The X-Files sequel in productie

Er is al een tijdje sprake van een The X-Files sequel, maar na jaren van speculatie en een aantal valse starts staat het nu eindelijk vast: het vervolg op The X-Files (1998) gaat van start en de opnames beginnen in december. Dat maakte David Duchovny bekend in een interview op de website MovieWeb.

the_x_files_i_want_to_believe_2008_poster.jpg

“Het script is klaar en voor zover ik weet beginnen de opnames ergens in december,” aldus Duchovny die over het verhaal zijn lippen stevig op mekaar houdt: “We hebben afgesproken dat we het verhaal geheim houden, zodat we iedereen een frisse ervaring kunnen geven als de film straks draait.”

Sinds The X-Files zit de carrière van hoofdrolspelers David Duchovny en in mindere mate ook die van Gillian Anderson, een beetje in het slop. Duchovny gooide het enkele jaren geleden dan ook maar over een andere boeg door te gaan regisseren, maar dat bleek ook niet meteen een voltreffer te zijn. Zijn film House of D (2004) kreeg bijzonder veel slechte reviews. Ik heb de film zelf nog niet gezien maar de trailer valt eigenlijk nog best mee.

Dit is eigenlijk wel leuk nieuws, gezien The X-Files één van de betere tv-series is en de eerste film best wel gezien mag worden. De productie zou trouwens ook niet gehinderd worden door de staking van juni 2008 in de States, want een opluchting is.

Gillian Anderson heb ik altijd al geprezen als actrice. Ze is misschien niet meteen “bankable”, maar ook in miserabele prenten als Straightheads (2007) speelt ZIJ voortreffelijk. Het is een uitstekende zaak dat Duchovny niets wil vertellen over het plot (in tegenstelling tot de makers van de Sex and the City (2008)-film die zowat alle plotpunten hebben uiteen gezet). Ik ben toch benieuwd of ze opnieuw de alien-conspiracy theorie zullen oprakelen, nadat deze eigenlijk zo goed als afgewerkt was…

***Related Posts***
20/06/2008: I Want to Believe trailer
06/04/2007: Gillian Anderson over de The X-Files sequel
18/01/2006: The X Files sequel in de maak

4 Comments

 1. Marcus²

  Is de X-Files hype niet al lang voorbij? Hoewel men dit eigenlijk ook al had kunnen zeggen van Miami Vice. Deze film is wat mij betreft toch welkom, teminste als ze er een leuk verhaal van maken kan het best wat worden. Er zijn vast nog voldoende fans die dit willen zien. Als het er ten minste echt van komt…want hier praat men al héél lang over.

  Reply
 2. Mike's Webs

  …na de maaltijd zou ik zeggen. Ik zit eigenlijk niet meer op een tweede X-Files flick te wachten. Op een nieuwe film met Gillian Anderson echter altijd.

  Reply
 3. Nick

  zie dit wel zitten. Ik bedoel, ze hoeven niet echt de serie verder te zetten. Dit kan gewoon een stand-alone film worden, zelfs los van de FBI, maar een avontuur met onze twee hoofdpersonages die iets vreemd ontdekken. Ben in ieder geval benieuwd.

  Reply
 4. nadia27

  Ik heb de nieuwe film al gezien gisteren en hij overtreft alles. Spanning,humor en alles wat bij the x-files hoort.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *