The Karate Kid krijgt verjongingskuur

Cinema is dood schreeuwden een aantal verzuurde docenten op de filmschool. Dit geldt echter niet voor Hollywood die van plan is om 100 jaar cinema nog eens heruit te brengen in een nieuw kleedje met de ene remake na de andere. De volgende in het rijtje is de remake van The Karate Kid (1984) van John G. Avildsen, een film waar niemand op stond te wachten gezien het origineel nog fris in het geheugen zit en er zelfs een nieuwe Blu-ray van in de winkelrekken ligt.

the_karate_kid_1984_blu-ray.jpg

Was het niet voor mensen als David Cronenberg of David Lynch, dan zou ik mijn docenten nog gelijk moeten geven. En de pathetiek om van een cheesy prent een remake te willen maken wordt nog groter wanneer je te horen krijgt wie de rol van Daniel Larusso zal spelen. MovieHole komt met het nieuws:

Jerry Weintraub, who produced the 1984 original, is teaming with Will Smith’s Overbrook Entertainment to do the new version, says IGN Movies. Glad that Jerry’s involved, and terrific to know someone with such a unique vision as Will Smith is producing, but you’ll never guess who’ll be playing the new Larusso? Will’s son, Jaden Smith.

Het is niet mijn gewoonte om een 9-jarig kereltje te bekritiseren, en zeker niet zo een talentvolle jongen die met The Pursuit of Happyness (2006) bewees dat hij wel degelijk acteertalent heeft. Maar deze casting is gewoon totaal absurd.

Het zou in ieder geval het kereltje helpen indien hij het zou maken in de filmwereld zonder de steun van papa. Tevens werd de 17-jarige Larusso in de eerste film gespeeld door een 23-jarige Ralph Macchio. Een 9-jarige die de rol van een 17-jarige moet spelen is ronduit belachelijk.

Gaat baby Larusso een lift moeten vragen aan mama om naar zijn ‘date’ te gaan, of wordt hij de eerste 9-jarige met rijbewijs. Zal hij het aan de stok krijgen met een deliquente bende pubers die verzot zijn op straatvechten en vrouwen? And what’s next; Ralph Macchio in de rol van Miyagi?!

Ofwel spreekt men hier over een nieuwe Karate Kid spin-off in dezelfde lijn als The Karate Dog (2004) of The Next Karate Kid (1994). Of is dit misschien een nieuwe strategie om peuters naar de bioscoop te halen? Ik heb zo mijn twijfels dat dit ooit van de grond zal komen.

***Related Posts***
26/11/2005: Pat Morita overleden
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

*** The Karate Kid trailer ***

4 Comments

 1. pedro

  Dat was iets uit de jaren 80. Niemand geeft nog iets om karate, en al zeker niet om een remake van een 80’ties film.

  Reply
 2. The Dude

  Cheesy prent, ja nu wel maar toen woehaa! Voor mij de aanleiding om in de tuin de struiken met enkele welgemikte trappen van hun blaadjes te ontdoen, er kwamen zelfs stukjes tak mee! Als ik hem nu terugzie denk ik van jeeze wat was ik toen snel onder de indruk. Wax on, wax off, paint the fence, bwoehahaha!

  Reply
 3. The Dude

  wil toch ook nog wel even vermelden dat mini-smith met zijn afro toch ook wel een pak groter lijkt dan hij is al zal dat zin aërodynamica niet ten goede komen bij de op 1- been-staande-kick-terug-op-zelfde-been-neerkomende-actie! Moeilijk zeg ik u! He who can catch fly with chopsticks must have a pretty boring life that he can afford to put all his free time in that kind of crap! (of hoe zei mr myagi dat ook al weer?)

  Reply
 4. mario

  heel mooi dank u

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.