes
31/05/2007: Rose McGowan getipt voor de rol van Barbarella
25/12/2006: Grindhouse van Rodriguez en Tarantino
11/08/2006: Grindhouse posters

2 Comments

 1. Isa

  Ik vond haar niet echt uitsteken in de serie Charmed. Maar misschien is zij sindsdien beter geworden. Moet nog altijd Planet Terror zien. Vaak worden de acteerprestaties beter als er een goeie regisseur achter de camera zit. Rose McGowen heeft er ongetwijfeld de looks voor de rol.

  Reply
 2. cebe

  nooit de originele Barbarella gezien dus ben ik wel benieuwd naar deze remake. Planet Terror is een stuk beter dan death proof, maar nog niet genoeg voor een goed cijfer. Het begint van de film is goed, daarna zakt ie verder tot een b-niveau, in de aard van een aflevering uit the A-team.

  Voor wie gore en ranzigheden lusten, zal Planet Terror zeker niet teleurstellen, en wie verzot is op fatale vrouwen zal Rose McGowan het einde vinden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *