Funny Games in Amerikaans jasje

Funny Games poster

De Duitste cineaste Michael Haneke heeft dan uiteindelijk de vrij zinloze remake van zijn film Funny Games (1997) achter de rug. In deze herwerkte versie, Funny Games U.S. (2007), heeft de cineast een slordige 15 miljoen dollar verkregen, vergezeld met twee talentvolle Hollywood sterren. Uiteraard is het hier om de poen te doen en minder om de artistieke driftbuien van een filmmaker die het Duitse filmlandschap een nieuw gezicht had gegeven, maar bon, als jullie deze film nog niet hebben gezien en een hekel hebt aan ondertitels (in het geval je het Duits niet meester bent), dan mogen jullie deze prent niet missen.

Korte inhoud: Twee schijnbaar beschaafde jongemannen, Pauk Michael Pitt en Peter Brady Corbet, terroriseren en mishandelen zonder duidelijk motief een gezin . Anna (Naomi Watts), George (Tim Roth) en hun zoontje Georgie (Devon Gearhart) zijn net aangekomen in hun vakantiehuis in New York. Al gauw blijkt dat de ontspannen begonnen zomervakantie verandert in een gruwelijke nachtmerrie.

Met een dergelijke cast kan deze film hoe dan ook niet mislopen. Neem nu Tim Roth. De acteur verwierf heel wat populariteit na zijn rol in twee Tarantino-films (Reservoir Dogs, Pulp Fiction), en bleef zijn rollen sindsdien goed uitkiezen (Little Odessa, Rob Roy, No Way Home, Don’t Come Knocking, The War Zone,…). Het maakte hem niet veel uit dat het geen grote Hollywood-prenten waren, zolang de rol interessant genoeg was. Maar met al die kleinere films zou je de acteur bijna vergeten. Bij deze staat hij opnieuw even in de spotlight en dan nog aan de zij van een knappe en talentvolle actrice.

Haneke probeerde in ieder geval dezelfde sfeer te behouden uit het origineel en deed daarvoor beroep op de production designers die de blueprints van het oorspronkelijke huis uit de filmversie van 1997 hebben gebruikt om een exacte kopie te bouwen in een Amerikaanse filmstudio. De remake zou in april van 2008 bij ons in de zalen moeten draaien. Geniet hieronder al van de YouTube trailer.

*** Related Post ***
02/10/2007: Funny Games in Amerikaans jasje

2 Comments

 1. Damian

  Heeft toch ook een aantal zware inschattingsfouten gemaakt. Een rol in ‘Snapes’ laten schieten voor de aap te gaan uithangen in die verschrikkelijke Tim Burton remake van ‘Planets of the Apes’.

  Maar zijn meest belachelijke rol was toch die in ‘Four Rooms’.

  Funny Games nog niet gezien, dus laat maar komen. De trailer ziet er Kubrickiaans uit met die muziek.

  Reply
 2. frederick

  maar dat is uiteraard te danken aan de dame die er op staat.

  Heb het origineel wel gezien, dus sta ik hier niet op te wachten.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *