Top 10 Killer Babes

Onder het mom van beter laat dan nooit is hier dan uiteindelijk de 10de editie van de Movie BlogTalk.

Er zijn heel wat meer mannelijke helden dan vrouwelijke soortgenoten, en als er al vrouwelijke heroïnes op het scherm verschijnen is dat niet altijd met evenveel overtuiging. Ik denk dan aan films zoals Elektra (2004), Aeon Flux (2005), Catwoman (2004) en Barb Wire (1996). Het waren allemaal niet meteen Kill Bill achtige Uma Thurman’s. Maar de vrouwelijke villains en de Femmes Fatales daarentegen laten meestal wel een indruk achter.

Voor mijn top 10 Killer Babes heb ik voornamelijk gezocht bij vrij recente vrouwelijke boosdoeners die er niet voor terugschrikken om hun tegenstanders te roosteren op de grill, om die nadien te serveren met wat Bechamelsaus. Hier zijn ze dan:

Top 10 Killer Babes

10. Naomi uit The Spy Who Loved Me (1977)

Uit de Bondfilms zou je heel wat stoute vrouwelijke villains kunnen halen, en laat ik daarmee ook meteen uitpakken. Ze had misschien een pietluttig klein rolletje maar de presence van Caroline Munro zal me altijd bijblijven. Niet alleen de scène waar ze – zoals de traditie het voorschrijft – haar intrede doet aan de kustlijn zal me bijblijven. Ze is verzot op speedboats en haar favoriete wapen is een helikopter geladen met genoeg afweergeschut om een klein dorpje weg te blazen.

banner 10

9. Catherine Tramell uit Basic Instinct (1992)

Ook al is Basic Instict overroepen, de vertolking van Sharon Stone is onvergetelijk. Het klinkt vreemd, maar hoezeer de film verwerpelijk en smaakloos kan zijn, werkt het. Dat moest ik toch constateren na een tweede visie een paar jaar geleden. Ik denk niet dat dit alleen maar te danken was aan de geslaagde muziek. Stone straalt evenveel sex-appeal uit als dat ze gevaarlijk is. Ik zwijg over Basic Instinct 2. Het favoriete wapen van Catherine is de ijspik.

banner 09

8. Cherry Darling uit Planet Terror (2007)

Rose McGowan moet de meest sexy actrice zijn van het moment en de eerste beelden uit Planet Terror wijzen erop dat deze dame zeker niet mag ontbreken aan het lijstje van top babe killers. Van sexy girl power gesproken. Haar favoriete wapen: machine gun with rocket launcher.

banner 08

7. Hu Li uit Rush Hour 2 (2001)

Ziyi Zhang is niet enkel bijzonder aantrekkelijk, maar de dame kan ook klappen uitdelen in pure Jet Li stijl. Het mag dan misschien wel een inspiratieloos vervolg zijn op de eerste Rush Hour, maar het is gewoon fun om te zien. Haar favoriete wapen: martial art.

banner 07

6. Lola uit Transporter 2 (2005)

Kate Nauta heeft een indruk gemaakt in deze oersaaie sequel, en was misschien het enige wat de film enigszins nog memorabel maakte. Met haar lange benen, hoge hakken, sexy lingerie en zware machinegeschut kon je toch maar beter uit haar buurt blijven. Helaas is haar acteer-talent vrij beperkt, maar bon, dat is nu ook het laatste wat je bij haar zal bekijken. Zeg nu zelf. Haar favoriete wapen: twee Glock 18C’s met 33-round magasines en silencer.

banner 06

5. Yuriko Oyama a.k.a. Deathstrike uit X2 (2003)

Geen katje om zonder handschoenen vast te pakken. Kelly Hu ziet er in X2 op het eerste gezicht vrij onschuldig uit, maar eenmaal ze de strijd aanbindt met Wolverine, ontwaakt een geduchte vijand. Ze is zowat de vrouwelijke versie van Wolverine, en vecht met iets meer soepelheid en snelheid. Hadden ze een soortgelijk personage gecast in T3 (2003) in plaats van die blondine in rood-lederen pakje, had het resultaat er veel beter uit gezien. Favoriete wapen: maar metalen klauwen.

banner 05

4. Baby Firefly a.k.a. Vera-Ellen uit The Devil’s Rejects (2005)

Pure evil has never come that beautiful. Sheri Moon ziet er uit als een losbollige countrygirl, maar verwacht niet al te veel medelijden van haar wanneer ze bezig is jou te bewerken met een scheermesje. Voor de echte fans van de 70’ties exploitation films. Het resultaat is niet alleen walgelijk, maar straalt tevens karakter uit met een goede dosis zwartgallige humor. Sheri Moon bewijst dat ze een intelligente actrice is en dat ze zeker ander filmmateriaal zou aankunnen. Of ze het zelf zou willen zou ik eigenlijk betwijfelen. Sheri is geen gewone actrice. Haar favoriete wapen: alles wat schiet en snijdt.

banner 04

3. Takako Chigusa uit Battle Royale (2000) en Gogo Yubari uit Kill Bill: Vol 1 (2003)

Kijk, een lijstje over Killer Babes zonder de dames uit Kill Bill te vernoemen zou een ware zonde zijn. Maar de vrouw die mij nog het meest kon overtuigen was Chiaki Kuriyama, een rol die veel weg had van de rol die ze had vertolkt in Battle Royale, daarom ook de dubbele vermelding. Beware of Japanese school girl who wields a ball and chain!

banner 03

2. Asami Yamazaki uit Audition (1999)

Zelden werd zo een supermodel zo goed gecast voor een rol als Eishi Shiina voor de rol van Asami in deze shock-horror extravaganza. De jonge dame blijkt bizarre voorliefde te hebben voor mutilaties en decapitaties. Ze voldoet niet echt aan het beeld van de ideale vrouw, maar de film is om van te smullen in perfecte Takashi Miike-stijl. Favoriete wapen: een snijdraad.

banner 02

1. Xenia Zirgavna Onatopp uit GoldenEye (1995)

Ik ben begonnen met een Bondgirl, misschien moet ik ook maar eindigen met een bondgirl. En waarom niet Famke Janssen die in GoldenEye de rol vertolkte van Alex Trevelyan’s sexy assistente die een orgasme kreeg bij het vermoorden van haar slachtoffers. Haar favoriete wapens zijn haar dijen.

banner 01

7 Comments

 1. Timothy

  Leuk lijstje, waaruit blijkt dat ik er een hoop over het hoofd heb gezien.

  Mijn BlogTalk staat vanavond online, met 10 andere Kiler Babes overigens.

  Reply
 2. karen

  Catherine Tramell hebben we blijkbaar allemaal 🙂 Verder heb ik ook nog Gogo Yubari en voor de rest zal je moeten wachten tot deze avond.
  Ik heb het begrip ‘killer babe’ wel iets minder letterlijk genomen, en heb vooral ‘female villains’ merk ik nu 🙂

  Reply
 3. lucky

  Ik had er misschien ook nog Brigitte Nielsen uit Beverly Hills Cop 2 aan toegevoegd.

  Planet Terror moet ik nog gaan zien. Lijk me wel leuk.

  Reply
 4. Kenneth

  Mooie collectie dodelijke vleeswaren, maar ik mis toch Pam Grier uit Foxy Brown en Coffee!

  Reply
 5. Mike's Webs

  Verrassende kandidaat in het lijstje vind ik vooral Naomi. Ik vond dat ze van Lady Deathstrike wel wat meer hadden mogen laten zien in X-2. Ze bleef een beetje onderbenut. Zonde, want is een mooie killer babe.

  Reply
 6. Jacob Mels

  Sigourney Weaver en Angelina Jolie mochten er uiteindelijk ook wel in. Mooi lijstje overgens.

  Reply
 7. Inke

  Dave! Schande! Je hebt Milla Jovovich vergeten. Of is dat soms geen killer babe? Ze slaat er anders heftig op los in de Resident Evil films :))

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *